Anna Nooshin dringt zichzelf op als Songfestival-host

Anna Nooshin dringt zichzelf op bij de organisatie van het Songfestival. Ze wil volgend jaar koste wat kost een plekje krijgen in het presentatieteam van Europa’s grootste televisieshow. Dat geeft ze aan in gesprek met NU.nl. Nooshin heeft nog nooit iets te maken gehad met het Songfestival of met de NPO, maar lijkt ter meerdere eer en glorie van zichzelf per se een rol te willen bemachtigen bij het mega-televisie-evenement. Ze ‘zou het een droom vinden die uitkomt’ als dat gebeurt.

Wat wil ze precies gaan doen? “Het maakt niet uit wat, al moet ik de punten oplezen in een hoekje“, aldus de Insta-ster, die zich niet lijkt te realiseren dat zelfs dát een beetje te hoog gegrepen is voor haar.

Nooshin schuift zichzelf opzichtig naar voren. “Het staat al lang op mijn doelenlijst en heb er echt veel over nagedacht. Als ik maar iets kan doen met het Songfestival, zou dat een droom zijn die uitkomt. Ik zou er alles voor opzijzetten.

Maar als je Holland’s Next Top Model al niet normaal kan presenteren, waarom zou een show waar 200 miljoen mensen naar kijken dan wel een geschikt podium zijn? Haar afkomst. “Het is zo’n cruciaal moment voor Nederland, het is dan mooi als je meer hebt dan wat men van je verwacht. Het is belangrijk om dan diversiteit naar voren te brengen.

Verder benadrukt Nooshin dat dit geen ‘pusherige zelfverheerlijking’ is. “Mensen houden er niet van als je jezelf zo naar voren pusht, maar ik wil dit echt oprecht vanuit mijn hart. Het lijkt me vooral mooi om zo een jonger publiek aan te trekken.

Met wie ze het wil gaan presenteren? Nikkie Tutorials, een dame die make-up-video’s maakt op YouTube. “Dat zou ik echt fantastisch vinden en ook echt een logische zet.

Koe-koek.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen