‘Maastricht heeft de juiste vibe voor het Songfestival’

Er zijn nog twee steden in de race om het prestigieuze tv-evenement Eurovisie Songfestival te hosten: Maastricht en Rotterdam. Veel mensen hadden aanvankelijk ingezet op Amsterdam, maar nu dat niet doorgaat lijkt Maastricht het dichtst bij de hoofdstedelijke gezelligheid te komen. Volgens oud-burgemeester Onno Hoes heeft de Limburgse stad de juiste ‘vibe’ die nodig is. “De Songfestivalbezoeker is geen zakelijke reiziger die in een strak pak naar een congres gaat.”

Rotterdam is toch een wat hardere stad. Maastricht past wat dat betreft beter bij het gezellige, roze liedjesfestijn. “Die bezoeker wil beleving, emotie, feest, een vakantiegevoel en dat ga je in Maastricht op elke straathoek tegenkomen“, aldus Hoes.

Hoes hoopt dat Maastricht het uiteindelijk mede vanwege zijn wilskracht gaat winnen. “Er is een enorm draagvlak binnen de stad en dat betekent dat je razendsnel dingen gedaan krijgt.”

Ineens is de Limburgse stad voor veel mensen in het land de grote favoriet. Hoes is niet verbaasd. “De stad heeft dit niet in een achternamiddag gedaan hé. Er liggen al járen draaiboeken klaar. Zo is al eens geprobeerd het Junior Songfestival binnen te halen.

De NPO maakt volgende maand bekend waar het Songfestival zal worden georganiseerd: in Maastricht of in Rotterdam.

Het AD-artikel ‘Maastricht heeft juist een ideale ligging’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: MC

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen