VARAgids-journalist boos over verkooptruc FOX Sports

Geplaatst op ma 05 aug 2019 om 11:20

Het werd vorige maand gebracht als goed nieuws voor de klanten van KPN: de betaalzender FOX Sports 1 zit vanaf dit tv-seizoen in het basispakket. Mooi voor de voetballiefhebber, zou je denken, want op die zenders waren altijd de belangrijke duels met Ajax, PSV en Feyenoord te zien. Niets is minder waar: nu kanaal 1 bij zoveel tv-aanbieders gratis is, heeft FOX besloten om meer populaire duels uit te zenden op kanaal 2. En daarvoor moet men wél een – duurder gemaakt – abonnement nemen.

VARAgids-journalist Norbert Pek is pislink. “KPN had goed nieuws: een gratis Fox Sports zender voor iedereen! Gisteren zonden ze PSV en Ajax niet uit. Vandaag hadden ze in plaats van Feyenoord wat andere rotzooi. Wat moet je dan een hekel aan je kijkers hebben“, twitterde hij zondag.

Bas Hakker, hoofdredacteur van de gezaghebbende marketingsite frank.news, daarop: “Denk dat daar idd de marketingtheorie ‘shit, Ik kan wel Heracles kijken, maar geen Ajax dus dan maar n abonnement nemen’ achter zit…

Ook het AD doet verslag van de ontstane ergernis. Maarten van Rooijen van de zender reageert: “Ook dit seizoen zijn er regelmatig wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV te zien op Fox Sports 1, maar inderdaad minder dan voorheen, waarmee we de programmering van Fox Sports 2 versterken.

Voor mensen die een abonnement hebben is er niets aan de hand, benadrukt hij. “Alle wedstrijden blijven dus altijd gewoon te zien voor de abonnees, alleen af en toe onder een ander knopje van de afstandsbediening.”

AD-mediajournalist Marcus den Blanken twittert: “Op zich logisch dat je de belangrijkste potjes niet gratis weggeeft. Maar wat een verschil met Ziggo. Daar krijg je echt extra content op hun gratis kanaal. Van FOX logisch, maar voor KPN pijnlijk.

Lees ook:
Minder Ajax, PSV en Feyenoord op FOX Sports 1 (26 juli)
FOX Sports scoort in eerste eredivisieweekend (4 augustus)

Foto: FOX
19 Reacties op “VARAgids-journalist boos over verkooptruc FOX Sports”


 1. Sophie

  Ja ze zijn gekke Henkie niet. Juist slim. Als voetballiefhebber neem je maar een seizoenskaart en/of een Fox Sports abonnement.

 2. #NPO kijker#

  Wat een onzin allemaal

  Mijn pakket is uitgebreid met 3 zenders. Ik heb nu 6 sportzenders.
  Betaal 0,0 extra voor uitbreiding. Alles zit in mijn totaal pakket van KPN.

 3. Robert

  Ziggo heeft eerst de prijzen indertijd verhoogd, daarna 1 gratis kanaal.
  En dat scoort nu goed vanwege Verstappen en af en toe leuke wedstrijd, naar het handbal en volleybal kijken echt niet zoveel mensen.

 4. IP Reclame

  Hier had jouw advertentie kunnen staan! Wil jij jouw product in mijn comment? Laat dan een reactie achter en vermeld daarin ‘IP Reclame’ en je hebt dan onze volledige aandacht!

 5. Rt

  Gezeur. Ja marketing. Je krijgt niet alles voor niets.

 6. Neo

  Ik zit bij Delta in een premiumpakket. Delta had als verkoopargument de gratis doorgifte van de top3 in het voetbal via Sports1. Nu dat door het slechte onderhandelen van KPN wegvalt zie ik geen reden meer om een premiumpakket te behouden.
  Ik vind het overigens vreemd dat ik geen los abonnement op Fox Sports kan afsluiten in dit tijdperk van de Netflixen. Fox laat zich gijzelen door de kabelboeren en de kabelboeren laten zich gijzelen door Fox. En de consument is de dupe.

 7. Leni

  Och gossie … Ze zijn weer eens boos bij de VARA… Hou op
  … Is de paus katholiek?

 8. IP Reclame

  Het is blauw en paars en het zit in een boom….

 9. Peter

  Ga toch geen geld betalen voor zes sportzenders. Wat moet je met die meuk en waar vullen ze 24/7 de kanalen mee,. VV de Plaggrnschieters tegen FC de Bal is Rond zit niemand op te wachten

 10. Fox geldgraaiorganisatie met rechtse leider Rupert Murdoch

  Mensen worden door de commerciële tv magnaten elke dag opnieuw belazerd en in de maling genomen.

  De eigenaar van Fox, Rupert Murdoch, is een van de rijkste mensen ter aarde, zeer rechts georiënteerd dus gewoon een beste geldgraaiers van de champions lique geldgraaiclub.

  Voetbal/sport is het opium van het klootjesvolk en juist daarom zijn dit soort mensen als Murdoch, de Mol, Berlusconi, Bertelsmann er op uit om de modale mens met hun geldgraaicultuur geld uit de zakken te kloppen. Wees op uw hoede.

 11. .

  De eigenaar van Fox Sports is The Walt Disney company.
  Dus het praatje boven mij is onzin.

 12. Peter

  De zenders van Fox zijn niet van Disney dus dat bericht hierboven is onzin. Dat is wel te verwachten met een . als gebruikersnaam.

 13. Peter

  Die . Hier boven kletst. De zenders van Fox zijn niet van Disney.

 14. Bob

  Canal Digitaal de grootste satelliet tv provider maakt het helemaal bont. Dit kreeg ik o.a. per email toegestuurd:

  Beste…

  Door een wijziging in de programmering van Fox Sports zijn wedstrijden van de traditionele top 3 van de Eredivisie niet meer te volgen op FOX Sports 1.
  Daarom hebben we een cadeautje voor jou.

  Cadeau

  Canal Digitaal biedt jou FOX Sports 2 nu tijdelijk gratis aan. Dit betekent dat jij dit weekend naas te de wedstrijden op FOX Sports 1, ook de wedstrijden van FOX Sports 2 kan volgen!

  Ik vind het meer dan schandalig dat een groot bedrijf een verslechtering in het programma aanbod durft te verkopen als een cadeautje. De consument pikt het blijkbaar allemaal.

 15. imade

  @Peter – fout – Disney heeft Fox Sports wereldwijd exclusief USA zowat overgenomen… omdat Disney al ESPN heeft in de USA mocht de verkoop enkel doorgaan als de USA zenders van Murdoch bleven.

 16. TopofFlop

  Ze kunnen de topduels toch niet weggeven op een gratis kanaal? BNNVARA geeft zelf ook niets gratis, maar jaagt het geld van de belastingbetaler er doorheen.

 17. RTL Late Night zonder Twan Huys

  De vermeende oplichtersomroep VARA, is boos over alles. Linkse zeursoep.

 18. Gerry

  Op slim heel zakelijk bedacht, maar dan heb je een duur fox abonnement en krijg toch nog die reclame meuk te zien.
  \
  Ik wil een reclameloze fox 2-6.

  Typisch Amerikaans alles eruit slepen voor geld

 19. Joop55

  Fox de Trumpsupporters, alleen daarom al zou je de Eredivisie moeten boycotten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.