Arjen Fortuin: ‘John de Mol gaat terug naar de jaren 90’

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad vindt dat John de Mol met zijn tv-zender SBS 6 komend seizoen wel heel erg teruggaat naar de jaren 90. Dat heeft hij vanochtend gezegd in het mediaforum op NPO Radio 1. Meer dan ooit mikt De Mol op tv-favorieten van vroeger, constateert ook Fortuin. “Ik heb ook af en toe het idee dat John de Mol een oude Avrobode onder zijn bed heeft gevonden. We glijden zo langzaam weer de jaren 90 in, heb ik het idee“, aldus de televisiekenner.

De vooravond wordt heel erg retro-NPO met Man Bijt Hond en Lingo. “Het is ook het retrogevoel van: als we nou maar programma’s maken die we maakten toen iedereen nog met miljoenen tv keek, dan gaat misschien iedereen toch weer met miljoenen tv kijken. Man Bijt Hond en Lingo krijgen we ook weer en Wendy van Dijk gaat weer Hart in Aktie maken.

Gaat John de Mol hiermee een miljoenenpubliek bereiken? “Misschien dat het werkt in de zin van dat het wat kijkers trekt, maar voor een tv-recensent is het natuurlijk wat minder spannend. Ik heb Lingo al een keer gezien en weet ook waar het eindigt.”

Fortuin verheugde zich vorig jaar meer op het tv-najaar. “Wat dat betreft was vorig jaar toen Twan Huys de late talkshow ging doen een traktatie. Bij Beau weet ik al voor tachtig procent hoe het wordt. Ik ben alleen benieuwd hoe breed hij het gaat trekken in maatschappelijk-journalistieke zin. De vraag is of hij het wil en of hij het mag.”

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen