Eva Jinek verplettert Art: 1.000.000 vs 200.000

Eva Jinek is het nieuwe seizoen van haar talkshow maandagavond begonnen met torenhoge kijkcijfers. Er keken 1,027 miljoen mensen (41 procent) naar de seizoensopener op NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jinek doet het al direct beter dan Jeroen Pauw, met wie ze het elfuurslot deelt. De laatste keer dat hij meer dan een miljoen kijkers trok, was anderhalve maand geleden met de uitzending waarin Mark Rutte en Thierry Baudet met elkaar in debat gingen.

De presentatrice doet het veel en veel beter dan haar opponent Art Rooijakkers. Hij wist op RTL 4 slechts 233.000 kijkers (6,8 procent) te bekoren, een erbarmelijk slechte score, maar gelukkig scoort het op Videoland heel goed.

Jinek is de komende drie maanden weer te zien op de late avond van NPO 1. Met name de komende zes weken zullen pittig worden voor de presentatrice, want juli en augustus zijn nieuwsluwe maanden.

Er gaan de laatste tijd veel geruchten rondom Jinek. Er gaan geruchten dat ze zou willen verhuizen van de late avond naar de vooravond van NPO 1, maar ook dat ze een overstap naar RTL 4 zou overwegen.

Een overstap naar RTL 4 lijkt onwaarschijnlijk, omdat geld niet zaligmakend lijkt voor haar. Zo heeft ze nooit boven de salarisnorm verdiend bij de publieke omroep.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen