BLVD vond NPO-presentatie flop, RTL-presentatie top

RTL Boulevard vond de najaarspresentatie van de NPO afgelopen dinsdag dan wel zwaar tegenvallen – er waren weinig nieuwtjes én weinig sterren, zo klonk de kritiek – maar die van hun eigen RTL vonden ze gisteren helemaal top. Dat gaven ze aan in de uitzending op RTL 4. Tv-kenners Aran Bade en Ron Vergouwen kwamen rechtstreeks van de RTL-presentatie af en stuiterden van enthousiasme bijna van de bank af. En dat terwijl RTL ook weinig verrassingen in petto had.

Toch was het volgens de heren helemaal geweldig. Ron Vergouwen: “De sfeer was gezellig, het was druk. Ik moet ook zeggen: er was niets te merken van… In de media ging het natuurlijk de afgelopen maanden heel erg over: ‘Iedereen gaat weg bij RTL, iedereen gaat naar Talpa.’ Nou ja, er stond in elk geval een zelfverzekerd RTL-team. Een groot team van 60, 70 presentatoren en gezichten van RTL. Het was druk, de sfeer was goed, Peter zat goed in zijn vel, aan de aftrap ligt het niet.”

Maar RTL had toch net als de NPO vrij weinig nieuws? “Een paar dagen geleden presenteerde ik hier de programma’s van de publieke omroep en toen zei ik: ‘Er was eigenlijk helemaal geen nieuws.’ Dat was nu… Nou, in elk geval alle sterren waren, dat is ook wel eens fijn. Dat je een presentatie hebt waar alle sterren zijn, dus wat dat betreft lof. Er zijn ook nieuwe programma’s en niet alles is nog uitgelekt, dat is ook wel eens fijn.”

Aran Bade had ook overal een mening over. Zo stak hij een veer in de bips van zijn nieuwe baas Peter van der Vorst. “Hij deed het heel goed, heel erg vanuit zichzelf. De drie kernwoorden zijn ook: persoonlijk, herkenbaar en dichtbij. Dat moesten we allemaal heel erg onthouden. Dat is ook wat Peter kenmerkt. Hij nodigt mensen uit voor de koffie, zegt: ‘Kom even langs!’ Hij wil de lijntjes zo kort mogelijk houden.”

En wat vindt hij van de najaarsprogrammering van RTL? “Hele leuke, verrassende titels.”

Lees ook: RTL, SBS en Telegraaf teleurgesteld in NPO-presentatie (woensdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen