RTV Utrecht: ‘NPO Regio wordt zender vol herhalingen’

De regio is niet onverdeeld enthousiast over het voornemen van mediaminister Arie Slob om NPO 3 om te vormen tot NPO Regio, een regiovenster voor de regionale omroepen. Dat is vandaag te lezen in het AD. Als het aan Slob ligt krijgt men in Flevoland straks Omroep Flevoland te zien op het derde net en ziet men in Limburg daar straks L1. Allemaal heel leuk en aardig, zegt RTV Utrecht, maar op die regiozenders zijn nu voornamelijk nog carrousels met herhalingen te zien. 

RTV Utrecht-baas Paul van der Lugt is verbaasd over het plan. “Wij hadden niet ingezet op het vullen van een heel kanaal. Dat kunnen wij helemaal niet. Niet als we jaarlijks 15 miljoen euro krijgen. Dan krijg je vooral veel herhalingen.

Voor NPO 3 krijgen we dan een zender terug die de hele avond aan het herhalen is, aldus Van der Lugt. Heeft hij een andere oplossing? “Een scenario kan zijn dat we gaan samenwerken met landelijke omroepen.”

Dat ziet er volgens hem als volgt uit: “Vensters met regionaal nieuws en onze eigen culturele titels en documentaires afwisselen met programma’s die we bijvoorbeeld maken met de redactie van AvroTros’ EenVandaag. En dat in elke provincie er inhoudelijk anders uit laten zien.”

NOS-directeur Gerard Timmer laat weten graag met de regionalen samen te willen werken, maar hekelt het idee om NPO 3 op te offeren. “Laten we het belang van het bereik van kinder- en jongerenprogrammering niet uit het oog verliezen.

Het AD-artikel ‘Regionale omroepen slikken en schrikken’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen