NPO en RTL jaloers op SBS 6-hit Chateau Meiland

Er is één programma waar NPO-baas Frans Klein en RTL-baas Peter van der Vorst deze zomer allebei een beetje jaloers op zijn, namelijk Chateau Meiland van concurrent SBS 6. Dat gaven ze zondagavond toe in RTL Boulevard. Chateau Meiland is met zo’n 800.000 kijkers momenteel dé hit van Talpa Network. Het programma draait om Martien Meiland, bekend van het NPO 1-programma Ik Vertrek. Die excentrieke realityster hadden zowel NPO als RTL graag in huis gehad.

Frans ‘brievenbusfirma’ Klein had Meiland het liefst bij de publieke omroep gezien. “Chateau Meiland, al was het maar omdat ik natuurlijk een beetje jaloers ben dat de hoofdrolspelers bij de publieke omroep zijn begonnen in Ik Vertrek.

En Van der Vorst: “Als ik heel eerlijk ben: Chateau Meiland is natuurlijk een heel leuk programma. Dat hadden wij best willen hebben.

En waar is Talpa Network eigenlijk jaloers op? Marco Louwerens, de tv-directeur van die zendergroep, zegt: “Er zijn genoeg programma’s van RTL die ik zou willen hebben, van de NPO ook. De NPO heeft in de zomer veel detectives en dan zit ik zelf voor de buis. Iedereen heeft wel iets, en zij ook, waar ik met jaloezie naar kijk.

Chateau Meiland is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: RTL Boulevard

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen