SBS 6 gaat naast Lingo ook Man Bijt Hond reanimeren

De vooravond van SBS 6 krijgt vanaf dit najaar een echt publieke-omroep-sausje. Naast Lingo keert ook Man Bijt Hond terug bij de zender. Dat meldt het AD zojuist. SBS 6 bevestigt dat er momenteel proefopnames plaatsvinden en dat een groot deel van het oude team dat de NPO-show jarenlang maakte aan boord is. Volgens het AD is de kogel echter al door de kerk en verschijnt de eerste aflevering komend najaar op SBS 6. Daarmee heeft de zender een potentiële hit in handen.

Het lijkt erop dat Lingo en Man Bijt Hond een blok gaan vormen tussen zes en zeven uur ’s avonds. Om zeven uur volgt dan het nieuws in Hart van Nederland en om half acht Utopia.

John de Mol kon de afgelopen jaren de neiging niet onderdrukken om het SBS-publiek lastig te vallen met gelikte studioshows vol led-lampen, maar dat soort programma’s staan erg ver van de doelgroep van SBS af. Hij lijkt het licht te hebben gezien.

Het SBS-publiek wil vooral gewone mensen zien in ietwat kneuterige programma’s. Lingo en Man Bijt Hond passen daar perfect bij.

Bovendien heeft SBS goede ervaringen met het reanimeren van oude NPO-formules. Zo zijn Frank Visser (bekend van NPO’s De Rijdende Rechter) en Martien Meiland (bekend van NPO’s Ik Vertrek) momenteel dé kijkcijferkanonnen van SBS 6.

Al met al lijkt de nieuwe vooravond van SBS 6 dus flink vorm te krijgen. Wat er met de late avond gaat gebeuren is nog niet bekend. Piet Paulusma is er straks in ieder geval niet meer bij.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen