Merel Westrik vindt talkshow ‘doodeng’ na DWDD-drama

Merel Westrik vindt het ongelooflijk spannend dat zij gebombardeerd wordt tot hét gezicht van Net5 nu ze daar een gezichtsbepalende talkshow gaat presenteren. Ze vindt het met name eng vanwege de felle kritiek die ze kreeg op Half 8 Live, dat in de zomer van 2012 werd uitgezonden op het tijdstip van De Wereld Draait Door. “Toen werden er verschrikkelijke dingen over me gezegd; ik was een dom wijf, een lichtgewicht dat er alleen maar zat omdat ik zo leuk kon lachen.”

Hoe heeft ze dat ervaren? “Dat kwetste me enorm, ook omdat ik wél mijn best deed. Het is een zoektocht, je carrière, je zult af en toe mislukken. Ik heb er ook een hekel aan als mensen doen alsof dat pad een pad vol rozenblaadjes is. Dat is het niet. En dat is niet erg, als je maar alles geeft wat je in je hebt“, vertelt ze in de nieuwste LINDA.

Nu gaat ze het dus opnieuw proberen op Net5. “Ik heb er bloedveel zin in. Maar ook weer dat contrast: doodeng. Aan de andere kant, als je het niet doet, maak je het ook niet mee. En alles hieraan voelt goed, ook de timing. Het is een buikgevoel.

Eén ding heeft Westrik mee: de nieuwe creatief directeur van Net5, Linda de Mol, wordt vaste gast in het praatprogramma. Zij gelooft heilig in het concept van een vrouwelijke talkshow.

Foto: Talpa

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen