‘Shula Rijxman naar Maastricht met gratis Rieu-kaartjes’

Maastricht weet de NPO goed te paaien als een van de kandidaatsteden voor de organisatie voor het Songfestival in 2020. NPO-bazin Shula Rijxman en nog wat omroepbobo’s reizen zondag af naar de Limburgse stad met gratis kaartjes voor André Rieu. Dat bevestigt burgemeester Annemarie Penn-te Strake vandaag in de Volkskrant. Er zijn nog twee steden in de race als kandidaatstad. Waarschijnlijk gaat het om het pittoreske Maastricht en het veel minder fraaie, industriële Rotterdam.

Arnhem, Den Bosch en Utrecht zijn naar verluidt al afgevallen, al wil de NPO daar nu nog geen uitspraken over doen. Boze tongen beweren echter dat de NPO er al lang uit is met Maastricht.

Niet alleen Giel Beelen, maar ook het AD hebben van goed ingevoerde bronnen gehoord dat de keuze al lang geleden op Maastricht is gevallen. En de banden tussen Maastricht en de NPO-top blijken warm.

In gesprek met team Maastricht, waartoe ook de burgemeester behoort, stelt de Volkskrant: “Ik hoorde dat leden van de EBU, de Europese radio-unie, waren uitgenodigd voor zijn concerten op het Vrijthof. Klopt dat?

Burgemeester Penn daarop: “De NPO komt. Naar het laatste concert.

De projectleider Songfestival Maastricht 2020, die ook is aangeschoven, daarop haastig: “Als die zijn uitgenodigd, is dat gewoon op Rieus initiatief.

Penn: “Dat weet ik ook niet precies. Ik dacht dat Shula kwam…

Hun woordvoerder: “Dat heeft dan meer ermee te maken dat zijn concerten op tv worden uitgezonden, bij de Tros.”

De NPO maakt in augustus bekend waar het Songfestival zal worden georganiseerd, een paar weken na het concert van Rieu.

Het Volkskrant-artikel ‘Van outsider tot een van de favorieten: gaat Maastricht volgend jaar het Songfestival organiseren?’ kunt u hier lezen.

Update 16.00 uur – De NPO laat weten dat Shula Rijxman níet naar het concert van André Rieu gaat. De kop van dit artikel is daarom tussen aanhalingstekens gezet. Lees ook: NPO spreekt Maastricht tegen: ‘Shula niet naar Vrijthof’.

Foto: Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen