Veerkampjes niet gevraagd voor nieuwe Man Bijt Hond

Geplaatst op vr 12 jul 2019 om 9:40

Hanny en Ton Veerkamp zijn nog niet gevraagd om mee te werken aan de terugkeer van Man Bijt Hond, dat nieuw leven in wordt geblazen door SBS 6. Dat vertelden ze donderdagavond in Shownieuws. De Veerkampjes zijn beroemd geworden door een rubriek in Man Bijt hond en kregen later hun eigen reallifesoap in Shownieuws. “Nee, we zijn nog niet gebeld, nee“, aldus Hanny. Ton: “Nee, we horen het nou voor het eerst.” Hanny: “We hadden wel een miljoen kijkers, hè.

Koos van Plateringen vindt het leuk dat Man Bijt Hond terugkeert. “Man Bijt Hond komt terug, hier bij SBS 6. Althans, het is nog niet helemaal definitief, maar ze zijn bezig met het maken van proefopnames. We weten nog niet welke rubrieken precies terug gaan komen en wat gaat werken in de nieuwe opzet. We kennen het allemaal nog: het is megapopulair geweest bij de NCRV. Het is van het scherm gehaald vanwege de bezuinigingen. Het zou een wat ouder publiek trekken.”

Het moet weer als vanouds gaan worden. “Mijn advies zou zijn om het weer met echte mensen te doen en echte verhalen. Dat maakt het heel erg leuk en populair. Eén ding wat zeker is, is dat de bekende voice-over – Michael Abspoel – weer gaat meewerken. Die hoort er ook bij.”

Ton Veerkamp vindt het ook leuk. “Ja, helemaal super. Ik begrijp ook niet waarom het ooit van de buis is gehaald, hoor. Een topprogramma, vond ik. Ze belden overal aan, ze gingen overal langs. Soms waren het hele rare types, maar ook hele leuke en weet ik veel. Die waren er genoeg.”

En Hanny: “Ja, ik vond het ook heerlijk. Vooral met die typetjes erin. Het waren gewone mensen en aparte mensen.”

Lees ook: SBS 6 gaat naast Lingo ook Man Bijt Hond reanimeren (gisteren)

Foto: SBS
22 Reacties op “Veerkampjes niet gevraagd voor nieuwe Man Bijt Hond”


 1. Danny

  Ok Moet dat dan?? Laat die afgeschreven bejaarden lekker op die woonboot.

 2. Peanut

  Ik zou het wel leuk vinden ze af en toe voorbij te zien komen. Jammer die moeder niet meer leeft.

 3. Paolo

  SO???
  Er zaten wel meer mensen in die ze langere tijd volgden, zoals die primitieve boer ( naam kwijt) en vele anderen. In het geval van Veerkamp is het duidelijk: Van niets tot iets willen worden.Bovendien hebben ze later de tv nog zat uitgemolken toen ze al lang weg waren bij MBH.

 4. Paolo

  En daarbij Nel is dood!!!

 5. Bart

  @Peanut Wat zou het voor toegevoegde waarde hebben als de Veerkampjes zouden terugkeren? Het draaide toch wel echt om haar moeder.

 6. #NPO kijker#

  1 miljoen kijker voor nel maar niet voor jullie en zeker niet voor je man.

 7. peacock and whitemen

  Een idee zoals de jaren 90 hit ‘jambers magazine’ zie ik ook nog wel bij sbs passen.

  Maar dan moet je er alleen geen presentator als gordon opzetten die alle aandacht naar zichzelf toetrekt, maar iemand die oprecht geïnteresseerd is en de mensen in hun waarde laat, mooie en pure televisie waar ook eens af en toe een stilte mag vallen.

 8. Pauline

  Die moeten lekker bingo’s blijven organiseren en verder hun mond houden.

 9. Lia

  Ik hoop echt dat boer Frans weerde zien is, leuke kerel is dat.

 10. trudy

  Man bijt hond was leuk

 11. trudy

  Veerkampjes hebben weer geld nodig zeker

 12. Mike

  Echt geweldig dat dit terug gaat komen en een goede zet van SBS6/Talpa.

  Man bijt hond & Lingo een zeer sterke vooravond.

  Kort dan Utopia in tot max 30 minuten. En dan nog Rad van Fortuin met Hans van der Togt of Prijzenslag met Hans Kazan erbij.

 13. Henk

  Tv zenders moeten het juist hebben van oudere kijkers. Omroep Max snapt dat als geen ander. Nee de Veerkampjes zijn geldwolven, niets puurs meer aan.Nieuwe oorspronkelijke mensen zonder commerciële bijbedoelingen zou verfrissend zijn.Maar ik vraag me wel af of het wat wordt bij SBS6, ze weten mooie programma’s te verpesten.We wachten af.

 14. WEST*

  Tip aan John de Mol Luister eens naar je kijkers,die balen van ondebrekingen voor reclame , zet gewoon na een programma een reclameblok neer , je kunt het geld toch nooit meer opmaken wat je verdiend , en… je zult meer kijkers krijgen
  RTL kan het dan wel schudden, want alleen zo maak je van SBS6 een succes
  en trap je RTL de kelder is

 15. Randy

  alsjeblieft zeg, haal oud omhoog gevallen koeien niet terug bij Man Bijt Snijt Hond. Lekker blijven waar ze zijn, ik mis ze niet, dus vraag ze aub niet.

 16. Mark l.

  Het is kennelijk een trend aan het worden dat vergane glorie in de media er een nummer van maakt, dat zij nog niet gebeld zijn. Geen aandacht meer aan besteden, dan lost het zichzelf op.

 17. RaymondVL

  Kijk dat ze bij Talpa geen originele formats meer kunnen verzinnen is al erg genoeg. Dat ze daardoor Man Bijt Hond reanimeren, prima hoor… maar om nou ouwe fossielen als de Veerkampjes op te gaan graven is toch echt een brug te ver. Dus nee, niet doen! Laat ze met woonboot en al maar ten onder gaan.

 18. Frietkot

  ik dacht dat sbs6 vernieuwend moest en nu komen ze met oude meuk kunnen ze piet paulusma ook wel weer terug vragen

 19. Johnny👀

  2 enge figuren,hebben die arme Nel ook de do0d ingejaagd.

 20. Jens Ruknel

  Het format is sleets. Weg ermee.

 21. Lucy Banaan (wereldster)

  Man Bijt Hond wordt een enorm succes als men iedere dag een item met mij brengt waarin duidelijk wordt gemaakt hoe groot mijn faam als wereldster is. Dat is uiteraard al volledig bekend en iedereen bewondert mij, maar toch zal de aandacht voor mijn bescheiden persoon het land in katzwijm doen vallen en de kijkcijfer in no-time een immense boost geven.
  Ik ben beschikbaar vanaf 3 miljoen per aflevering.

 22. Cees

  Zou boer Frans al met z’n jonge vriendje samenwonen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.