‘Shula Rijxman naar Maastricht met gratis Rieu-kaartjes’

Geplaatst op Mon 15 Jul 2019 om 13:00

Maastricht weet de NPO goed te paaien als een van de kandidaatsteden voor de organisatie voor het Songfestival in 2020. NPO-bazin Shula Rijxman en nog wat omroepbobo’s reizen zondag af naar de Limburgse stad met gratis kaartjes voor André Rieu. Dat bevestigt burgemeester Annemarie Penn-te Strake vandaag in de Volkskrant. Er zijn nog twee steden in de race als kandidaatstad. Waarschijnlijk gaat het om het pittoreske Maastricht en het veel minder fraaie, industriële Rotterdam.

Arnhem, Den Bosch en Utrecht zijn naar verluidt al afgevallen, al wil de NPO daar nu nog geen uitspraken over doen. Boze tongen beweren echter dat de NPO er al lang uit is met Maastricht.

Niet alleen Giel Beelen, maar ook het AD hebben van goed ingevoerde bronnen gehoord dat de keuze al lang geleden op Maastricht is gevallen. En de banden tussen Maastricht en de NPO-top blijken warm.

In gesprek met team Maastricht, waartoe ook de burgemeester behoort, stelt de Volkskrant: “Ik hoorde dat leden van de EBU, de Europese radio-unie, waren uitgenodigd voor zijn concerten op het Vrijthof. Klopt dat?

Burgemeester Penn daarop: “De NPO komt. Naar het laatste concert.

De projectleider Songfestival Maastricht 2020, die ook is aangeschoven, daarop haastig: “Als die zijn uitgenodigd, is dat gewoon op Rieus initiatief.

Penn: “Dat weet ik ook niet precies. Ik dacht dat Shula kwam…

Hun woordvoerder: “Dat heeft dan meer ermee te maken dat zijn concerten op tv worden uitgezonden, bij de Tros.”

De NPO maakt in augustus bekend waar het Songfestival zal worden georganiseerd, een paar weken na het concert van Rieu.

Het Volkskrant-artikel ‘Van outsider tot een van de favorieten: gaat Maastricht volgend jaar het Songfestival organiseren?’ kunt u hier lezen.

Update 16.00 uur – De NPO laat weten dat Shula Rijxman níet naar het concert van André Rieu gaat. De kop van dit artikel is daarom tussen aanhalingstekens gezet. Lees ook: NPO spreekt Maastricht tegen: ‘Shula niet naar Vrijthof’.

Foto: Foto: NPO, Michel Schnater
31 Reacties op “‘Shula Rijxman naar Maastricht met gratis Rieu-kaartjes’”


 1. iam

  Als ambtenaar mag ik geen schenken aannemen > 50 euro. Dit geldt klaarblijkelijk niet voor de NPO-ers. Of wordt ze hier met dit bericht in verlegenheid gebracht.

 2. Ad

  Artikel ook helemaal gelezen in VK. Lesje hoe je samen en snel moet lobbyen.

 3. Gerard Cocks

  Maastricht. Oubolligheid troef met dit half-Duits grensstadje in een uithoek van ons land.

 4. Krezus Jistus

  Dit lijkt mij trouwens een werkbezoek voor Shula, Rieu speelt straks een hoofdrol in Maastricht. Het zou vreemd zijn als ze dan haar eigen kaartjes moet betalen.

 5. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Ow Ow, het pittoreske Maastricht of die grote vervuilde industriestad in het westen..
  Wij zijn zó benieuwd welke stad het ESF mag organiseren!
  (Ze liggen wél allebei aan de Maas, dus dat telt al niet…)

 6. Paolo

  Hoezo boze tongen?? Natuurlijk is dat ( Maastricht) al lang beklonken. Vrij logisch ook in dit geval. En de kaartjes zijn om te kijken of Rieu nog prominente rol mag vervullen van de winter 20-21 bij AVROTROS.

 7. Remi

  Ik word gillend gek van Rijxman.

  Deze Shula geeft het begrip “graaien” een heel nieuwe dimensie.

  Koffie drinken (heel veel), beetje vergaderen,
  ‘werk’ dag begint om een uurtje of half 10,
  en elke maand schaterlachend 6.000 Euro incasseren.

