Ook Peter van der Vorst speelt tv-flop-bingo

Nu Zomer Met Art in navolging van RTL Late Night erbarmelijk slecht bekeken wordt, wordt de tv-flop-bingo weer van stal gehaald. ‘DWDD was ook geen hit in het begin’, ‘Op Videoland scoort het wél goed’, ‘De kijker moet het nog vinden’, ‘De dalende kijkcijfers zijn ook een algehele trend, hè?’ en ‘In de doelgroep gaat het top’: zonder enige moeite weten televisiebobo’s de bingokaart te vullen. Ook de nieuwe RTL 4-baas Peter van der Vorst is er bedreven in, zo bleek gisteren in Boulevard.

Van der Vorst kwam een heel eind met zijn bingokaart toen hij sprak over de talkshow van Art Rooijakkers. Want die lage kijkcijfers liggen natuurlijk aan alles behalve Art.

Hoewel Pauw de pannen van het dak scoort, geeft Van der Vorst de schuld aan het zomerweer. “Het is best lastig om aan het begin van een hele hete zomer – een letterlijk hete zomer – met óók nog het WK Vrouwenvoetbal tegenover je, een nieuw merk uit de grond te stampen. Dat is wel wat Art op dit moment aan het doen is.”

Het programma heeft de tijd nodig, vindt Van der Vorst. “Je ziet meteen in de eerste week dat heel veel mensen daar direct een harde mening over vormen, terwijl je een programma echt de tijd moet geven.”

Online scoort Zomer Met Art helemaal toppie, meent hij. “Wat we ook zien is dat mensen heel erg hun eigen moment kiezen wanneer ze het programma willen kijken. Juist met het goede weer zie je dat heel veel mensen ook op hun mobiel het programma terugkijken, via Videoland bijvoorbeeld.”

Wij zijn dus helemaal niet negatief.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen