Petra Grijzen nieuwe invalpresentatrice Nieuwsuur

Geplaatst op ma 12 aug 2019 om 14:05

Petra Grijzen wordt de nieuwe invalpresentator bij Nieuwsuur. Ze volgt Saïda Maggé op, die bij het NOS Journaal de plek gaat innemen van Dionne Stax. Dat hebben de NOS en NTR laten weten. Grijzen vindt het leuk dat ze nu ook voor televisie aan de slag gaat. “Dit is een mooie nieuwe stap waarbij ik het radiowerk met televisie kan gaan combineren. Bij een redactie die qua onderzoeksjournalistiek tot de top behoort. Heel bijzonder dat ik me daar bij mag aansluiten.

Op dit moment is Grijzen presentator bij Nieuws en Co, het dagelijkse nieuwsprogramma van NOS en NTR op NPO Radio 1, op vrijdag als presentator en op andere dagen als verslaggever van De Bus, waarmee ze het land in gaat en ter plekke verslag doet. Ze blijft haar radiowerk continueren.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is blij met haar komst: “We weten bij de NTR natuurlijk door haar radiowerk al wat Petra kan. Ze is een ervaren journaliste en interviewer, met zowel radio- als tv ervaring, en gepokt en gemazeld in de actualiteit. Petra past perfect bij Nieuwsuur.

Grijzen begon haar omroepcarrière in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze jarenlang, als ‘stem van de avondspits’, het actualiteitenprogramma Spitsuur presenteerde. Ook was ze onder meer presentator van het WNL-televisieprogramma Ochtendspits, van het RTL-televisieprogramma Editie NL, en presenteerde ze het RTL-lijsttrekkersdebat van 2012 vanuit Carré. Zij studeerde psychologie en werkte aan de Universiteit van Amsterdam.

De vaste anchors van Nieuwsuur zijn Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Naast Petra Grijzen is ook Eelco Bosch van Rosenthal invalpresentator.

Foto: NTR
20 Reacties op “Petra Grijzen nieuwe invalpresentatrice Nieuwsuur”


 1. Hans S.

  Vaak gezien op BNR (Webcam), prima presentator met een fijne stem.

 2. ‘Erik’

  Aldus een onderzoek onder 1250 huishoudens…………..oh doe ik het weer. Hilarisch.

 3. Marloes

  NPO-pot nummer 278 en dat allemaal op mijn kosten.

 4. Truus

  “studie” psychologie, UvA…. triester kan haast niet.

 5. Zalmneusje

  Als ze een zak over haar kop zoet wil ik haar wel een keertje een plezier doen.

 6. L.

  Leuk! Op de radio klinkt ze altijd erg prettig om naar te luisteren. Goede stap voor haar, succes!

 7. JanH

  Goede keus. Ik begrijp totaal niet waarom er direct zo zuur wordt gereageerd. Betaalt deze Marloes überhaupt belasting? En wat voor een geweldige studie heeft deze Truus zelf gedaan? Atoomfysica?

 8. japie

  @L.(ulkoek)
  Zei men van Hannelore Zwitserlood ook.

 9. japie

  @janh
  Goh, jij bent zeker zo’n poot.

 10. Minder of Mirjam

  Ik ben fan van Petra. Ze komt veel beter over dan Mariëlle Tweebeeke. Zij is zo neppig en lijkt altijd alsof ze een glas wijn op heeft.

 11. ano@niem.nl

  Blijkt maar weer dat MC het ook allemaal niet weet. Petra Grijzen was ooit al presentatrice bij RTL Z

 12. Don

  Wat een lelijkerd! :-(

 13. jan

  BNR Deugzender en iedere dag 10.000 keer het woordje ‘start-up’ roepen.

 14. Bob

  Petra is een top vakvrouw, goede zet!

 15. Bears’den

  Zeer goede keus!
  Zelf luister ik op vrijdag BNR Friday Move, maar op andere dagen als ik haar hoor, doet ze Nieuws en Co top..

 16. Michel

  @japie want als je het woord Atoomfysica goed kan schrijven ben je poot? Of heb je zelf problemen om uit de kast te komen?

 17. Meneer Kaktus

  Michel
  Tue 13 Aug 2019 om 9:15

  Laat toch gaan, die volslagen idioot

 18. nl

  WNL was geen succes; ze vond het te conservatief. Dus dat wordt deugen. Een beetje de zus van Anniko. Geen prettige stem.

 19. Henk

  @jan, Op BNR hoor je in elke gesproken zin ook drie keer het woord ‘ondernemen’ waardoor ik dan na gemiddeld hooguit 2 minuten naar een andere zender overschakel

 20. Henk

  Petra Grijzen naar Nieuwsuur is helemaal OK!
  (Alleen jammer dat ze niet Jeroen Wollaars vervangt..)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.