RTL wil niets zeggen over gerucht Pauw en Jinek

Geplaatst op Tue 09 Jul 2019 om 9:10

RTL 4 wil geen reactie geven op het gerucht dat Wilfred Genee heeft gelanceerd over een mogelijke transfer van zowel Jeroen Pauw als Eva Jinek. Dat liet de zender maandagavond weten in RTL Boulevard. Genee beweert dat Pauw en Jinek allebei in gesprek zijn over een overstap van de NPO naar RTL. Het merkwaardige is dat zowel BNNVARA, KRO-NCRV als RTL niet willen reageren op dit gerucht. RTL Boulevard kreeg wél een summiere reactie van RTL, maar geen inhoudelijke.

RTL laat aan Boulevard weten: “Er gaan heel veel namen rond en het speculeren laten we altijd graag aan anderen over. Ons beleid is dat we nooit uitspraken doen over geruchten rond transfers.”

Boulevard-verslaggever Aran Bade: “Ik denk zeker dat Eva Jinek wel kijkt of ze bij RTL eventueel op de late avond iets zou kunnen gaan doen. Ik denk dat RTL dat ook graag wil. Om en om met Beau van Erven Dorens zou een heel sterke avondprogrammering zijn.”

Het AD speculeert er vandaag flink op los in het artikel ‘Talkshowarena op de schop: Waar gaan Eva en Matthijs heen?’, dat u hier kunt lezen. “Eén ding is zeker, verandering is op komst.

Een overstap van Pauw naar RTL is volgens het dagblad niet realistisch. Jinek verhuist mogelijk wél naar RTL óf naar het 19.00 uur-slot van NPO 1, denkt de krant. En het zou volgens het AD zomaar kunnen dat Matthijs van Nieuwkerk na dit seizoen stopt met DWDD en naar RTL overstapt.

Lees ook: ‘Pauw en Jinek stappen allebei over naar RTL’ (gisteren)

Foto: NPO
47 Reacties op “RTL wil niets zeggen over gerucht Pauw en Jinek”


 1. Desi

  Laat die hysterische kakelkip lekker bij de afdeling propaganda van de NPO blijven werken.

 2. WEST*

  Nee natuurlijk zeggen ze niets, en dat is heel verstandig !

 3. WEST*

  als het waar zou zijn ,maken ze de grootste fout van hun leven , en kan het hun mooie carriere kosten , zie wat er met hun voorgangers is gebeurt, heel dom om je vaste plek in te ruilen voor een zender die naar de kelder gaat over een jaar of 4

 4. Reageerder

  Zegt @West de deskundige

 5. john

  waar rook is, is vuur…

 6. o.p. lichter

  Die hinderlijke reclames zijn dodelijk voor een goeie talk show .

 7. Henk

  Het is toch een vervelend programma met afgesproken toneelstukjes zoals gisteravond. Bah! Weg ermee!

 8. Insider 2

  Jeroen heeft ook met De Mol gedineerd recentelijk ;)

 9. Huh

  Zo zonde dit. Eva doe het niet. Zelfs deze geruchten zijn schadelijk. Eva kan natuurlijk het tijdslot delen met Margriet. En dan Nadia en Jeroen afwisselend op de late avond. Wat is dit met die talkshows?? De kijker zal hier de dupe van worden. Zie echt niet de npo1 kijker ineens die reclames pruimen op rtl4.

 10. Jos

  Wanneer dit soort programma’s naar RTL gaan, gaan ze kapot door reclameonderbrekingen. NPO1 is het hoofdpodium terwijl RTL4 op alle tijdslots een drama is. Ik verwacht geen Spijkerman en Twan-routes.

 11. Snake Charmer

  Als deze naar RTL gaan komen West en die andere NPO fanboys in een depressie terecht.

