Spaanse Dorp sluit af met mooie cijfers, RTL tevreden

De zomerse programmaserie Het Spaanse Dorp: Polopos wist gisterenavond met zijn finale-uitzending 724.000 kijkers (14,5 procent) te bekoren op RTL 4, een prima score. De show werd de afgelopen maanden ingezet als een dagelijks zomervulletje op prime time, net zoals Het Italiaanse Dorp: Ollolai vorig jaar. De zender is tevreden over de prestaties. “Gemiddeld keken er elke werkdag om 21.30 uur uur 655.000 mensen in de doelgroep 6+“, aldus een woordvoerder.

De belevenissen in Het Spaanse Dorp: Polopos waren sinds 1 juli te zien bij RTL 4 en zijn volgens de zender gevolgd ‘door een schare trouwe fans’. “Over een eventueel vervolg van het succesvolle programma is nog niets bekend.”

Tijdens de finale van het programma zijn kandidaten Thysa en Wijnand uitgeroepen tot ereburgers van het Zuid-Spaanse dorp. Met een opkomst van 97 procent brachten bijna alle dorpsbewoners een stem uit op hun favoriete deelnemers.

Het stel wint daarmee 20.000 euro om te investeren in hun bestaan en bedrijf in het dorp. Samen met de inspanningen van de overige vier deelnemende koppels en families hebben Thysa en Wijnand door hun deelname aan het programma het dorp Polopos nieuw leven ingeblazen.

Het format van Het Spaanse Dorp: Polopos is door RTL in huis ontwikkeld en geproduceerd door Blue Circle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen