Bart Nolles vindt zichzelf geen Wilfred-imitator

RTL 7-ster Bart Nolles, de vriend van SP-leidster Lilian Marijnissen, vindt de kritiek dat hij te veel Wilfred Genee zou imiteren onterecht. Dat laat hij weten in gesprek met De Telegraaf. Nolles nam vorig jaar de wielertalkshow Tour du Jour over van Genee en in de eerste uitzendingen hing hij een een-op-een-kopie van de presentator uit. Dat beelden is behoorlijk blijven hangen en achtervolgt Nolles nog altijd. Hoe kijkt hij er zelf tegenaan? “Dat is ongelooflijke onzin“, zegt hij geërgerd.

Hij vindt zichzelf geen Genee-imitator. Wel heeft hij veel van hem geleerd. “Wilfred is heel belangrijk voor mij geweest. Ik heb in het verleden regelmatig met hem naar uitzendingen gekeken waarin ik een rol in had als presentator of verslaggever, dan gaf hij feedback en tips.”

Genee was zijn leermeester. “Hij vond het leuk om te doen en ik heb er superveel aan gehad. Dat mensen ons gingen vergelijken is logisch, en het kan zijn dat we in stijl op elkaar lijken, maar imiteren, nee!

Wel geeft hij toe dat hij in die beginuitzendingen van Tour du Jour te zenuwachtig was. “We hadden van tevoren ook geen tijd voor proefuitzendingen. Aan het einde merkte ik dat ik best wel natte oksels had. Alles was nieuw voor mij“, geeft hij toe. “Als ik terugkijk op die eerste week, denk ik dat dat zichtbaar is geweest.

Het Telegraaf-interview met Bart Nolles kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen