RTV Utrecht: ‘NPO Regio wordt zender vol herhalingen’

Geplaatst op wo 03 jul 2019 om 13:40

De regio is niet onverdeeld enthousiast over het voornemen van mediaminister Arie Slob om NPO 3 om te vormen tot NPO Regio, een regiovenster voor de regionale omroepen. Dat is vandaag te lezen in het AD. Als het aan Slob ligt krijgt men in Flevoland straks Omroep Flevoland te zien op het derde net en ziet men in Limburg daar straks L1. Allemaal heel leuk en aardig, zegt RTV Utrecht, maar op die regiozenders zijn nu voornamelijk nog carrousels met herhalingen te zien. 

RTV Utrecht-baas Paul van der Lugt is verbaasd over het plan. “Wij hadden niet ingezet op het vullen van een heel kanaal. Dat kunnen wij helemaal niet. Niet als we jaarlijks 15 miljoen euro krijgen. Dan krijg je vooral veel herhalingen.

Voor NPO 3 krijgen we dan een zender terug die de hele avond aan het herhalen is, aldus Van der Lugt. Heeft hij een andere oplossing? “Een scenario kan zijn dat we gaan samenwerken met landelijke omroepen.”

Dat ziet er volgens hem als volgt uit: “Vensters met regionaal nieuws en onze eigen culturele titels en documentaires afwisselen met programma’s die we bijvoorbeeld maken met de redactie van AvroTros’ EenVandaag. En dat in elke provincie er inhoudelijk anders uit laten zien.”

NOS-directeur Gerard Timmer laat weten graag met de regionalen samen te willen werken, maar hekelt het idee om NPO 3 op te offeren. “Laten we het belang van het bereik van kinder- en jongerenprogrammering niet uit het oog verliezen.

Het AD-artikel ‘Regionale omroepen slikken en schrikken’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO
22 Reacties op “RTV Utrecht: ‘NPO Regio wordt zender vol herhalingen’”


 1. Pennywise

  Het is de bedoeling de NPO uit het slob te halen, niet erin, dus blaas dit armzalige plan in gods naam af Arie!

 2. TV Kijker

  Dit wordt armoe van de bovenste plank. Schrab a.u.b dit plan! Ik heb nu al moeite om 5 minuten naar TV Noord te kijken.

 3. East*

  DE NPO AFSCHAFFEN

 4. Juultje

  Hoe kan zo’n grote verandering zo slecht doordacht en blijkbaar niet (goed) overlegd zijn met de regionale zenders, die leidend onderwerp zijn?

  Je blijft je toch telkens weer met open mond verbazen over hoe enorme beslissingen worden genomen en wat voor mensen in de zogenaamde top zitten die deze beslissing maken. De onkunde druipt er weer vanaf. Ongelooflijk.

 5. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Baantjes-verlies-angst gaat blijkbaar voor gezond verstand.
  De ambities voor regionale omroepen zijn meestal absurd megalomaan groot.
  De kern was altijd dat ze gewoon een beetje regionaal nieuws zouden brengen, 1 stapje hoger dan de lokale hobbyomroepen.
  Heel goed dat Slob dit megalomane gedrag indamt en ze laat doen waar ze eigenlijk voor zijn opgericht. Ik ben Trots op Arie Slob.

 6. Michiel

  Precies wat ik al had verwacht. Een soort herhalingszender van alle regiozenders. Geen flauw idee voor wie deze zender bedoelt is. Als je geïnteresseerd bent in een bepaalde regio dan kijk je gewoon die regionale omroep op hun eigen kanaal.

 7. Reageerder

  @TV kijker
  TV Noord de best bekeken regiozender.

 8. Annoniemus

  RTV Utrecht is zelf de godgansedag herhalingen en herhalingen van herhalingen !!!!!!!!!!!

 9. Paut Pielusma

  Met de nieuwe NPO3 lach je je slob, nog meer één stap richting opheffing.

 10. Flexi

  Herhalingen zijn NPO kijkers wel gewend, geen probleem.

 11. Huh

  Er zijn toch al zenders voor de regio? Dan is hetzelfde nogmaals doen op NPO 3 toch dubbel. Dit zou de regiozenders nog heel wat geld kunnen kosten, want er moeten dan programma’s bij lijkt me. Wat heeft het anders voor nut? En waar gaat het jeugdjournaal heen trouwens?

 12. Flexi

  Het jeugdjournaal gaat naar de afdeling propaganda en bedrog van de Russische staatstelevisie. Past perfect!

 13. Jermain Jenas

  Het jeugdjournaal gaat worden verkocht aan Veronica of Omrop Fryslan heb ik uit betrouwbare bron vernomen.

 14. TopofFlop

  Plaats de bestaande regiozenders op kanaal 3 en voeg daar landelijke vensters in met regionieuws uit andere provincies, NOS Journaals en programma’s van RPO die voor alle regio’s interessant zijn. Het eindeloos herhalen wordt dan juist minder. Er hoeven geen extra programma’s geproduceerd te worden, maar sommigen zijn dan wel in heel Nederland te zien. Ook verslag van grote regionale evenementen (zoals bijv. de Nijmeegse Wandelvierdaagse) passen hier goed bij. Dit kun je dan samen met de landelijke omroepen produceren. Samenvoegen dus en de bestaande regiozenders kunnen uit.

 15. Rapper Djokko

  Ik hoop dat er in dit land nog 33 miljoen regels bijkomen. Ik gun dat nederland.

 16. RTV OOST

  Nee samenwerken gaat niet. Elke regionale omroep wil zelfstandig haar of zijn propaganda uitzenden. Geeft niks als iedereen zegt dat we nergens voor dienen.

 17. Kees Kistenmaker

  “Laten we het belang van het bereik van kinder- en jongerenprogrammering niet uit het oog verliezen.”
  Wat een drogreden weer. De linkse plucheklevers blijven maar de ene leugen na de andere vertellen, lekker hun zakken vullen met belastinggeld en dan en passant nog even proberen de boel te indoctrineren.
  Stuitend.

 18. west*

  Zoals de kinderterreur van Sesamstraat? Kinderen lastigvallen met ingewikkelde dingen waar ze niks aan hebben is vreselijk. Dat we dat doen in dit land?

 19. BertRoermond

  ik keek al jaren niet meer naar de tenenkrommende geëtaleerde domheid op L1 hier in Limburg. Sinds verleden jaar heb ik mijn tv-abonnement opgezegd. Het is heerlijk om geen NPO meer te zien, de eeuwige herhalingen, en de stuitende domheid van de RTL zenders die elkaar doorlopend lopen te recyclen. Nu gewoon Netflix en nog wat Netflix-adepten, en verder kun je gewoon youtube streamen op de buis. Een aanrader, je spaart flink geld op jaarbasis en je mist he le maal niks.

 20. henk

  Afschaffen regionale omroepen. NPO 3 nieuwszender maken met provinciale NOS redacties.

 21. Hans

  @henk, a.u.b. niet. Geen aparte nieuwszender! Dan krijg je nep-nieuws en dat soort dingen om de boel toch draaiende te houden.

 22. anoniem

  NPO 3 lijkt vooral een nationalistische (rechtse) zender te gaan worden.. Regio-omroep is vaak van absurd slechte kwaliteit..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.