Ook Peter van der Vorst speelt tv-flop-bingo

Geplaatst op Mon 08 Jul 2019 om 11:30

Nu Zomer Met Art in navolging van RTL Late Night erbarmelijk slecht bekeken wordt, wordt de tv-flop-bingo weer van stal gehaald. ‘DWDD was ook geen hit in het begin’, ‘Op Videoland scoort het wél goed’, ‘De kijker moet het nog vinden’, ‘De dalende kijkcijfers zijn ook een algehele trend, hè?’ en ‘In de doelgroep gaat het top’: zonder enige moeite weten televisiebobo’s de bingokaart te vullen. Ook de nieuwe RTL 4-baas Peter van der Vorst is er bedreven in, zo bleek gisteren in Boulevard.

Van der Vorst kwam een heel eind met zijn bingokaart toen hij sprak over de talkshow van Art Rooijakkers. Want die lage kijkcijfers liggen natuurlijk aan alles behalve Art.

Hoewel Pauw de pannen van het dak scoort, geeft Van der Vorst de schuld aan het zomerweer. “Het is best lastig om aan het begin van een hele hete zomer – een letterlijk hete zomer – met óók nog het WK Vrouwenvoetbal tegenover je, een nieuw merk uit de grond te stampen. Dat is wel wat Art op dit moment aan het doen is.”

Het programma heeft de tijd nodig, vindt Van der Vorst. “Je ziet meteen in de eerste week dat heel veel mensen daar direct een harde mening over vormen, terwijl je een programma echt de tijd moet geven.”

Online scoort Zomer Met Art helemaal toppie, meent hij. “Wat we ook zien is dat mensen heel erg hun eigen moment kiezen wanneer ze het programma willen kijken. Juist met het goede weer zie je dat heel veel mensen ook op hun mobiel het programma terugkijken, via Videoland bijvoorbeeld.”

Wij zijn dus helemaal niet negatief.”

Foto: RTL
24 Reacties op “Ook Peter van der Vorst speelt tv-flop-bingo”


 1. QMuzak

  Knap hoe de schrijver van MC iemand citeert, maar de lezer toch het gevoel geeft dat het onzin is wat die persoon vertelt.

 2. Mono

  Art de tijd geven? Hij zit al bijna op de helft van het aantal uitzendingen.

 3. Laurens

  Hoe maken we van een drol nog een gebakje. Communicatie strategie RTL begint steeds doorzichtiger te worden. Peter begint nu ook al. RTL kom met wat echt nieuws! Geen continue herhaal tv (Repeat Television Luxembourg) of uitgemolken formats. Het lijkt wel of RTL bang is aan het worden. Kom op: VERNIEUWEN.

 4. peacock and whitemen

  Wist niet dat dwdd op videoland staat

 5. Ron

  Dit is inderdaad geen beste beurt. Waarom zou je Zomer met Art terug willen kijken. Dat geld niet echt voor dit type programma’s.

 6. Paolo

  Facts are sacred, comment is free, is een gevleugelde uitdrukking in de journalistiek. (Taco Rijssemus, Het Parool, 2014)

 7. #NPO kijker#

  VdVorst red het gewoon niet met zijn nep sterren.

  Nog een jaartje en vdVorst gaat de WW in.

 8. Wim

  redT
  Wanneer ga je basisregels van de taal nu eens onder controle krijgen, NPO kijker?

 9. #NPO kijker#

  Wim
  Mon 08 Jul 2019 om 11:55

  Ik red me wel maar Willempie blijkbaar niet.

 10. Stip

  Zolang de cijfers van Videoland onbekend blijven geloof ik er helemaal niets van.

 11. Lennart

  Er gaan dagen voorbij dat ik Zomer met Art niet terugkijk op mijn mobiel. Heel gek.

 12. Wim

  Dat schermen met online kijkers terwijl niet te controleren is of dat klopt is inderdaad zwaar irritant.

 13. Jean la Taupe

  Ja, Peter kan goed liegen, manipuleren, verdraaien, recht lullen wat krom is en besodemieteren. Eigenlijk een heel eng mannetje.

 14. Lieke van Lexmond Lover

  Online scoort Zomer Met Art helemaal toppie! zomer met art is dus een geslaagd project voor rtl 4

 15. Bananenshake

  NPO Kijker kan niks, behalve kritiek hebben op RTL.

 16. Remi

  Vanavond gaan we er voor zitten … Jinek.

  Ze is terug !
  Dat wordt weer máándenlang Baudet / Trump bashen.

  Heerlijk ;)

 17. Mark2

  Van der vorst vertelde ook dar temptation Island zo goed loopt. Hij vertelde dat de eerst twee afleveringen samen 800.000 streams had.. dat is toch 400.000 per stuk? Vervolgens wordt er in boulevard gemeld dat 1 stream ook meerdere mensen telt.. ze fluffen de boel mooi op daar. Alles dat niet loopt bij RTL wordt goedgepraat met wondermiddel Videoland. Ik geloof er geen snars van

 18. #NPO kijker#

  Bananenshake
  Mon 08 Jul 2019 om 12:30

  De MC trol ook weer aanwezig.
  Eet nog een banaan en doe de groeten aan meneer aap.

  Fijne dag

 19. Joop55

  RTL, de Blokker van de tv-wereld. Als je klanten wil blijven aantrekken zal je met je tijd moeten meegaan, daar ontbreekt het bij de Luxemburgse media-ambassade in Nederland toch gruwelijk aan. Ze hebben zich jarenlang vastgeklampt aan de formats van de Mol.

 20. Mark

  Leuk! Ik wil ook meespelen met die tvflop-bingo. Waar kan ik de kaart downloaden? Dan streep ik ook weg bij een item op tv over tvflops.

 21. 123

  Da’s leuk dat Peter zegt dat het aan het weer ligt (minimaal de helft van NL heeft de afgelopen tijd juiste koelere temperaturen gekend dan normaal, alleen het oosten en zuidoosten hebben het nog lang warm gehad), en dat er óók nog eens WK-voetbal tegenover staat (hij vergeet alleen dat Pauw tijdens de halve finale pas om 00:35 uur begon, en tóch nog 581.000 kijkers weet te trekken (!)), maar dat is natuurlijk onzin. Zie de redenen achter de haakjes.

 22. Suomynona

  Wat lijkt Peter op Erik Mouthaan op die foto bij dit artikel :D

 23. Donald Dumb

  Tja zo kan je alles wel de schuld geven.
  Een flop is een flop. Welke smoes je ook gebruikt…

 24. BRAAK

  Ik haat die viespeuk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.