Zeven blauwe overalls en drie groene in nieuwe BZV

Geplaatst op do 22 aug 2019 om 14:10

Elk jaar is hij er weer in aanloop naar de voorstelaflevering van Boer Zoekt Vrouw: de foto waarop de tien nieuwe boeren poseren met hun rug naar de camera toe. Veel is er natuurlijk niet over te zeggen, maar wel is te zien dat wederom álle boeren blauwe of groene overalls dragen en dat is toch wel redelijk inspiratieloos. Het gaat dit jaar om zeven blauwe en drie groene overalls. In de afgelopen jaren gebeurde het slechts drie keer dat een boer géén blauwe of groene overall droeg op de castfoto.

Vorig jaar was het boerin Steffi die opdook in een rode overall en in 2014 was er Eigen Huis & Tuin-boer Tom Groot die een rode overall droeg. In 2012 stond er een boer op de castfoto met een grijze overall met roodaccenten.

Wat is dat toch altijd met die eeuwige blauwe en groene overalls? Unishor Bedrijfskleding, dat gespecialiseerd is in overalls, legt uit hoe dit komt: “Hoewel overalls in veel verschillende kleuren beschikbaar zijn, is de blauwe overall nog altijd de meest geziene variant. De reden waarom is eigenlijk heel simpel: blauw is samen met donkergroen de standaardkleur voor overalls.

Het is overigens pas sinds 2012 dat de boeren overalls dragen op de castfoto. In de jaren daarvoor stonden de agrariërs altijd met gewone-mensenkleding op de foto.

Overigens staat presentatrice Yvon Jaspers op de castfoto met een bordeauxrood designeroutfitje, mogelijk gesponsord door ForFarmers.

De voorstelaflevering van Boer Zoekt Vrouw is op zondag 1 september te zien op NPO 1. Na de uitzending onthult KRO-NCRV de foto waarop de boeren te zien zijn met hun gezichten.

Foto: Linelle Deunk
29 Reacties op “Zeven blauwe overalls en drie groene in nieuwe BZV”


 1. xandertje

  Wij zijn Yvon Jaspers For Farmers boegbeeld zat. Waarom worden wij als kijker weer met haar opgezadeld? Er zijn toch wel meer mensen die langs de boeren kunnen gaan en ze kunnen vragen waarom ze zo ‘snakken’ naar een partner?

 2. Punt

  Ik vroeg me al af waar het bericht over deze foto bleef nadat deze toch al enige uren geleden was geschreven. Nu blijkt dat de redactie eerst nog een diepteanalyse over overalls moest schrijven. Wie zegt hier dat deze site geen diepte kent!

 3. anonymous

  Nou interessant hoor…🙄

 4. Mark

  Geen roze overall dit seizoen???

 5. Meneer Kaktus

  Ik stop hem overall in.

 6. Albert Verlinken

  Duurzame bezinegorgeler als bedrijfsauto. Waatschijnlijk een verbruik van 1 op emmer. Aansluitend zal er wel een NPO indoctrinatieshow komen dat we duurzamer moeten gaan leven en zo.

 7. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Ik begrijp werkelijk niets van dit programma. Dat er nog altijd vrouwen zijn die zich voor heel Nederland als vee laten keuren door een boer. Onbegrijpelijk. Mensonterend.

 8. ano@niem.nl

  Dit zal het eerste seizoen worden waarin de kijkcijfers minder zullen uitvallen.
  Yvon Jaspers heeft inmiddels ook een bijsmaak bij de kijkers.

 9. WaveX

  Voordeel van deze overalls is dat je de waterlaarzen of klompen zo uitgeschopt hebt. Kan je deze ook direct gebruiken als pyjama. Dat maakt de vrijgezelle boer toch geen biet uit. Scheelt s’ochtend Een hoop narigheid!

 10. WaveX

  Om het helemaal af te maken draag je er ook een tot de draad versleten defensie koppelriem bij. Oude boeren zweren erbij. Net zoals het gevaarlijk rondscheuren met heftrucks en tractoren op de openbare weg. Een bouwlamp als achterlicht bijvoorbeeld maakt dat ook helemaal traditioneel.

 11. Stip

  Maar van wie is dan die blonde pluk linksboven Yvon? Dat wordt nergens vermeld…

 12. Mink Vaillant

  Yvon Jaspers heeft het voorgoed verpest.

 13. Guttegut

  Dat worden weer weken van hemeltergend slechte televisie met een presentatrice die lult alsof iedere kijker een kleuter van 4 is. Jammer genoeg vindt mijn vrouw het fantastisch :)

 14. Joost

  Ik merk ook dat geen zin meer heb door Yvon drama. Ben erg benieuwd naar de kijkcijfers van komend seizoen…

 15. Gordons dealertje

  Boeren hebben we nu wel gehad, tijd voor andere beroepsgroep. IT-er zoekt vrouw, lijkt me wel wat met al die autisten, die daar tussenlopen.

 16. FlyingLotus

  Vermaeck voor laagopgeleiden. Mien van drie hoog ui Hengelo is er blij mee, en Joop van dezelfde verdieping.

 17. Ad

  Waar blijft de genderneutrale overall?

 18. dennis

  Weer van hetzelfde, nou dat wordt weer een vernieuwd tv seizoen.

 19. Valerio Zeno

  Yvonne, trek jij een roze overall aan?
  Hebben de boeren een extra biggetje….

 20. Lies

  Is dit format nog wel geloofwaardig? Los van de presentatrice die eieren voor haar geld kiest bij ForFarmers? Kun je de kijker nog meenemen in het ‘romantische boerenleven’ of heeft men een andere mening mbt de bio industrie?
  Persoonlijk ben ik klaar met mevrouw Jaspers na haar optreden bij Pauw.

 21. Valerio Zeno

  Jeroen Pauw is helemaal geen Pauw!

 22. Anna

  Dat wordt weer knallen!
  Noteert u maar: gemiddeld 4 miljoen kijkers.

 23. WaveX

  Boerenknurften die totaal geen omgangsvormen hebben met vrouwen. Die als enige vrouw hun moeder kunnen of Oma. En die wijven vinden alles goed en laten zich alles welgevallen als de bonkige eeltknuisten niet thuis kunnen worden gehouden.

 24. Fox Mulder

  Waarom niet allemaal groen of blauw? Dit is je reinste discriminatie. Sylvanaaaa!

 25. Ben Zine

  Veel brood etende profeten hierboven, hebben allemaal in hun glazen bol of koffieprut gezien dat er dit jaar minder kijkers zullen zijn omdat ze “Yvon moe” zijn. Zullen wel zien of er minder kijkers zijn of meer. Denk dat niet veel mensen iets ervan aan zullen trekken van het verleden en gewoon gaan kijken.

 26. TopofFlop

  Ik ken het programma niet, nooit gezien.

 27. N

  Ze mag blij zijn dat ze geen twitter account heeft, bespaart haar een hoop gelul.

 28. Valerio Zeno

  Hopelijk heeft ze nog genoeg hondenbrokken in huis van ForFarmers

 29. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  https://nl.aliexpress.com/item/32803953242.html

  Zoiets, maar dan ls overall, dat is toch veel leuker.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.