VARAgids-journalist boos over verkooptruc FOX Sports

Het werd vorige maand gebracht als goed nieuws voor de klanten van KPN: de betaalzender FOX Sports 1 zit vanaf dit tv-seizoen in het basispakket. Mooi voor de voetballiefhebber, zou je denken, want op die zenders waren altijd de belangrijke duels met Ajax, PSV en Feyenoord te zien. Niets is minder waar: nu kanaal 1 bij zoveel tv-aanbieders gratis is, heeft FOX besloten om meer populaire duels uit te zenden op kanaal 2. En daarvoor moet men wél een – duurder gemaakt – abonnement nemen.

VARAgids-journalist Norbert Pek is pislink. “KPN had goed nieuws: een gratis Fox Sports zender voor iedereen! Gisteren zonden ze PSV en Ajax niet uit. Vandaag hadden ze in plaats van Feyenoord wat andere rotzooi. Wat moet je dan een hekel aan je kijkers hebben“, twitterde hij zondag.

Bas Hakker, hoofdredacteur van de gezaghebbende marketingsite frank.news, daarop: “Denk dat daar idd de marketingtheorie ‘shit, Ik kan wel Heracles kijken, maar geen Ajax dus dan maar n abonnement nemen’ achter zit…

Ook het AD doet verslag van de ontstane ergernis. Maarten van Rooijen van de zender reageert: “Ook dit seizoen zijn er regelmatig wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV te zien op Fox Sports 1, maar inderdaad minder dan voorheen, waarmee we de programmering van Fox Sports 2 versterken.

Voor mensen die een abonnement hebben is er niets aan de hand, benadrukt hij. “Alle wedstrijden blijven dus altijd gewoon te zien voor de abonnees, alleen af en toe onder een ander knopje van de afstandsbediening.”

AD-mediajournalist Marcus den Blanken twittert: “Op zich logisch dat je de belangrijkste potjes niet gratis weggeeft. Maar wat een verschil met Ziggo. Daar krijg je echt extra content op hun gratis kanaal. Van FOX logisch, maar voor KPN pijnlijk.

Lees ook:
Minder Ajax, PSV en Feyenoord op FOX Sports 1 (26 juli)
FOX Sports scoort in eerste eredivisieweekend (4 augustus)

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen