Spaanse Dorp sluit af met mooie cijfers, RTL tevreden

Geplaatst op vr 30 aug 2019 om 9:15

De zomerse programmaserie Het Spaanse Dorp: Polopos wist gisterenavond met zijn finale-uitzending 724.000 kijkers (14,5 procent) te bekoren op RTL 4, een prima score. De show werd de afgelopen maanden ingezet als een dagelijks zomervulletje op prime time, net zoals Het Italiaanse Dorp: Ollolai vorig jaar. De zender is tevreden over de prestaties. “Gemiddeld keken er elke werkdag om 21.30 uur uur 655.000 mensen in de doelgroep 6+“, aldus een woordvoerder.

De belevenissen in Het Spaanse Dorp: Polopos waren sinds 1 juli te zien bij RTL 4 en zijn volgens de zender gevolgd ‘door een schare trouwe fans’. “Over een eventueel vervolg van het succesvolle programma is nog niets bekend.”

Tijdens de finale van het programma zijn kandidaten Thysa en Wijnand uitgeroepen tot ereburgers van het Zuid-Spaanse dorp. Met een opkomst van 97 procent brachten bijna alle dorpsbewoners een stem uit op hun favoriete deelnemers.

Het stel wint daarmee 20.000 euro om te investeren in hun bestaan en bedrijf in het dorp. Samen met de inspanningen van de overige vier deelnemende koppels en families hebben Thysa en Wijnand door hun deelname aan het programma het dorp Polopos nieuw leven ingeblazen.

Het format van Het Spaanse Dorp: Polopos is door RTL in huis ontwikkeld en geproduceerd door Blue Circle.

Foto: RTL
23 Reacties op “Spaanse Dorp sluit af met mooie cijfers, RTL tevreden”


 1. #NPO kijker#

  Je moet toch echt ….. zijn om naar deze doorgestoken kaart te kijken.

  5 minuten was voor mij meer dan genoeg.

 2. Drama queen

  Genoten, heerlijk programma voor de zomer.

 3. critikast

  Nog geen seconde gezien. De voor-publiciteit was geen aanleiding om af te stemmen op deze onzin !

 4. #NPO kijker#

  Je spoort niet als je weken naar deze doorgestoken kaart kijkt.

  5 minuten en had er genoeg van. Wat een nep

 5. Albert

  Leuk programma…hoop op een vervolg

 6. Roger

  Geweldig format
  Genoten deze zomer!

 7. Paolo

  Het werkt dus OOK bij Rtl. ‘ Gewone mensen’ met hun dagelijkse beslommeringen.
  Tot we daar dan weer mee overspoeld raken. De Angela’s, Chantal’s whatever zijn echt history. Dit was dan wel een goed en vermakelijk format.

 8. Albert Verlinken

  RTL heeft echt een succesnummer te pakken met dit. Een van de weinige lichtpuntjes voor RTL.

 9. Ed

  RTL draait al decennialang aan top mee. En in veel landen.
  Echt dé trendsetter op het gebied van commerciële televisie!

 10. Paolo

  @Ed, wat heb je op???

 11. @#NPO kijker#

  1 reactie was genoeg hoor, was leuk programma trouwens, denk je dat al die NPO meuk als Ik Vertrek en BZV niet nep is?

 12. Pauline

  Als trouwe kijker heb ik genoten en zeker van de winnaars, harde werkers, oprecht en eerlijk en geen dubbele agenda. Idd RTL manipuleert en zorgt voor sensatie op social media maar dat is ook de charme van zo’n programma.
  De “gedoodverfde” winnaars fam Rutten die vanaf dag 1 de bewoners probeerde in te pakken met hun Torremolinos sfeertje viel halverwege door de mand en kon geen goed meer doen bij de andere stellen en dat was wederzijds.
  Vanaf nu vechten ze elkaar Polopos uit en met 60 inwoners kost ze dat geen enkele moeite. Ben benieuwd wie er over een half jaar gillend zijn weggelopen.

 13. Alexander

  Prachtig op het einde dat smoelwerk van die dikke Rutten, toen de winnaars bekend werden ,als blikken konden doden.
  De sympathiekste waren toch de Limburgers, die zijn zeker 2e geworden.

 14. MC bezoeker 35

  Geen aflevering van gemist. Heerlijk zomerprogramma!

 15. Alex

  Zalig programma, een beetje klussen, dagelijkse bezigheden en een mooie omgeving.
  Het had alles, hopelijk komt er nog een kleine update over enkele weken.

 16. Ron

  Wat een geweldige serie. Het leukste wat RTL sinds 2 seizoenen brengt in de zomermaanden. Na Ollolai hebben ze er dus weer een mooi succes bij. Hopelijk een vervolg in een ander dorp ergens in Europa, volgend jaar.
  Ik vond de deelnemers dit seizoen eigenlijk best wel goed gekozen. 1 irritant stel Christiaan en Kirsten en de familie Rutten, of was het alleen dominante Elisa. Dat dacht ik af en toe wel eens. Gelukkig hebben beide niet gewonnen en het sympathieke stel Wynand en Thysa wel. Komt ze volledig toe de winst. Ze hadden ook de leukste opdracht, zo’n kunstroute en paste geheel in de sfeer van het dorpje. Dat moet echt de doorslag bij de bewoners hebben gegeven. En niet die proleten feestjes van de Rutten’s. De flamboyante Limburgers waren ook de smaakmakers dit seizoen en had ik ook nog wel de winst gegund. En Donna en Mark, toch zonde 1x een week prijs gewonnen die ook nog gedeeld moest worden, en dat was het dan. Die deden op hun manier toch hun best en hebben het uiteindelijk toch leuk voor elkaar gekregen daar. Hopelijk redden ze het.
  Qua kijkcijfers was het overigens wel minder dan vorige seizoen, maar ik denk dat RTL tevreden mag terug kijken. Op naar een nieuw seizoen.

 17. tim

  Hoop op nog een paar afl. hoe is het nu met? Was in vorige seizoen ook zo

 18. Ron

  Ja, die werden na de zomer een aantal weken op maandagavond uitgezonden. Maar jammer genoeg doen ze dat dit keer niet. Misschien moeten ze eens een reeks maken over de stellen die zowel in Ollolai hebben mee gedaan en die van Polopos. Eens zien hoe ze gevaren zijn uiteindelijk.

 19. zeker weten

  NPO kijker voor jou voortaan alleen de commerciële aub zuurpruim

 20. Mark

  Volgende zomer Het Papoease Dorp: Hottentot.

 21. Bart

  Volgend jaar het Griekse dorp: Papalamepiemelos.

 22. Johnny👀

  Suf programma, ik hou van dieren maar om nou een kamerolifant in een programma te stoppen gaat mij te ver.

 23. Boy

  Prachtig programma, leuk om te zien hoe de mensen daar alles opbouwen, en je kan mooie beelden zien vanuit Spanje, erg interessant programma, ik hoop dat er nog een seizoen gemaakt word net als vorig jaar met Ollolai!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.