 12. Hella hoek

  Volgens mij ben je sws al geestelijk labiel als je je zo drukt maakt over de niet bestaande wedstrijd tussen RTL, talpa en NPO

 13. Radio

  Ik gok dat Eva de vooravond op npo 1 gaat doen. En Merel & Beau de late avond op rtl

 14. Karin

  Waar doen we moeilijk over, wisseling van werkgever gebeurd zo vaak,als ik het ergens een kans krijg om mij op welk vlak te verbeteren ga ik ook,daarbij nemen Pauw en Jinek hun trouwe fans wel mee naar welke zender dan ook.

 15. Alex

  RTL moet de late avond een eigen redactie geven. Het hele probleem is de Boulevard redactie die er ook even Late Night bij doet.

  Alles is maar half werk, zonder enige vorm van urgentie.
  Daar gaat het fout.

 16. Paut Pielusma

  Als je niets wilt zeggen over een gerucht, ontken je niet de waarheid.

 17. n

  Gisteren natuurlijk niets over huisvriend en reisgenoot van Epstein Bill Clinton. Natuurlijk weer superheld Trump door het slijk halen, omdat een paar gefrustreerde pot ten een prijs hebben gewonnen. Die overigens te laf en te slecht zijn om zich met mannen te kunnen meten

 18. b

  Wij hebben geen nieuws want komkommertijd , dus maken wij het nieuws zelf wel .

 19. Karin

  Daarbij,ik denk dat als Talpa nu zijn kansen niet pakt om dat koppeltje evt hun stal in te trekken dan zie ik het somber in voor Talpa,onze kijkcijfer kanon Linda kan nu eenmaal niet alleen de kijkers boeien en houden.

 20. anonymous

  Pauw naar RTL4 is prima maar laat die hysterische Jinek alsjeblieft bij de NPO.
  Zo vreselijk om naar haar te kijken.

 21. V

  Jinek: RTL
  Pauw: RTL
  Nieuwkerk: Talpa
  Zo zit het.

 22. mark2

  als ze overstappen is dat puur voor het cashen. dit soort overstappen doet het niet goed. ik kan me niet voorstellen at van nieuwkerk bv net zo goed scoort bij rtl als dat dat bij de npo doet. zo ook (vooralsnog) werkt dat tussen rtl en SBS. er zijn genoeg programma’s op SBS die op RTL 2 x zo veel kijkers zouden trekken.

 23. LLRV

  Dat BNers hun kijkers meenemen naar een andere zender heb ik nóg vaker gehoord dan de trots-bingo gisteren en “programma de tijd geven”, “het was goed weer” etc etc

 24. man pan

  RTL kan geen goede talkshow maken , dat is toch wel duidelijk na al die flops met Humberto Tan, Twan Huys, Wilfred Genee en Art Rooijakkers.
  Probleem is dat ze het luchtig willen houden en de B-gasten die ze alleen maar kunnen krijgen. Meeste gasten geven toch de voorkeur aan een gesprek met Jeroen Pauw ipv gesandwicht te worden tussen twee reclame blokken.

 25. Karin

  De reden van overstappen is toch niet belangrijk,bij het overstappen weet ik zeker dat zij vertrekken met achter hun een grote kudde kijkers,en dat is wat telt,waar zij gaan,gaan de kijkers mee.

 26. Snake Charmer

  Er was niks met RTL Late Night…

  Tot mensen Humberto begonnen te demoniseren vanwege z’n prive leven.

 27. Koen

  Eva bij RTL. Dat wordt een megaflop. Ze zou er verstandig aan doen bij de NPO te blijven.

 28. Pino K. Kio

  Ik haakte weer eens af toen ze weer met haar stemgeluid boven iedereen uit wilde komen. Wat is het toch een ordinair wijf.

 29. Erik

  Jongens, ome John gaat iets binnen halen. Let maar op! Ik denk Mathijs op Late night na HvN dat journalistieker gaat worden

 30. Erik

  En Jinek gaat naar 19.00uur op npo

 31. Nope

  Ik denk dat alleen Jinek en Nieuwkerk de overstap maken.

 32. J

  Ben benieuwd. Zal mij niks verbazen als Pauw, Jinek en van Nieuwkerk alle 3 bij de NPO blijven.

 33. Bommel

  Jinek heeft aangegeven naar een ander tijdslot te willen gaan dus lijkt overstappen een logisch vervolg. Van Nieuwkerk gaat voor de poen dus gaat ook overstappen. Pauw is nogal conservatief en vindt het risico van het Spijkerman-effect te groot dus blijft.

 34. Joost

  Misschien wel alle 4 (Eva, Matthijs Beau 3n Jeroen) op late night in een dubbelpresentatie. Pauw en Jinek samen en Beau en Matthijs samen

 35. Mart

  Sowieso blijven ze bij de NPO. Veilige plaats

 36. Talkshow

  Ik ben een vaste kijker, maar denk niet dat ik meeverhuis naar RTL 4. Als de NPO gewoon Pauw of een andere goede host daar neerzet op dat tijdstip, heb ik een makkelijke en snelle keus voor NPO 1. Sorry zo trouw zijn de ‘fans’ niet.

 37. Sjaak

  @Talkshow Tue 09 Jul 2019 om 13:28
  Maak je wereld eens groter dan die linkse NPO kliek. Kan mij voorstellen dat als je alleen NPO kijkt je kijkt op de wereld wat verwrongen is.

 38. Talkshow

  Dus Sjaak, jij hebt het over die linkse NPO kliek (jouw mening) en dan ga je mij vertellen dat ik mijn wereld moet vergroten. En waar staat dat ik alleen NPO kijk? Dat verzin je zelf er even bij. Ik heb het hier namelijk alleen over de talkshow op de late avond. Wiens wereld is er nou eigenlijk verwrongen?

 39. oijoepio

  En als je alleen naar rechtse PO-kliek kijkt (zoals Jensen, etc.) is je kijk niet verwrongen. Toch Sjaak?

 40. Lies

  Kan me niet voorstellen dat Pauw de NPO verruilt voor RTL.

 41. Ron

  Welnee, Pauw gaat helemaal nergens heen. Ik zie Jinek nog wel weg gaan, maar jammer zou ik het wel vinden. Je moet het maar aan durven om na Twan Huys weer zo’n onzeker avontuur willen starten.

 42. Paul

  Ron, Huys zat bij NPO niet dagelijks, Pauw wel, dus wordt ziijn programma gewoon overgenomen.
  Niets onzeker aan.

 43. Bart

  @Ron Het zou wel kunnen. Ik weet zeker dat er gesprekken zijn geweest na de laatste keer dat de Mol te gast was bij Pauw.

 44. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Overstapje naar de Doeidoei-zender zonder identiteit?
  Zeg dan maar gelijk Doeidoei naaar de lieve kijkertjes..
  Wie gaat er nog naar dat gewauwel kijken als het onderbroken wordt door de reclameblokken te pas en te onpas?
  Juist! Slecht plan

  Met de groeten van Jack Spijkerman ..

 45. Sven L.

  Tuurlijk zegt RTL niets. Dat drijft alleen maar de prijs op. Waarschijnlijk wordt er ook nog volop gesproken met TALPA.

 46. Max

  Veel pennen van reageerders zijn weer in azijn gedoopt. Afkraken is voor velen een hobby hier.

 47. liefkleinhertje

  Bij een normale omroep kan dat voorhoofd niet de hele tijd over Trump lopen mekkeren om over dat kleffe gedoe met baby Pax maar te zwijgen dat weet iedereen zo langzamer hand wel.
  Het is maar beter dat het voorhoofd lekker helemaal thuis blijft dan zijn wij ervan verlost.
  Dan kan ze lekker met baby Pax in de bakfiets door die grachtengordel crossen .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.