RTL, SBS en Telegraaf teleurgesteld in NPO-presentatie

Geplaatst op wo 28 aug 2019 om 9:30

RTL Boulevard, SBS Shownieuws en De Telegraaf zijn een beetje teleurgesteld in de najaarspresentatie van de NPO, die gisteren plaatsvond in Hilversum. De drie media vinden niet alleen dat er te weinig nieuws werd gebracht, maar vinden het ook jammer dat ‘de grote drie’ niet aanwezig waren: Eva JinekMatthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw. Door die combinatie werd het volgens hen een vrij saaie bijeenkomst, die nauwelijks nieuws opleverde, ook niet over het Songfestival.

Tv-kenner Ron Vergouwen van RTL Boulevard vindt het schandalig. “De hotshots waren er niet: Eva, Matthijs en Jeroen. Dat vond ik echt heel jammer. Ik vond het eigenlijk bijna een schande wil ik zeggen. Je gaat de hele Nederlandse pers optrommelen en zegt dat de presentatoren komen…”

Vergouwen voelt zich in de maling genomen. “Ik heb van tevoren al gebeld van: ‘Weet je al wie er komen?’ ‘Nee, nee, wacht maar af, maar het zal een mooi lijstje zijn.’ Met alle respect voor Frits Sissing en alle mensen voor Streetlab, je hoopt toch dat Eva, Jeroen en Matthijs er zijn.

Waarom waren ze er niet? “De officiële lezing is dat ze geen tijd hebben, maar ze hebben natuurlijk pas geleden een interview gedaan in de LINDA., waarin ze verteld hebben over de plannen van hun talkshows. Ze denken toch van: als we daar komen, gaat iedereen er vragen over stellen. Daar zitten ze denk ik ook niet op te wachten.”

Telegraaf

Showkenner Jordi Versteegden van De Telegraaf is eveneens teleurgesteld. “Het is buiten een sterrenparade ook een parade aan communicatie-adviseurs binnen de NPO, die natuurlijk heel goed gaan meeluisteren tijdens al die interviews en volgens mij hadden ze gewoon niet zo veel zin in vragen over salarissen van deze drie grootverdieners binnen de NPO.”

Toch hadden ze gewoon moeten komen, vindt hij. “Dat denk ik dan ook. Het is één keer per jaar dat de pers en presentatoren na afloop van de presentatie in een informele sfeer de kans krijgen om met elkaar te kletsen. Ja, waarom kan dat dan niet gewoon op die manier gebeuren?

Hij had erg gehoopt op het nieuws dat Dionne Stax het Songfestival zou gaan presenteren. “Ik dacht: dit wordt haar eerste moment, maar nee. Daarom werd het zo langzamerhand een beetje een saaie presentatie, want alles wat daar werd verteld wisten we eigenlijk al een beetje. Dat was heel jammer.”

Shownieuws

Daar sluit Shownieuws zich bij aan. Volgens presentator Wietze de Jager kwam er wel erg weinig nieuws voorbij. “Het grote nieuws was al een beetje uitgelekt“, beaamde Evert Santegoeds.

Foto: NPO
30 Reacties op “RTL, SBS en Telegraaf teleurgesteld in NPO-presentatie”


 1. Nijl

  Stuitende arrogantie van Jinek, Van Nieuwkerk en Pauw. Vieze smaak van in de mond. Laat ze in godsnaam gaan. NPO is sterker dan deze drie en zijn echt wel andere op te leiden. En zeker niet gezegd dat ze potten gaan breken bij de commercielen. Hoop dat Beau ze verpulvert

 2. Zomaar

  Aldus 2 concurrenten en een dagblad die zo lang als ze al fout zijn, een hekel heeft aan alles wat NPO is.

 3. Anja

  Erg zwak van deze mensen.
  Ze willen niet tussen het gewone pleps staan zelfs niet als het collega,s betreft.
  BAH !.

 4. Actries van Houten

  Wat maakt iedereen hier zich weer druk om niks.

 5. Guttegut

  Ik ben al jaren teleurgesteld in Boulevard en Shownieuws

 6. Dááág scháááát

  Ik ben teleurgesteld in alles….

 7. White Angel

  Iedereen weet toch dat het bij de NPO bedriegers en leugenaars zijn, snap niet dat je daar nog intrapt.

 8. Erik

  Aldus een onderzoek onder 1250 huishoudens (over het algemeen oudere NPO mensen) met een kijkcijfer kastje die staan voor 17 miljoen inwoners.
Hilarisch!

 9. Lex

  Interessant dat de concurrenten teleurgesteld zijn.
  Maar niet relevant toch?

 10. Mink Vaillant

  Ze waren gewoon bang voor een vragenvuur over de toekomst van de ‘grote’ drie. De presentatie zou daarmee in het teken hebben gestaan van de dreiging die voor de NPO nu alleen maar even is uitgesteld. Laffe keuze van rond een laffe programmering.

 11. Rtd

  Komt die Ron Vergouwen weer aan: ik vond….

  Pfff

 12. Henk

  @Rtd: wie?

 13. WaveX

  Dit soort “Grachtengordel Buikspreekpop AutoCue Voorlezers” horen inderdaad tussen het plebs te staan. Die staan achter glas waarop staat: “ Alleen Breken In Geval Van Een Iets Te Rechtse Mening Of Opvatting”
  Dan zorgen deze units voor een bombarie van bijbelse proporties!!

 14. WaveX

  Horen inderdaad NIET tussen het Plebs te staan..

 15. Hj

  Shula heeft in elk geval verklapt dat het Songfestival naar Maastricht gaat.

 16. herman

  NPO = copy paste programmering.

 17. Michiel

  Je gaat als presentator toch niet als een randebiel naar zo’n persmoment? Het moet om de programma’s en inhoud gaan, niet om de presentatoren. De NPO is niet TALPA.

 18. Hoppa

  Michiel, jij bent hier zelf de ‘randebiel’.

 19. F. OUT

  @HJ: vertel!

 20. kabouter flop

  Wij van kabouter tv zijn ook niet uitgenodigd, maar daar hebben wij totaal geen probleem mee Kleine commerciele zenders horen ook niet plaats te nemen bij de NPO
  Daar hebben wij toch niets te zoeken

 21. Mart

  Wat een divers groepje op die foto. Ik mis alleen nog een hoofddoek.

 22. zucht

  Gelukkig gaat het bij de NPO meer om de inhoud en minder om de buitenkant in de vorm van een sensatiebeluste presentatie.

 23. Jantien Visser

  Heeft iemand even een teiltje? De Grote Drie? Ach jé, wat een arrogantie van deze drie. En wat een diepe val zullen ze maken. Ik stem echt niet meer op deze mensen af. Seen this, done that. Op een dag ben je ze beu.

 24. Ad Visser

  Het was weer een gezellig uitje voor de inteelt.

 25. Bobby Eden

  gaaaaap

 26. Kloite me Voite

  Dus de NPO zegt ’t een en doet ’t ander, en blijkt onbetrouwbaar? Nee toch?!
  Toch niet met integere mensen aan het roer als Frans Klein en Shula Rijxman…

 27. Fred Weetveel

  De NPO presenteert, de concurrentie doet huilie huilie…. hoe voorspelbaar sneu kun je zijn

 28. b

  Ach gossie , zo voorspelbaar dit . Telegraaf wil niets normaals zeggen over de NPO want de Telegraaf denkt dat daar zijn grote vijanden zitten en over SBS en RTL ben ik al jaren teleurgesteld met al die bagger die wij over ons heen krijgen.Het was zoeken naar een puntje van kritiek en dan gaan we dat lekker uitvergroten.

 29. Smeigelaar

  Ik heb al jarenlang een hekel aan de ” grote drie” . Walgelijke figuren vind ik het en ook nog eens doortrapte leugenaars. Hoe eerder ze van de buis verdwijnen hoe beter.

 30. Henny Huisman

  Lieverds,

  Ik ben ook best groot hoor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.