NPO wees Utrecht af vanwege gierig gemeentebestuur

Geplaatst op Thu 18 Jul 2019 om 15:00

De NPO heeft Utrecht afgewezen als kandidaatstad voor het Songfestival 2020, omdat het gemeentebestuur ongelooflijk gierig is. Dat blijkt uit de evaluatie van het bidbook van Utrecht. Van alle vijf steden met een bidbook – ook Arnhem, Den Bosch, Maastricht en Rotterdam boden er één aan – had Utrecht wel het meest bizarre plan. De stad wilde het festijn organiseren in een tent op een parkeerterrein vlakbij de Jaarbeurs, er verder geen geld in stoppen en ook geen touringcars regelen.

De Songfestival-organisatie eist uiteraard touringscars voor alle Europese delegaties, maar dat weigerde Utrecht. Die delegaties kunnen zich ook lopend of met het openbaar vervoer verplaatsen, klonk het.

Utrecht had er kennelijk zó weinig zin in dat het verbazingwekkend is dat ze een bidbook indienden. De NPO heeft het dan ook snel afgewezen. “De Gemeente Utrecht kan, in tegenstelling tot bids van andere steden, geen financiële of value-in-kind bijdrage toezeggen, bijvoorbeeld ten behoeve van logistiek en transport, beveiliging, city dressing en side events.

Ook die tent zag de NPO niet zitten. “Hoewel de voorgestelde Grand Arena-tent in de basis voldoet aan de technische eisen, biedt deze beperkte mogelijkheden om deze op locatie te toetsen en roept tevens vragen op met betrekking tot de geschiktheid ervan voor grootschalige muzikale tv-producties zoals het Eurovisie Songfestival.

De NPO had die tent zelf moeten betalen. “De locatie stelt een korting van 750.000 euro in het vooruitzicht. Hoewel dit door de projectorganisatie wordt gewaardeerd, staat daar tegenover dat de kosten voor het huren, op- en afbouwen van de Grand Arena-tent substantieel zijn. Kosten voor elementaire facilitaire voorzieningen, aankleding en inrichting zijn hier nog niet bij inbegrepen.

De volledige evaluatie van de NPO kunt u hier bekijken. Arnhem en Den Bosch wilden wél financieel bijdragen, maar hun financiële bod bleek te laag. Alleen Maastricht en Rotterdam zijn nog in de race.

Lees ook: Utrecht wil Songfestival in tent op parkeerplaats (10 juli)

Foto: NPO
22 Reacties op “NPO wees Utrecht af vanwege gierig gemeentebestuur”


 1. ed

  Euh, gelijk hebben ze. dat diegene dat feestje betaald die het feestje zo graag willen. Houd het gewoon op het mediapark.

 2. Bears’den

  Hahah..
  Ik kijk nu Jinek terug maar oh oh oh, die Mart!
  Hij had écht zijn dag niet..

 3. Maria

  Laat Brussel maar betalen. Dan maar een keertje geen kreeft.

 4. "Veronica Doet Het? Niet Beter!";

  Hahaha

 5. Volger

  Mart zat er uitgeblust -en ongeïnteresseerd bij tot hij zijn eigen verhaaltje mocht vertellen, hij wordt oud!!!

 6. arie

  Go, Shula Rijksman, directrice van de NPO of zoiets, is een marxistisch links vogeltje, die niks voorstelt, dat weer wel natuurlijk, maar dat zij nu de
  marxistische linkse stad Utrecht passeert verbaast me.
  Normaal dekken die elkaar, toch ?

 7. Ron

  Utrecht is een Groen Links bolwerk. Met Groen Links gaat alles naar de grafkelder.

 8. DownMan

  Mooi zo, eindelijk een stad die het ESF op zijn waarde weet te schatten.

 9. amsterdammer

  Utrecht: net als amsterdam vol met groen gif

 10. Sjors

  Utrecht: die het vanuit een pipo tent wilde maken. Blamage voor Europa!

 11. Ben Zine

  Wel kosten maken om een bidbook te maken, maar dan zó dat je weet dat er enorm om wordt gelachen en direct wordt verplaatst naar de prullenbak. Dus weer een staaltje van weggegooid geld.

 12. anoniem

  Tja, ooit was het nog bijzonder om op een scherm te zien te zijn.. :-)

 13. Kerstboomprocessierups

  Net als de Osama B Laden kinderoptocht is het songfestival ook een evenement om te verbroederen. Deze week weer 87 stille tochten gelopen… we moeten gewoon volhouden en ook de ontsnapte parkiet van tante Mien is een ramp van nationale omvang. Nederland is nog lang niet klaar en af.. er kunnen nog miljoenen regels bij..

 14. anoniem

  @Kerstboomprocessierups: Bent u ervan op de hoogte dat u wordt gezocht door mannen in witte pakken, die met behulp van hoogwerkers u willen afvoeren?

 15. Bart

  @amsterdammer Ja helaas wel. Komt hoofdzakelijk door die k.u.t. studenten die elkaar in alles na-apen. Meer dan de helft heeft geen idee waar ze op stemmen. Moeten op de stemdag zelf nog even snel een stemwijzer doen omdat ze het verschil tussen de partijen niet weten of stemmen veel al wat de vriendinnetjes en de huisgenootjes stemmen. Ondertussen staan ze elke week een natuurgebied te vervuilen op een festival waar ze al het afval gewoon op de grond gooien.

 16. Eikenprocessierups

  Utrecht en Maastricht zijn proletenkolonies, het Sodom wn Gomorra van NL.

 17. Momo

  Joh, Utrecht weet ook gewoon dat het al lang vast staat, waarom zouden ze dan de moeite doen?

 18. Momo

  Eikenprocessierupsje, krijg een bolle, mafklapper!

 19. Beegwrug

  Wie is dat blonde varken rechts op de foto?

 20. Croc Dundee

  Utrecht is in de loop der jaren veranderd van een leuke stad naar een bastion vol met GroenLinks zanikwijven en allochtonen die boven de wet staan. Geef mij maar Maastricht. Rotterdam is leuk voor tropisch carnaval en Turkse bruiloftstoeten..

 21. Henk

  Het is geldverspilling, net als dat andere rondreizend circus van de EU.

 22. Edwin Biezemans

  Ik had gehoopt dat ze Willem Ruis ervoor hadden opgegraven. Een tent in Utrecht, is wel heel erg Sterrenshow-vibe die ik daarbij krijg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.