  Intussen maak ik me ook zorgen om die drijvende poef …
  Is de poef (800 Euro) inmiddels gered ?

 8. 007

  De nieuwe James Bond is een vrouw.
  Hoe kewl is dat dan.
  Lezón: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7244671/Thought-007-never-woman-black-shes-James-Bond-hand-number-over.html

 9. Rasta

  Wat heerlijk voor een vrouw dat er in deze maatschappij banen vergeven worden waar haar natuurlijke drang tot keuvelen en haar natuurlijke drang tot het krijgen van aandacht tot een riant betaald beroep is gepromoveerd. Dat is toch geweldig.

 10. Rasta

  uhh 007 wel wat verder onderzoek doen hoor
  ‘However, traditionalists can relax: she’s not the new Bond, but a new character who takes over his secret agent number after he leaves MI6.’

 11. Bep

  Ik gun het Rotterdam, op zijn eigen manier ook een mooie stad. Altijd in de schaduw van Amsterdam terwijl Rotterdam ook veel te bieden heeft.Geen klompen en molentjessfeer dat niet maar licht, ruimte en architectuur.

 12. erik

  SORRY!!!!!…..

  Het minder fraaie industriele Rotterdam? Lekker vooringenomen en gekleurd omschreven zeg! Zeker een Amsterdamse schrijver van dit bericht.

  Siert jullie niet echt Mediacourant!

 13. Rasta

  De foto van Shula is wel erg oud en vleiend hoor.
  Dit is ze in het echt: https://s14-eu5.startpage.com/cgi-bin/serveimage?url=https:%2F%2Fwww.villamedia.nl%2Fimages%2Fuploads%2Fshularijxman_BartMaat_ANP.jpg&sp=ccb8f241d427379d08e682df71a8806c

 14. COSA NOSTRA

  Maastricht is 1000000 keer mooier dan dat verrotte Rotterdam met al die criminelen

 15. Punt

  Heel vreemd. Laatst kregen bepaalde Tweede Kamerleden kaartjes aangeboden voor Rammstein, maar enkelen hebben dat afgeslagen uit integriteitsoverwegingen. De NPO mag blijkbaar wel omgekocht worden.

 16. anoniem

  ga niet verder zoeken

  ik ben deskundig

  heel veel van jullie zijn dat niet

  Rayman Jurgen

  Jurgen Raymann

  is de eerste en de beste
  de tweede en de beste is Umberto Tan

  Deze twee moeten het sonfestival doen presenteren

  hebben alles met hunnie mee

  lach traan zout peper jus kleding lijn

 17. Jantje

  Tja, in de Randstad gaat men steeds meer de wrange vruchten plukken van extreem Linkse stadsbesturen die alle vormen van vermaak en zaken die het leven leuk maken willen uit bannen. Alle ruimte voor armen en uitgeprocedeerde asielzoekers en mensen zonder geld die alleen geld kosten en niks opleveren wat nog meer verpaupering aan trekt. Beperkingen op vliegverkeer maken dat ook bedrijven en toeristen het steeds meer af laten weten. Ga vooral zo door. Goed voor de regio

 18. Ben

  De noordkoreaanse piraten omroep en integriteit…..
  Zullen nooit vrienden worden.

 19. Int

  Maastricht is the better because of no concurrention. I like Maastricht

 20. Alex

  Maastricht voldoet niet aan de eis om de juiste infrastructuur.
  Het kan daar simpelweg niet.

  Waarom dan nog moeilijk doen…

 21. 123

  Allemaal leuk en aardig, maar R’dam is – vooralsnog – de enige stad die een officieel bezoek van de EBU mag verwachten. De rest heeft een brief met daarin het verzoek de stad te mogen bezoeken nog niet gehad, Maastricht incluis.

 22. Ome H

  Maastricht niet alleen meer Europees, maar ook meer Nederlands, 90% westers, Rotterdam 50 ….

 23. Eikenprocessierups

  @MC:

  Hoezo schrijven jullie hierboven ,, Het veel minder fraaie industrieele Rotterdam” ?? Dit slaat werkelijk helemaal nergens op want in Rotterdam is nauwelijks nog industrie, alles zit op de Maasvlakte ongeveer 30 km verderop. Daar hebben julllie zeker nog nooit van gehoord he, en in Rotterdam komen jullie blijkbaar ook nooit anders hadden jullie deze domme opmerking nooit gemaakt. Rotterdam staat trouwens ook in een lijst van Lonely Planet van 10 steden die je zeker gezien moet hebben.Maastricht is een dom Provincie stadje in een uithoek van NL en een logistieke ramp,geen groot vliegveld in de buurt, zeer drukke smalle straatjes, bijna allemaal 1richting verkeer en veel te weinig hotelkamers en ik vraag me ook af of die achterlijk zure Limburgers het uberhaupt wel kunnen organiseren.Maar laten ze het vooral in Maastricht doen, dan komen ze er zelf wel achter dat het een grote vergissing is.

 24. Eikenprocessierups

  @Ome H

  Moet je niet vragen wat voor Nederlanders.Om te beginnen spreken ze daar niet eens goed Nederlands maar een afschuwlijk dialect. Ook zijn ze zeker wel een graatje dommer dan in de Randstad. Waarschijnlijk kom je nooit in Maastricht anders zou je weten dat het er ieder weekend stikt van die domme Belgen zodat alle parkeerplaatsen vol staan. En Europees? Man,er is geeneens een fatsoenlijk vliegveld dus al die Songfestivalgangers vliegen wel over Dusseldorf en Brussel of Luik.Waarschijnlijk gaan ze daar ook in een hotel, want in Maastricht zijn veel te weinig kamers.Dus hou maar mooi op met dat domme gezeik van je.

 25. Joop55

  #Aanjefa kenews

  (censuur stormtroepen van redactie ontweken met space)

 26. Stemmingmaker

  Het spijt me, maar we kunnen wel doen alsof, en uiteraard er zijn allerlei architectonische hoogstandjes, de mensen die er wonen zijn harde werkers, maar laten we wel eerlijk blijven, Rotterdam is oerlelijk. Niet alleen de hoogbouw maar ook de kakafonie aan verschillende stijlen. Arriveren op het Centraal Station is onderdompelen in een depressie.

 27. Donald Dumb

  Amsterdam is prachtig wil je zeggen, Stemmingmaker?
  De trekpleisters zijn stinkende grachten.
  Geen moderne spannende architectuur, snuivende yups op de Zuidas…
  Etc.

 28. Iemand die het weten kan

  Er zijn nog 2 steden in de running en hoorde aan het begin van de avond van een ‘man in een lange regenjas dat Maastricht daar NIET bij zit….

 29. Maastregtniet

  Al die mensen die zo stoer afgeven op Rotterdam. Jullie zijn allemaal zeer afhankelijk van de Rotterdamse haven. Daar komen alle etenswaren binnen die jullie naar binnen werken. Daar komen alle producten binnen die jullie leven veraangenamen. En dat geldt evenzeer voor de rest van Europa. Rotterdam is daarmee van meer belang voor Europa dan provinciestadje Maastricht.
  Weet je waarom Rotterdam zo’n ‘kakafonie aan verschillende stijlen’ heeft. Rotterdam moest even wat wederopbouw plegen nadat de Duitsers de stad kapot bombardeerden! Besef dat even. De Duitsers vonden Rotterdam het meest van belang en daarom is de stad verwoest.
  Daarbij komt. De medewerkers van de NPO moeten straks lang en vaak op locatie zijn. Het merendeel woont in Amsterdam, Utrecht en ”t Gooi. Denk je dat de NPO-ers in aanloop naar en tijdens ESF elke dag op en neer willen naar Maastricht. Die willen ook gewoon normale woon-werkverkeer afstanden zodat ze tussendoor ook even hun gezin kunnen zien.

 30. Eikenprocessierups

  @Stemmingmaker:

  VAL DOOD.

 31. Snake Charmer

  Rotterdam is de mooiste stad van Nederland met de mooiste Skyline

  Zodra je op Centraal Station aankomt heb je gelijk de sfeer van een moderne stad en weinig van die oude lelijke gebouwen zoals je in veel andere steden ziet. En ik kom niet eens uit Rotterdam.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.