NPO wijzigt naam van betaaldienst NPO Start Plus

Geplaatst op do 22 aug 2019 om 15:00

De NPO gaat de naam van zijn betaaldienst NPO Start Plus in het voorjaar van 2020 veranderen in NPO Plus. “Om voor onze kijkers nog beter het onderscheid met NPO Start aan te geven“, legt manager Mezen Dannawi uit in een blogpost. Voor een paar euro per maand kan de kijker via NPO Start Plus méér materiaal zien en bovendien zonder reclame. De publieke omroep handhaaft de naam NPO Start voor het gratis on-demandkanaal en de betaalde variant heet straks dus NPO Plus.

Ook op korte termijn zit er een grote verandering aan te komen. “Nieuw is dat we op zeer korte termijn een aparte kijkomgeving voor kinderen zullen lanceren in NPO Start. Een omgeving waar kinderen gratis en veilig kunnen kijken naar Nederlandse kinderprogramma’s van Zapp en Zappelin. Een mooie ontwikkeling.”

Verder werkt de NPO eraan om NPO Start ‘persoonlijker en gebruiksvriendelijker’ te maken. “Door de interface opnieuw te ontwerpen, gebaseerd op de nieuwste inzichten en technieken. Maar ook door de zoekmachine te verbeteren om programma’s uit dat immense archief van de publieke omroep beter vindbaar te maken.”

We gaan, voor kijkers die dat willen, het aanbod verder personaliseren en nog beter afstemmen op de persoonlijke voorkeuren. We hopen daar in het najaar de eerste resultaten van te kunnen laten zien.”

Lees ook: NPO Start Plus heeft na twee jaar 250.000 abonnees (vanochtend)

Foto: NPO
27 Reacties op “NPO wijzigt naam van betaaldienst NPO Start Plus”


 1. Demi

  Ja dan wil ik wel betalen (*sarcasme off)

 2. jan

  Bestaat dat NPO nog?

 3. Ron

  Content is king, daar gaat het om. Wil eerst weten wat het aanbod gaat worden. Als dat alleen maar vrij recente programma’s en series worden voegt het niet veel toe want die kun je opnemen of terugkijken via de gids van je provider. Als ze echt series uit de jaren 80 of ouder zelfs gaan aanbieden wordt het interessanter.

 4. AygoNL

  Daar gaat onze belastinggeld :(

  ipv naamswijziging kunnen ze beter onze belastinggeld besteden
  aan goede programmas en ga bezuinigen op de NPO zenders

  NPO1 | NPO2 | NPO3 | NPO Zap | NPO Zappelin
  NPO Radio1 | NPO Radio 2 | NPO Radio 3FM | NPO Radio 4 | NPO Radio 5 | NPO FunX
  Themakanalen NPO1 extra | NPO2 extra | NPO Zappelin extra | NPO Nieuws | NPO Politiek

 5. Gwendolyn

  Is NPO (Start) Plus wél in HD? Want NPO Start is meestal stomme kwaliteit.

 6. FlyingLotus

  Probeer nog een argument te vinden om lid te worden, gaat nog wel even duren vrees ik.

 7. Ard

  Ik heb er heel veel plezier aan, kan niet anders zeggen. Met name nieuwe series die je in 1 x kunt doorkijken. BBC content, Scandinavische thrillers en van Nederlandse bodem.

 8. LyingFlotus

  Wat een enge man op de foto.

 9. Tanja

  NPO denkt even hip mee te doen door het “NPO Start Plus” te noemen…

  net nu Disney komt met de streamingdienst “Disney+”, wat de grote concurrent van Netflix moet worden.

 10. LLRV

  Wat aardig van Dannawi en mss ook een nieuw logo? Logo’s zijn heel belangrijk en idents. Ook aardig van hun dat ze interessante programma’s (nu in de van maart tot september durende zomerdip vooral de 2 á 3 nieuwe programma’s) express lang niet op het gratis gedeelte zetten. Je zou bijna kunnen denken ze doen dat om nog meer abonnees naar Plus de verleiden. Maar dan moet toeval zijn, ze zijn immers zo aardig. No way, ook zou het maar 1 euro per maand zijn.

 11. Jean Paul

  @Ron,

  “Content is king.” De juiste content is king. En het fatsoenlijk ontsluiten. Dan moet je aan de slag met slimme algoritmes. Amazon en Netflix beheersen dat tot in de finessen. Precies dat voorstellen wat mensen zoals ‘jij’ willen zien.

 12. Niks op TV.NL

  @AygoNL

  Dan zou ik zeggen alleen NPOTV (1 zender) nieuws, sport, talkshows en politiek.
  NPORadio (als 1 radiostation combineren met R1, R2 en R5)
  Rest naar de commerciële zenders

 13. Erik

  Ik vind het heel fijn. Veel Engelse en Scandinavische documentaires en heerlijke documentaires. Alles voor 2,95 per maand.

 14. dennis

  Programma’s van NPO 1 extra zijn er niet terug te vinden, daar moet dik voor betaald worden, nou laat dan maar.

 15. Richard

  @ Gwendolyn: heb het even nagekeken voor je, NOS Journaal van 16:00 als referentie. NPO Plus is iets betere kwaliteit, maar mij betreft te verwaarlozen. Oudere programma’s (waarvoor ik Plus heb) zijn ook met Plus van mindere kwaliteit.

 16. Gwendolyn

  @Richard thanks. Maar dan heb ik daar geen zin in. Als ik een gemiddelde uitzending start op NPO Start, dan lijkt het alsof ik een internet filmpje kijk in de jaren ’90 -‘ 00. Daar heb ik geen zin in. Kom nou! Ziggo Go dan maar… (?)

 17. Simon

  Ik vind het echt een slechte app. Kan er moeilijk iets vinden al is het afgelopen week uitgezonden. Kan echt veel beter.

 18. Freek

  Hoeveel vergaderingen zouden ze over deze ‘naamsverandering’ hebben gehad?
  Een aparte kinderhoek, nou zeg. Ze bedoelen dat als je in account kind zit. je alleen kinderprogramma’s ziet… wouw, dat is gewoon een zoekopdracht.
  Het moet niet gekker worden.

 19. Bart

  @Freek Ja lekker vergaderen. Dat vinden ze fijn hoor. Weer een nieuwe naam. Echt onzin.

  Het Beeld en Geluid archief moet worden aangeboden op NPO Start (plus) en NL Ziet. Dan gaat een abonnement nemen op een van de twee pas interessant worden.

 20. Pietpiet

  NPO start plus was inderdaad een belachelijke naam en ook tegenstrijdig. Ik neem aan dat degene die dat bedacht had ontslagen is?

 21. TopofFlop

  Nou, nou, wat een naamswijziging. Lekker belangrijk….

 22. RaymondVL

  “Om voor onze kijkers nog beter het onderscheid met NPO Start aan te geven“. Eigenlijk zou hij willen zeggen “Omdat we van mening zijn dat de gemiddelde NPO kijker nog te dom is om zelf te kunnen poep’n.”

 23. Henk

  Het is inmiddels misschien al een jaar zo dat NPO Start niet goed werkt. Dan is het tijd om andere mensen aan te nemen. Live kijken kan al heel lang niet meer. Heb het met verschillende browsers geprobeerd maar het werkt nog steeds niet. Kom van die poef af en ga het maken.

 24. anoniem

  Heb NPO start helaas ook nog niet helemaal goed werkend gekregen op Linux..
  Met Firefox, dus je zou zeggen dat het gewoon zou moeten kunnen.

 25. Meneer Kaktus

  Heb het ook genomen, maar wát een waardeloze opzet, zeg!
  Je zoekt je ’n breuk. Knudde (MET ÉEN RIETJE!)

 26. Pieter

  Waarom moeten we eigenlijk betalen voor programma’s op de NPO+ site.
  We hebben deze programma’s toch al betaald via de belasting, 2x betalen riekt naar afzetterij.

 27. René

  Zoals John de Mol zei: Laat ze maar investeren in NLZIET!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.