Evert vindt crisis Erland en Wendy grootste scoop 2019

Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé en één van de sterren van Shownieuws, ziet de huwelijkscrisis van Erland Galjaard en Wendy van Dijk als zijn grootste primeur van 2019 tot nu toe. Dat zegt hij in een podcast van De Telegraaf. Het hele land stond op zijn kop toen Santegoeds het nieuws op dinsdag 8 januari bekendmaakte op de pagina Privé van De Telegraaf. “Ja, dat is wel iets waar heel Nederland het over had, omdat het zo als donderslag bij heldere hemel kwam voor veel mensen.

Niemand zag het aankomen. “Terwijl degene van wie ik het had zei: ‘Waarom schrijven jullie daar niet over?’ Ik zei: ‘Nou, ik weet van niks en volgens mij weten heel veel mensen van niks.’ Dat bleek ook wel toen ik Erland belde op een zondagavond.”

Dj Errie was behoorlijk verrast. “Hij zei: ‘Hoe weet je dat? Dat ga je zeker niet vertellen.’ Dat had hij goed. Dat ging hij inderdaad niet vertellen. Ruim een dag erna was het heel groot nieuws, want zij is natuurlijk één van onze grootste tv-sterren en hij een van de machtigste mensen in medialand.”

Santegoeds vindt het leuk dat Galjaard zo sportief reageerde. “Dat maakt hem uniek. Je merkt dan ook dat het een professional is in de media. Hij zei: ‘Ik ga het er met Wendy over hebben en dan bel ik je over een uur terug.’ Dat heeft hij ook gedaan. Het is vervolgens naar ieders tevredenheid naar buiten gebracht.”

Zelf wist hij tot dan toe ook niets van de crisis. “Het was altijd een bijzonder koppel en ik heb ook nooit gehoord dat er scheurtjes in zaten, maar dat was dus wel het geval. 

Hoe gaat het nu met Er en Wen? “Ik lees hier en daar (lees: in de Story, red.) wel van alles, ook dat ze nu samen op Ibiza zitten, en dat geeft hoop voor de twee. Het is nog steeds pending: het is nog niet duidelijk of ze uit elkaar gaan.”

De podcast Achter Ons Nieuws van De Telegraaf kunt u hier beluisteren.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen