NPO gaat Grenslanders in slechts vier weken uitzenden

Geplaatst op Mon 15 Jul 2019 om 14:00

De zondagavond van NPO 3 is het terrein van populaire dramaseries als Penoza, Smeris en Vlucht HS13. Aan het eind van de zomer komt daar de nieuwe titel Grenslanders uit. In deze tijden van online bingewatchen kiest de publieke zender ervoor om deze achtdelige serie niet over acht, maar slechts vier weken uit te smeren. Het station programmeert namelijk dubbele afleveringen. “De serie is vanaf zondag 25 augustus twee afleveringen per keer om 20.15 uur te zien op NPO 3.

Grenslanders speelt zich af in de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen. Daar wordt aan Nederlandse zijde een onbemand plezierjacht aangetroffen doorzeefd met kogels en vol bloedsporen. Aan Vlaamse zijde wordt tegelijkertijd een mysterieus dolend meisje gevonden.

De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden ieder op een zaak gezet en ontdekken al snel dat er een verband is tussen het jacht en het meisje.

Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, komen ze erachter dat de bewoners van dit grensland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen.

Andere acteurs in de serie zijn Fedja van Huêt en Monic Hendrickx. Het scenario is geschreven door Rik D’hiet en Erik de Bruyn, de regie is ook in handen van Erik de Bruyn. Producenten zijn Column Film en Eyeworks België.

Foto: NPO
18 Reacties op “NPO gaat Grenslanders in slechts vier weken uitzenden”


 1. Budget

  Merkwaardige keuze om voor de hoofdrol C-actrice Jasmine Sendar
  te kiezen.Het zal wel weer niks mogen kosten.

 2. NA

  “in de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen”

  Haha, afgelegen gebied hebben we hier niet, grapjurk!

 3. Doh

  Dit gaat meteen van de sendar.

 4. Rasta

  Het zal wel weer een vorm van politieke propaganda bevatten.
  Blanke mannen zijn slecht en autochtonen haten vreemdelingen. Zoiets.
  Boeien!

 5. BEUK DE BOOM

  Schattig hoe Nederlandse makers keer op keer proberen om een goede dramaserie te maken. Met waardeloze scripts, te weinig geld, te weinig draaidagen, te weinig tijd om scripts te ontwikkelen, geen writers rooms met meerdere schrijvers, houterig acteerwerk (alles wordt uit het hoofd opgelezen) en verbeeldingsloze regie.

  Daarnaast is de NPO alleen maar geïnteresseerd in series over het Koninklijk Huis en misdaad.

  Go home, NPO, you’re incompetent.

 6. Mark

  Rotzooi dus waar de zender zo snel mogelijk vanaf wil.

  Net als SBS 6 deed bij De Hoofdprijs.

 7. Wijskijker

  NPO3, dan weet je bijvoorbaat dat er óf een h0m0 óf een ne ger(in) in mee moet spelen.
  Nu dus ook weer.

 8. west*

  Is Overspel de moeite waard? Zag die op Netflix staan.

 9. UTF-16

  Klinkt als linkse propaganda. Het is allemaal de schuld van de blanken!

 10. Anouk

  Ik geloof niet wat ik LEES, Jasmine “thuiszorg” Sendar een hoofdrol!! Die meid kan helemaal niet acteren! Heeft in soaps wat tekst opgelezen..nou dan zal het niveau niet veel soeps zijn… meine guten…

 11. Bart

  En weer wegproppen op NPO3. Terwijl de programmering op vrijdagavond primetime NPO1 als sinds Maart flut is. Is een herhaling van een oud seizoen van Flikken Maastricht van 7 jaar geleden en vervolgens een of andere Duitse politie serie. Echt zonde dat deze veel duurdere productie daar geen plek krijgt. Ondertussen snapt de NPO maar niet wat ze fout doen en waarom men een andere invulling voor het derde net wil.

 12. @Beuk de Boom

  Praat geen onzin. Nederlandse series zijn prima. Net als series in andere talen. De een is beter dan de andere. Alle Engelse en Amerikaanse zijn ook niet per definitie goed. Het is een soort van houding van types zoals jij om neer te kijken op Nederlandse series. Vaak mensen die helemaal geen verstand hebben van film, series, filmen, schrijven, televisie, radio en andere media. Ik denk dat dit bij u tevens het geval is. Kijk gewoon naar wat u leuk vindt en laat anderen kijken naar wat zij leuk vinden en houd verder gewoon uw mond. Het heeft namelijk helemaal geen zijn want Nederlandse series blijven gewoon bestaan. Hoef u het leuk vindt of niet.

 13. kijkcijfers

  @Bart

  NPO is oppermachtig wat klets je nou.

 14. Joop55

  Tja, dat zie je niet bij RTL en Talpa, veels te kwalitatief voor.

 15. west*

  Yo. Wie vertelt mij over Overspel de serie?

 16. BarneyArmy

  Weer zo’n serie dat je de “cops” met plastic nep pistolen door het beeld ziet rennen met legerjassen aan á la Schimanski Tatort??

 17. Den Draaiert Joost

  @BEUK DE BOOM

  Zo zo, jij hebt er verstand van he? Nou nou, petje af hoor. Misschien met je jezelf even verdiepen in de materie ipv wat pseudo professionele termen oplepelen

 18. Bart

  @kijkcijfers Ik heb gelijk!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.