KPN gaat met FOX Sports praten over boze klanten

Geplaatst op di 06 aug 2019 om 13:00

KPN gaat met FOX in gesprek over de vele boze reacties die er gekomen zijn op het vermommen van een verkooptruc als een cadeautje. Dat is vandaag te lezen in het AD. De klanten van KPN werden vorige maand verblijd met het nieuws dat FOX Sports 1 voortaan in het basispakket zou zitten. Die zender bracht altijd de populairste eredivisieduels van Ajax, Feyenoord en PSV op zender, maar nu is een groot deel daarvan ineens verhuisd naar FOX Sports 2, waarvoor wél een abonnement nodig is.

Op deze manier hopen FOX en KPN de kijkers uiteraard te stimuleren een abonnement te nemen en dat abonnement is ineens een stuk duurder geworden.

KPN wijst naar FOX. “Zij gaan over de programmering. Natuurlijk hebben we afspraken gemaakt met Fox Sports, maar zij bepalen wat ze waar uitzenden.

Wel gaat hij in gesprek met FOX. “We nemen de reacties van de kijkers en de media mee. Maar het is natuurlijk ook voor iedereen nog wennen.

Volgens tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf is dit gewoon een een-tweetje tussen KPN en FOX. “De opbrengsten van evt nieuwe abonnees gaan direct naar de telecomaanbieders, niet naar FOX en de clubs. Gevolg van het contract waar FOX en KPN een paar zomers geleden om vochten“, twittert hij.

Het AD-artikel ‘Teleurgestelde KPN-kijker: geen topclubs op tv’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Minder Ajax, PSV en Feyenoord op FOX Sports 1 (26 juli)
FOX Sports scoort in eerste eredivisieweekend (4 augustus)
VARAgids-journalist boos over verkooptruc FOX Sports (gisteren)

Foto: FOX
20 Reacties op “KPN gaat met FOX Sports praten over boze klanten”


 1. Ron

  Het is puur een etalagekanaal om hun betaalkanalen te promoten. En komend weekend zijn daar dan Ajax en PSV op te zien, gewoon een lokkertje dus…

 2. Gerry

  Dan maar met het bord op schoot (onzinnige telegraaf term)

 3. MediaPrak

  Heeft Fox in de afgelopen jaren een cent winst gemaakt? Een tweetje men KPN? Het is eerder wachten tot dat JdM de failliete boel overneemt. Herbenoemd tot Veronica 2 t/’m 6. Het huidige Veronica het elalage kanaal wordt.

 4. Ray

  Allemaal stoppen met kijken naar dat achterlijke voetbal, is het hele probleem in één klap verdwenen.

 5. ome h

  Vind het prima zo, alleen dat ze 14.30 soms geen live-wedstrijd hebben vind ik raar

 6. #NPO Kijker#

  Ziggo en KPN. Beide gratis op 14.

  Wat een geklaag om niets.

 7. Bram

  Mij is altijd geleerd dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken.
  Wees blij dat je gratis naar 1 van de FOX Sports kanalen kan kijken bij KPN.
  Wil je meer zien zul je een abonnement moeten nemen, niet heel vreemd toch?

 8. Peanut

  “We nemen de reacties van de kijkers en de media mee. Maar het is natuurlijk ook voor iedereen nog wennen.”

  Dat is vast iemand die HBO communicatie heeft gedaan. OMG.

 9. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Wij kijken in het klooster nooit commerciele televisie ,dat laten wij over aan de heidene, de zedeloze en dergelijke lui. voor ons is de KRO nog steeds de zender,die sinds een tijdje samen gaat met de NCRV. Maar voor onze lieve heer is een ieder gelijk , Frater Franciscus hebben we deze week gestraft voor zijn zonde
  Hij heeft bij de nonnekes koffie gedronken, en s`morgen naar RTL 4 gekeken
  En dat is in het klooster uitdrukkelijk verboden, om maar over de onzedelijke handelingen maar te zwijgen, Begrijp het wel natuurlijk want nonnekes willen ook wel eens wat ! Maar bij ons lellen alleen de heldere uren van gebed en werklust
  bij ons is het toverwoord Ora et labora !

 10. Hattrick

  Fox sport en het open kanaal van fox zijn sinds maart van Disney. Disney wil ook geld verdienen. Maar ze gaan dit nooit verkopen aan jdm doordat hij nooit 100 miljoen per jaar gaat betalen

 11. anonymous

  Als je bij kpn 2,50 per maand betaalt voor Fox, kun je natuurlijk niet verwachten dat
  je de belangrijke wedstrijden te zien krijgt

 12. FlyingLotus

  Voebal, wat een verschrikking. En dan helemaal het volk dat er van houdt.

  Als ze nu eens iets uitzenden van niveau, zeilen in verschillende disciplines, windsurfen, snowboarden etc..

  Voebal is voebal = pauper

 13. roevka

  Typisch KPN/Telfort. Zo heb je een kanaal gratis en zo is het verdwenen in een extra af te nemen pakket. Ze lopen hopeloos achter alsof ze de strijd hebben opgegeven met Ziggo. Zo hebben we hier in het centrum nog steeds geen glasvezel. Terwijl Ziggo al supersnel internet had hier nog maar eens een extra nieuwe kabel de grond in hebben laten leggen.

 14. Andreas

  Iets met gegeven paard en bek.

 15. pieter baan

  Ray
  Tue 06 Aug 2019 om 13:22

  Ray moet weer een jaar wachten op Ellie Lust en de Gay pride

 16. Roy

  Tot vorig seizoen betaalde je 7,50 voor Nederlands voetbal en 12,50 voor buitenlands voetbal. Je mocht kiezen. Nu betaal je verplicht 12,50 voor het foxpakket compleet. Nederlands en buitenlands voetbal. Verplicht, geen keuze meer. Nu is fox sports 1 ‘gratis’ in het basispakket tegenover een prijs verhoging van 2,50. Dus als je nu van eredivisie voetbal wil genieten kost jou dat per maand 15 ipv 7,50. Je moet dus 50% meer betalen als je foxlid bent en 2,50 meer als je al dan niet gratis voetbal wil zien. Hoezo kadootje? Hoezo aardig van Kpn? Het is gewoon ordinair geld graaien onder het mom van aardig zijn. Of zie ik het fout?

 17. Laurens

  @Roy. Dat is nu commerciële TV….. Alles verdwijnt achter betaalmuren, etc.. Dus je betaald voor wat je echt graag wil zien. En, dit is nog maar het begin……

 18. Roy

  Dus ik betaal nu 2,50 per maand extra om geen voetbal te hoeven zien. Als dit het begin is kunnen we nog lachen

 19. aammehoela

  De kijkcijfers van de “gratis wedstrijden” afgelopen zondag waren om te janken. Nederland zit duidelijk niet te wachten op voetbal na acht uur op de zondag.

 20. Ernst

  Het is vrije keuze toch. Vind je het waard neem je een abonnement, vind je het niet waard neem je geen abonnement. Ik ben maar in een paar wedstrijden per seizoen geïnteresseerd en die kun je los kopen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.