Robert Jensen wordt columnist in Business Class

Geplaatst op wo 03 jul 2019 om 13:00

Er keek geen hond naar zijn talkshow op RTL 5 en zijn filmpjes op YouTube slaan ook niet aan, maar toch vindt Harry Mens dat Robert Jensen een podium verdient. Die gaat hij hem geven in zijn programma Business Class op RTL 7. Dat vertelt de presentator vandaag in de Volkskrant. Jensen was een maand geleden te gast in het zakenprogramma en dat is beide partijen goed bevallen. Jensen zal volgend seizoen om de drie weken aanschuiven als vaste columnist van Business Class.

Mens is enthousiast over deze structurele bijdrage van Jensen. “We betalen hem daarvoor“, geeft hij aan.

Toen Jensen vorige maand te gast was in Business Class, ontkende hij op Trumpiaanse wijze de lage kijkcijfers van zijn talkshow. “In de commerciële doelgroepen zaten we 100 procent boven het gemiddelde.

RTL kwam daarop met een officiële ontkenning. “Binnen de commerciële doelgroep van RTL 5 heeft Jensen 20 procent onder zendergemiddelde gescoord.

Lees ook: RTL spreekt Jensen tegen: ‘Scoorde ondergemiddeld’ (4 juni)

Foto: RTL
38 Reacties op “Robert Jensen wordt columnist in Business Class”


 1. Ron

  Pfff…

 2. Joop55

  Harry de Makelaarmens is een financiele ader van de FvD, de crematiekeizer schuift zijn politieke voorkeuren nooit onder stoelen of banken. zo ook niet met dit orakel.

 3. M.

  Passend plek voor hem… Als je zo’n mislukking blijkt te zijn net als deze luchtig mona toetje dan vind ik het nog knap dat hij zo graag nog steeds in schijnwerpers wil zijn, zijn bolle kop moet te zien zijn, misschien maakt hij meer indruk op zijn reisjes in het buitenland, al hij tegen jongens vertelt dat hij iets op tv doet of om Business class geforceerd meer publiciteit te bezorgen. Wat het ook is ik wens Jensen geluk en bevrijding in zijn leven.

 4. StefanV

  Ik vraag me af of de doelgroep van Business Class zit te wachten op Robert Jensen. De tijd zal het leren.

 5. Pakalu Papito

  En wat krijgt hij als vergoeding? Ongetwijfeld 3 dubbele whoppermaaltijden per dag :D

 6. Remi

  Kijk … dit is nou nog eens gewéldig nieuws !!

 7. Ome H

  Eerste 2 uiftzendingen zal Harry wel meer kijkers krijgen, dan hebben we het wel weer gezien van Jensen.

 8. MediaPrak

  Lees verhaal in de Volkskrant. Mens heeft met Jensen gemeen dat hij zich ook ‘onbegrepen’ voelt en opzichtig aan het hengelen was naar een Senaatzetel voor FvD. Jensen denkt droomt van een (luxe betaalde) carrière als 2e kamerlid. Jensen de ‘Ton Elias’ van de FvD 😀😀

 9. Wilhelm

  En hoeveel betaalt Robert hiervoor? (zoals alle gasten in bc)

 10. PaulM

  Er kijken 80000 – 90000 mensen naar zijn YouTube filmpjes. Is dat zo weinig? Geen idee eigenlijk.

 11. E!

  Zijn filmpjes worden goed bekeken! Ik weet niet hoor?

 12. East*

  Robert Jensen wordt de Nederlandse Alex Jones.

 13. Mick

  JENSEN scoorde regelmatig hoger dan de andere programma’s op RTL5. RTL5 heeft gewoon als zender geen bestaansrecht meer, 175.000 kijkers op primetime is de standaard. Alles wordt met kijkcijfers gemarginaliseerd op RTL5, dat zegt niets over het programma an sich. Op RTL4 zouden die programma’s het standaard veel beter doen.

 14. Mourinho

  Bom menino. Sempre perguntei se ele poderia vir ao meu hotel. Ele não se sentia tailandês naquela noite.

 15. Mick

  @Mourinho
  Gedraag je.

 16. Marco

  Aan de Auteur:
  Het commentaar van dit stukje nieuws is wel heel erg karakteristiek en zeer veroordelend. Het laat exact zien hoe de auteur denkt en oordeelt.
  Maakt niet uit; had niet anders verwacht. Als de auteur denkt dat Jensen’s filmpjes en podcasts niet worden bekeken/beluisterd, dan is er echt iets mis met zijn/haar objectieve oordeel.
  Als journalist moet je neutraal je nieuws vertellen en de lezer kan oordelen. Want wat is anders de functie van zo’n nieuwsplatvorm? Gewoon je eigen kleur weeregeven? Indien dit zo is, dan kan iedereen zich journalist noemen en roepen wat ie denkt en zijn nieuwssites niet meer nodig.
  Het stuk bevat gemanipuleerd fake-news. ….Waar hebben we deze bewoordingen vaker gehoord? …Trump? Beste auteur, je doet het zelf.

 17. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Jensen zou directeur van de NPO moeten worden. Dan wordt het wat beter. Die omroepbejaarden houden een zinkend schip drijvende. Gelukkig is er youtube en netflix. We hebben geen NPO meer nodig. Het is mooi geweest: afschaffen.

 18. Ron

  Ik vind het wel opmerkelijk dat Mens dit kan doen. Hopelijk steekt van der Vorst hier nog een stokje voor. Business Class kan dan wel een programma zijn voor en door Mens, maar hij zend het wel uit op een RTL zender en dat is Peter van der Vorst zijn pakkie aan. Kan me niet voorstellen dat hij hier blij mee is met deze ontwikkeling….

 19. Oud Endemol

  @Marco, het enige stukje fake news waarover je het hebt in dit artikel is de quote van vetklep Jensen die roeptoetert dat zijn show boven zendergemiddeld scoorde.

 20. Bears’den

  Haha, hij past idd wel bij Harry!
  Lekker bezig Robert, ga zo door..
  Podcast en je andere filmpjes zijn top!

 21. Gerard Echt-dom

  fake news

 22. Guttegut

  De ene totale gek bij de andere gek. Je verwacht het niet

 23. Pakalu Papito

  Ahhh marco wat erg voor je zeg. Dat je fake news ziet in een artikeltje op zo’n nietszeggende site als deze woehahahaha. Hey prima als je die homp vet van een Jensen leuk vindt en zo, maar doe nou niet zo paniekerig joh :D

 24. Bobby Eden

  Geen slechte keuze, voor hem niet en ook niet voor het programma. Mooie vondst eigenlijk wel.

 25. M.

  Mourinho
  Wed 03 Jul 2019 om 14:01

  Wat is dit? verklaar je nader

 26. PIK (protestant interkerkelijke katholiek

  Jensen is geweldig leuk. Zou tot prins van vrije tv .. uitgeroepen moeten worden. Jensen zou ook minister van staat kunnen worden al moet je daarvoor vaak zoals alle politici tegenwoordig Jostibandiaans moeten zijn qua denken. Ook is Jensen zijn mening leidend voor nederland voor de toekomst. We hebben het gehad met de mifmaffers in den haag.

 27. PIK (protestant interkerkelijke katholiek)

  Mark Rutte wordt vermeend de nieuwe leider van de PvdA omdat hij de ideologie zo goed kan verwoorden.

 28. Pakalu Papito

  Jensen’s mening leidend voor de toekomst? *proest* hahahahahahahahahahaha.

  Hij kan niet eens fatsoenlijk voor zichzelf zorgen met z’n opgezwollen 3x per dag vette burger-postuur, en dat zou dan een leidende mening hebben. Maar ja, gebrek aan zelfinzicht he, dan heb je automatisch de neiging de aspirant-Infowars uit te hangen. Geen vrolijke speknek dat Jensen geval :D

 29. Sip

  Harry Mens is niet meer van deze tijd en neemt duidelijke standpunten in die niet meer bij mij passen. Vroeger keek nog wel, maar dat is over, zeker als de Kromme komt of mensen van FvD. Ook zijn promotie voor Trump past niet bij mij. Maar hij mag zijn eigen mening hebben, prima toch.

 30. Mick

  @Ron Pech, ook Van der Vorst heeft aangegeven graag nieuwe programma’s van Jensen af te willen nemen, alleen niet meer de talkshow JENSEN. Jensen heeft aangegeven met een revival van Jensen Kiest Voor Amerika te komen, onzeker is of die nieuwe serie bij RTL of op Jensen.nl zal landen, ik vermoed het laatste.

 31. Bart

  RTL kwam daarop met een officiële ontkenning. “Binnen de commerciële doelgroep van RTL 5 heeft Jensen 20 procent onder zendergemiddelde gescoord.”

  Waarom hebben ze dan Jensen met zijn talkshow überhaupt op RTL5 gezet? Dat wist iedereen al van te voren. Dat geld overigens voor zo’n beetje alle programma’s van RTL5. Buiten ER en Temptation Island scoort er eigenlijk niets meer op de zender. Het is een ratjetoe aan programma’s. De zogenaamde jongerenzender van RTL zend nauwelijks programma’s uit voor jongeren. Die commerciële doelgroep waar RTL het over heeft bestaat helemaal niet. Knal om te beginnen die Werner van Es er eens uit.

 32. Ron

  @Mick: hopelijk komt het niet zo ver. Niemand zit er op te wachten getuigen de erbarmelijk slechte kijkcijfers…

 33. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  DAt wordt top.
  Robert Jensen kan dit.
  Supergoeie zet.
  Robert J. +1

 34. Jerry

  Ok dat is mooi ik ben een grote fan van Harry mens en van Dhr Jensen
  Het is leuk dat hij het programma wat energie geeft.
  Ga zo door.

 35. Nick

  LOL, zijn youtubekanaal wordt niet goed bekeken?

 36. Ton

  Als toch wel trouwe kijker van dit programma begrijp ik niet wat Mens bezielt met deze clown in zijn uitzending. Moet er niet aan denken iedere keer tegen die bolle maar vooral lege kop aan te moeten kijken en dat gaan we dus ook niet doen.
  Jammer maar ik vindt wel wat anders op de zondag morgen

 37. Henk

  Jensen past prima in ‘Business Class’ (=reservaat voor echte gekkies)!

 38. BRAAK

  Deze imitatie van een zeerob een columnist ???? Dat kost ze een ton haringen per keer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.