Claudia de Breij drinkt geen alcohol vanwege oudejaars

Geplaatst op Tue 16 Jul 2019 om 14:05

Claudia de Breij drinkt al het hele jaar geen alcohol omdat ze op 31 december weer de oudejaarsconference mag doen. Dat vertelt de cabaretière in gesprek met de Story. De Breij heeft de alcohol aan de kant gezet, zodat ze op oudejaarsavond zo fit mogelijk is. “Ik ben een kilo of zes kwijt. Ten eerste door veel te sporten en gezond te eten, maar ook door te stoppen met alcohol drinken. Sinds 1 januari heb ik geen druppel meer gedronken en dat blijft zo tot de komende jaarwisseling“, zegt ze.

Het hele jaar van De Breij draait om die conference. “Daar moet ik fysiek echt voor in topvorm zijn. Zeker op die avond zelf, ik doe het namelijk live. Ik neem het dus niet al van tevoren op, zoals vaak gebeurt.”

Op de laatste dag van het jaar gaat ze live op NPO 1. “Ik hoef je niet uit te leggen hoe spannend dat is. Mentaal kost die avond me een jaar van mijn leven en dan moet alles zo goed mogelijk in orde zijn.”

Wat vindt haar vrouw ervan? “Die vindt me af en toe wel enorm saai. Dan zegt ze: Ga je ooit weer gezellig champagne drinken bij die lekkere oesters?

Het Story-interview met Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: Merlijn Doomernik, VPRO
40 Reacties op “Claudia de Breij drinkt geen alcohol vanwege oudejaars”


 1. Albert Verlinken

  Oh jee, wordt ze een nog sjagerijniger links blaatvrouwtje. Komt de overgang eroverheen en is ze helemaal niet meer te pruimen. Ik sla wederom haar oudejaarsbabbeltje over.

 2. Bob

  Deze conference sla ik met of zonder alcoholgebruik absoluut over.

 3. Hoi

  365 dagen geen alcohol vanwege een oudejaarsconference van 2 uur?
  Stel je toch niet zo aan mens, je loopt geen marathon of 4daagse. Maak een oudejaarsconference niet groter dan dat het is.

 4. Hermann Boring

  Zoop ze maar, dan was ze misschien wel grappig.

 5. Sven

  Weer een pot die denkt dat ze grappig is!

 6. Wauter

  Pffffffff Claudia de Breij….. Mijn oudejaarsavond is nu al verpest door dit paard. Ik ben Claudia de Breij en ik durf k u t te zeggen. Lachen he?

 7. ZES

  Brekend! SBS 6 gaat verder per september onder de naam ZES!, precies zoals geschreven. De SBS uitingen zijn dan definitief verleden tijd. Net5 gaat VIJF! heten, in eerste instantie maar gaat Linda TV worden en Veronica blijft zoals het heet. SBS9 verdwijnt. Ook wordt er meer doorgepakt op het on-demand platform Kijk met nieuwe programma’s van Gordon en Olcay Gulsen gaat hier een dagelijkse rubriek presenteren. Ook zal Gordon samen met Patty Brard de vooravond gaan presenteren waar nu nog gekookt wordt.
  Ook komt er een betere op de doelgroep toegespitste profilering van ZES!
  P.s. dit nieuws is nog onder embargo maar blijkbaar toch op straat komen te liggen dus vandaar dat ik het maar gelijk even neer zet.

 8. liefkleinhertje

  Dat deze politiek correcte paardenbek niks te melden heeft is al jaren duidelijk maar dit loopt de spuigaten uit.
  Voor die domme gesubsidieerde grapjes op oudjaars avond zit ook niemand te wachten .
  De enigste manier om door dat gezwam van die paardenbek te komen is als je je eigen in coma hebt gezopen voor de rest is het ondragelijk.
  Als die paardenbek gaat zingen zoals Mag ik dan bij jou of Zie die leeuw word het helemaal afgrijselijk daar word iemand die zonder hersenstam geboren is nog onpasselijk van.
  Als DWDD weer begint zal die paardenbek ook wel weer komen opdraven want gemeenschapsgeld aanpakken hoeft niemand dit mislukte stuk tandvlees uit teleggen.

 9. Joram

  Wat idioot om zoiets als reden te noemen. Wanneer je het uit gezondheidsoverwegingen doet, oke. Dat je een maand of misschien twee niet drinkt valt ook nog te begrijpen, maar een jaar lang niet drinken ter voorbereiding slaat werkelijk nergens op. Het typeert wel weer mevrouw de Breij die regelmatig compleet overtrokken reageert op dingen die gebeuren. En zo’n iemand moet dan op een humoristische manier het afgelopen jaar gaan duiden.

 10. RaymondVL

  Nu Amerigo deaud is kan Claudia de Breij wel de rol op haar nemen als het paard van Sinterklaas. Een paardenbek heeft ze toch al.

 11. ZEVEN

  Klets geen onzin ZES.

 12. Beste

  Wie bepaalt pot*&&* dat ik naar claudia moet kijken. Totaal niet grappig.

 13. ZES

  @ZEVEN: niets geen onzin. Wacht maar tot het embargo er af mag dan zal er een persbericht komen.

 14. Remi

  … We kunnen er niet op wáchten …

  Claudia, die bij die vréselijke Eva Jinek komt vertellen
  dat ze “op schema”ligt met haar Oudjaars-conference.

  Groenlinks meisjes delen iets ‘speciaals’ …

  Claudia was overigens één van onze BN-ers die nog niet zo lang geleden een Petitie ondertekenden … ze zouden kansarme Vluchtelingen onderdak bieden in hun stulpje.

  Niets meer van gehoord, sindsdien ;)

  … Misschien had Claudia’s vrouw bezwaar ?
  We weten het niet …

  #belastinggeldslurper

 15. Kris

  Of je nu wel of niet zuipt Kijken doe ik toch niet. Je kunnt zonder drank gelijk door naar de I S L A M, daar ge*l je toch zo op? Hoe is het trouwens met je nieuwe huisgenoten?, juffrouw paardenbek.

 16. critikast

  Wie is er op het afschuwelijke idee gekomen om deze salon-grachtengordeltrut de oudejaarsconference te geven? Kijkcijfers zullen dramatisch zijn, omdat deze over het paard getilde pseudo-cabaretière nog nooit 1 seconde weet te boeien. Ze teert op het succes van 1 liedje, dat net op tijd uitkwam voordat ze voorgoed van het podium verdwenen zou zijn. Helaas heeft ze rondom zich een invloedrijk Hilversums kliekje verzameld die ze met haar gehinnik heeft weten te imponeren. Typisch Hilversum weer dus. Niet kijken naar kwaliteit, maar gewoon in de gunfactor een oudejaarspreekje weggeven. En dan huppelkutje zelf: een haar jaar in de stress voor een programmaatje van twee uur. Moeten we nu onder de indruk raken?

 17. Ach

  Links teefje kan maar niet uit de publiciteit
  Blijven..😬

 18. Henk

  Ik ga kijken, ik vind Claudia wel leuk.

 19. Den geschoende hond

  Als ik die kop zie, zuip ik in één teug een hele fles whisky op.

 20. Eikenprocessierups

  Haar leven is natuurlijk niet uit te houden zonder drank.
  .

 21. Eikenprocessierups

  1 januari 2020 :

  Claudia de Breij in coma op eerste hulp met alcoholvergiftiging.

 22. Tante K

  De Breij, Helene Hendriks, Britt weet-niet- hoe-die-heet, Anky van Grunsven, die Rivkah, allemaal hebben ze zo’n paardenkop, toch?

 23. Cees

  Nou Claudia drink maar lekker door hoor. Ik kijk toch niet.

 24. Tim Thijssen

  Kijken! Leuke vrouw.

 25. MC Ho en Ltd.

  Hoe zei Hans Teeuwen dat ook alweer als het over de oudejaarsavondconference van Claudia ging? Iets met dat de NPO vond dat het maar eens afgelopen moest zijn met dat gelach op Oudejaarsavond ofzoiets.

 26. S. Stokvis

  En iedereen maar roepen dat Claudia een zure vrouw is….

  Op deze site lees ik niks anders dan zeur reacties waar in niks goed is…

  Jullie zijn stuk voor stuk erger … wat een triest volk zeg… niet te geloven

 27. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Nou ff serieus. Er is niets om te lachen en dat snapt Claudia zelf ook wel.
  Daarom staat ze droog. De Petteflet wil die lach-of-ik-schiet grappen ook niet horen dus we waren 1 januari al afgehaakt. Stel dat Claudia de Breij íetsje lolliger is dan piepkuikens act bij de vorige jaarwisseling dan is dat louter toeval. Of een gejatte grap. Dat kan. In dit stadium is waarschijnlijk Jandino Asporaat beter in staat een zaal aan het lachen te maken dan Claudia. Al was het maar vanwege het leedvermaak. Enfin.

 28. Pepe

  Zag haar laatst bij Pauw en die 6 kilo mogen et heel snel weer aan. Claudia heeft echt ondergewicht. Is gewoon eng hoe mager ze nu is

 29. LLRV

  Ik zou het bericht: “Claudia de Breij drinkt alcohol en ziet daarom af van oudejaarsconference” veel leuker vinden.

 30. Johnny👀

  Als ze optreedt in een voetbalkantine vol potten die Denken dat ze goed kunnen voetballen nou prima,maar die grafkop hoort niet op tv te verschijnen..gedrocht.

 31. RTV OOST

  Claudia de Brij is een slap aftreksel van Vader Abraham.

 32. Eikenprocessierups

  Claudia de Breij moet gewoon gestald worden in de manege, anders slaat ze op hol.

 33. Marry Hens

  Alleen alcoholisten nemen zich zoiets voor. Een dapper besluit van Claudia!

 34. Country Wilma

  Rot op met die linkse paardenbek
  Vieze pot.
  een schanvlek van de Van Hogendorpstraat.

  Gatver!

 35. Country Wilma

  alleen dat grijnzende smoelwerk al…
  linkse teeef.

 36. Roel

  Deze vrouw zou verboden moeten worden op de tv! Hoe het het met die vluchtelingen die je in huis zou nemen?

 37. liefkleinhertje

  De vluchtelingen die deze paardenbek in huis zou nemen zijn nooit gekomen maar ze kan natuurlijk wel in diverse talkshows langs komen om hier over te zwetsen voor een ruime onkosten vergoeding.
  Ook schrijft deze paardenbek stukjes onzin voor de VARA waarin staat dat je voortaan wit moet zeggen in plaats van blank want een hoop mensen die deze troela leuk vinden kunnen dat zelf niet bedenken.
  Toen deze paardenbek zelf een keertje last had van duisteren lieden met een migratieachtergrond werd dit van de daken geschreeuwd maar als iemand anders het overkomt dan heet het discriminatie .
  Deze zogenaamde VARA cabaretiers verdienen hun geld met politiek correct te zijn maar dat dit gaat ten koste van hard werkende mensen is niet van belang.
  Binnenkort gaat DWDD weer van start dan kunnen zij hun gif weer spuien in ruil voor een onkosten vergoeding waar een normaal iemand meer dan een maand voor moet werken.

 38. Annoniemus

  Als je zes kilo afvalt door niet te zuipen , betekent eigenlijk dat je heel veel zuipt iedere dag , en ons aller Claudia alcoholist is !!!

 39. Denise Derrieré

  Dan heb je toch wel een ‘klein’ probleem als je al 6 kilo afvalt door alleen geen alcohol meer te drinken.
  Oudejaarsavond wordt Hét hoogtepunt van al die opgeschoren, dikke, getatoeëerde lesbo’s uit bij voorkeur de grachtengordel en randstad.

  Lekker alleen op AT5 en val de gewone burger niet lastig met die opgedrongen linkse flauwekul!

 40. Jamai

  @MC Ho en Ltd. : Teeuwen maakte de geniale opmerking op de vraag wat hij ervan vond dat Claudia de B. de oudejaarsconference ging doen: ‘Ja, het hoeft ook niet elk jaar grappig te zijn.’

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.