RTL, SBS en Telegraaf teleurgesteld in NPO-presentatie

RTL Boulevard, SBS Shownieuws en De Telegraaf zijn een beetje teleurgesteld in de najaarspresentatie van de NPO, die gisteren plaatsvond in Hilversum. De drie media vinden niet alleen dat er te weinig nieuws werd gebracht, maar vinden het ook jammer dat ‘de grote drie’ niet aanwezig waren: Eva JinekMatthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw. Door die combinatie werd het volgens hen een vrij saaie bijeenkomst, die nauwelijks nieuws opleverde, ook niet over het Songfestival.

Tv-kenner Ron Vergouwen van RTL Boulevard vindt het schandalig. “De hotshots waren er niet: Eva, Matthijs en Jeroen. Dat vond ik echt heel jammer. Ik vond het eigenlijk bijna een schande wil ik zeggen. Je gaat de hele Nederlandse pers optrommelen en zegt dat de presentatoren komen…”

Vergouwen voelt zich in de maling genomen. “Ik heb van tevoren al gebeld van: ‘Weet je al wie er komen?’ ‘Nee, nee, wacht maar af, maar het zal een mooi lijstje zijn.’ Met alle respect voor Frits Sissing en alle mensen voor Streetlab, je hoopt toch dat Eva, Jeroen en Matthijs er zijn.

Waarom waren ze er niet? “De officiële lezing is dat ze geen tijd hebben, maar ze hebben natuurlijk pas geleden een interview gedaan in de LINDA., waarin ze verteld hebben over de plannen van hun talkshows. Ze denken toch van: als we daar komen, gaat iedereen er vragen over stellen. Daar zitten ze denk ik ook niet op te wachten.”

Telegraaf

Showkenner Jordi Versteegden van De Telegraaf is eveneens teleurgesteld. “Het is buiten een sterrenparade ook een parade aan communicatie-adviseurs binnen de NPO, die natuurlijk heel goed gaan meeluisteren tijdens al die interviews en volgens mij hadden ze gewoon niet zo veel zin in vragen over salarissen van deze drie grootverdieners binnen de NPO.”

Toch hadden ze gewoon moeten komen, vindt hij. “Dat denk ik dan ook. Het is één keer per jaar dat de pers en presentatoren na afloop van de presentatie in een informele sfeer de kans krijgen om met elkaar te kletsen. Ja, waarom kan dat dan niet gewoon op die manier gebeuren?

Hij had erg gehoopt op het nieuws dat Dionne Stax het Songfestival zou gaan presenteren. “Ik dacht: dit wordt haar eerste moment, maar nee. Daarom werd het zo langzamerhand een beetje een saaie presentatie, want alles wat daar werd verteld wisten we eigenlijk al een beetje. Dat was heel jammer.”

Shownieuws

Daar sluit Shownieuws zich bij aan. Volgens presentator Wietze de Jager kwam er wel erg weinig nieuws voorbij. “Het grote nieuws was al een beetje uitgelekt“, beaamde Evert Santegoeds.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen