Claudia de Breij drinkt geen alcohol vanwege oudejaars

Claudia de Breij drinkt al het hele jaar geen alcohol omdat ze op 31 december weer de oudejaarsconference mag doen. Dat vertelt de cabaretière in gesprek met de Story. De Breij heeft de alcohol aan de kant gezet, zodat ze op oudejaarsavond zo fit mogelijk is. “Ik ben een kilo of zes kwijt. Ten eerste door veel te sporten en gezond te eten, maar ook door te stoppen met alcohol drinken. Sinds 1 januari heb ik geen druppel meer gedronken en dat blijft zo tot de komende jaarwisseling“, zegt ze.

Het hele jaar van De Breij draait om die conference. “Daar moet ik fysiek echt voor in topvorm zijn. Zeker op die avond zelf, ik doe het namelijk live. Ik neem het dus niet al van tevoren op, zoals vaak gebeurt.”

Op de laatste dag van het jaar gaat ze live op NPO 1. “Ik hoef je niet uit te leggen hoe spannend dat is. Mentaal kost die avond me een jaar van mijn leven en dan moet alles zo goed mogelijk in orde zijn.”

Wat vindt haar vrouw ervan? “Die vindt me af en toe wel enorm saai. Dan zegt ze: Ga je ooit weer gezellig champagne drinken bij die lekkere oesters?

Het Story-interview met Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: Merlijn Doomernik, VPRO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen