NPO spreekt Maastricht tegen: ‘Shula niet naar Vrijthof’

NPO-baas Shula Rijxman gaat zondag niet met gratis kaartjes naar het concert van André Rieu in Maastricht. Sterker nog: er gaat helemaal niemand van de NPO naar het Vrijthof. Dat meldt een woordvoerder van de publieke omroep. Maastricht is momenteel in de race om gaststad te worden van het Eurovisie Songfestival 2020. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake beweert vandaag in de Volkskrant dat Rijxman dit weekend gezellig gratis naar het concert van Rieu gaat.

Dat zou best wel pikant zijn, aangezien Rijxman zich dan zou laten paaien door de Limburgse stad. En het is mede Rijxman die over de benoeming van de gaststad van het Eurovisie Songfestival gaat.

De bewering van burgemeester Penn klopt echter absoluut niet, meldt de NPO. “Shula is niet uitgenodigd, heeft geen van de gespeelde concerten tot nu toe bezocht en zal ook komend weekend niet afreizen naar Maastricht om een concert van André Rieu te bezoeken.”

Gaan er wel andere medewerkers van de NPO naar het Vrijthof? “Er gaat vanuit het NPO-bestuur of de ESF-organisatie niemand richting Maastricht om een concert van André Rieu bij te wonen. We waren ook zelf verrast door deze uitspraak van de burgemeester.

Vijf steden hebben een bidbook ingediend voor de organisatie van het Songfestival: Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Utrecht en Rotterdam. Er zijn al drie steden afgevallen, maar de NPO wil nog niet zeggen welke dat zijn. Maastricht en Rotterdam lijken de grootste kanshebbers.

Lees ook: Shula Rijxman naar Maastricht met gratis Rieu-kaartjes (vanmiddag)

Foto NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen