NTR verkoopt format Dokter Corrie Show aan Australië

Geplaatst op ma 08 jul 2019 om 15:00

De NTR heeft de formatrechten van de Dokter Corrie Show verkocht aan ABC, de publieke omroep van Australië. Na België en Canada heeft Australië binnenkort dus ook zijn eigen kinder-liefdesdokter op tv. Dat heeft de omroep laten weten. Dokter Corrie wordt in Nederland vertolkt door Martine Sandifort. De stotterende dokter geeft seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar en beantwoordt in haar show prangende vragen over puberteit, relaties en seksualiteit.

Het programma kwam in Nederland tot stand in samenwerking met Rutgers, kenniscentrum seksualiteit. De show was in 2013 voor het eerst te zien bij SchoolTV. Hoewel er discussie ontstond rondom de rubriek, werd het een ongekend succes en kreeg Dokter Corrie in 2015 haar eigen show op NPO Zapp.

Ketnet, de publieke omroep van België, volgde in 2017 met de Vlaamse dokter Bea, vertolkt door Eva van der Gucht. Inmiddels werken Candese programmamakers aan hun eigen versie en nu maakt dus ook een Australische dokter haar opwachting.

De NTR is niet alleen trots dat het format van Dokter Corrie reist, maar vindt het ook van groot belang dat kinderen over de hele wereld gedegen seksuele voorlichting krijgen“, aldus een woordvoerder.

Zelf komt de omroep dit najaar met een nieuwe korte webserie met Dokter Corrie op het NPO Zapp Youtube kanaal.

Foto: NTR
5 Reacties op “NTR verkoopt format Dokter Corrie Show aan Australië”


 1. henk

  Top! Meesterlijke & laagdrempelige seksuele voorlichting voor kinderen.

 2. 123

  Het stomme is: zelfs voor volwassenen was dit gewoon amusante tv! Het was een beetje Toren C met educatieve waarde.

  Wat mij vooral nu pas opvalt: ik wist niet dat het van de NTR was; ik vond dit altijd een typische VPRO-stijl hebben. (Denk Rembo & Rembo, Purno de purno, enz.)

 3. Paolo

  Het programma was vaak in opspraak en leidde vaak tot discussie, zelfs tot in de politiek. Was het iets te direct, schokkend, confronterend….ik kan de woorden allemaal niet verzinnen?. Kinderen en seksuele voorlichting en gelijk stond Nederland op zijn kop bij het woordje; Piemel.
  De waarheid is natuurlijk dat het een leuk, leerzaam, programma was en zeker ook voor de doelgroep: Kinderen.
  Een blik op het internet en kinderen zien en horen zien pas echt erge dingen. En goed dat er format van de publieke is verkocht. Thumbs up.

 4. Vorst van de Peter

  Dit past prima op RTL.

 5. Ellie

  Binnenkort ook nieuwe afleveringen Dokter Bea! :)

  Tip: https://www.youtube.com/watch?v=UuB8wp5o4V8

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.