Rechter geeft NPO gelijk in gehannes over Annemieke

Geplaatst op wo 12 jun 2019 om 8:30

De AvroTros was zó boos over het besluit van de NPO om Annemieke Schollaardt tóch geen dagelijkse show op NPO Radio 2 te geven, dat de omroep besloot om een rechtszaak te beginnen. Na een hoop belastinggeld te hebben weggegooid aan juridisch getrouwtrek heeft de rechter nu een voorspelbare uitspraak gedaan: de NPO gaat over de programmering en stond in zijn recht om het besluit terug te draaien. “Wij zijn teleurgesteld, maar sluiten dit af“, reageert AvroTros op de uitspraak.

De AvroTros gaat niet nóg meer belastinggeld van de mensen door het toilet spoelen. “Wij gaan niet in hoger beroep en kijken vanaf nu vooruit“, aldus de omroep in het AD.

De NPO is ook blij dat hiermee de kous af is. “We zijn blij dat ook de rechtbank vindt dat de besluiten rond de radioprogrammering van de NPO zorgvuldig zijn genomen. Het publiek staat altijd voorop bij de NPO.”

Het mooie van ons publieke bestel is dat omroepen creatief worden uitgedaagd om met het beste programmavoorstel te komen. De NPO kiest vervolgens welk programma het beste past bij de kijkers of luisteraars. Dat doen we met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Helaas is het onvermijdelijk dat dit soms tot teleurstellingen leidt bij omroepen, maar we gaan ervan uit dat we het juridische geschil nu achter ons kunnen laten.”

Lees ook: AVROTROS sleept NPO voor rechter om Annemieke (september 2018)

Foto: AvroTros
22 Reacties op “Rechter geeft NPO gelijk in gehannes over Annemieke”


 1. Alex

  Hier hadden we al een stuk van de bezuinigingen mee kunnen wegschrijven.

  Dat de organisatie zelf onstabiel is, maakt het alleen maar makkelijker om er tegenaan te schoppen.

 2. Ikke

  Waarom gaan sommige omroepen niet gewoon commercieel? Genoeg platforms om je programma’s uit te zenden. AVROTROS op SBS platform is helemaal geen gekke move. Win/win voor beiden.

 3. Leo

  Ikke, daar wint AVROTROS niets mee.

 4. Richard

  Ik accepteer uitsluitend uitspraken van John Reid. Dit valt natuurlijk onder “fake rechters”.

 5. Jos

  En ondertussen heeft Annrmieke ook weer een hele mooie rol op Radio2 te pakken. Hele vorige week nog 18-20.

 6. Leni

  De NPO is een zootje… Niet werken maar vergaderen … Dat kan alleen met rigoreuze bezuinigingen de kop worden omgedraaid….bijna iedereen heeft zichzelf daar belangrijk gemaakt … Slechts weinigen doen t echte journalistieke werk… Echt heel erg!!

 7. Meneer Kaktus

  Annemieke klust bij als ‘de stem van’ een van de zenders. Ze scharrelt haar anderhalve ton per jaar echt wel bij elkaar.

 8. Wim

  En weer dat eeuwige gezeur over ons belastinggeld, zelfs MC begint met deze flauwekul,
  Iedere Nederlander heeft het recht om naar de rechter te stappen,zo ook AVROTROS, en dat zal echt niet van ons zgn belastinggeld zijn.

 9. Leo

  Wim, domme opmerking.

 10. Gerda

  Dat zullen ze niet voor elke medewerker doen, heeft het met haar afkomst te maken?

 11. ed

  wat maakt het uit. Makkelijk zat geld uit geven wat je gekregen hebt.
  Opheffen die zooi.

 12. Albert Verlinken

  Annemieke Schollaardt heeft niet eens een rotstem maar toch is ze niet te pruimen. Wat een kansloos ditjes en datjes gebabbel van dit ‘talent’. Verschrikkelijk!!! Zij is de reden dat ik Radio 2 als de wiedeweerga afzet om sommige momenten.

 13. Ome H

  Geen verkeerde meid

 14. b

  Onjuiste info van MC . Nee er is geen belasting geld gebruikt voor de rechtzaak . Dat kan niet eens . Het geld komt uit de verenigings kas van AVRO/TROS . Jammer dat MC nog steeds dat opjutterige toontje bezigt om de NPO af te breken. Of MC weet dit gewoon en is dit dubbel triest, of is te beroerd om zich juist te laten informeren.

 15. Wim

  B, inderdaad zeer kwalijk van MC om onjuiste informatie de wereld in te sturen.

 16. Wim

  En kijk mijn reactie wordt al tegengehouden

 17. El

  “En ondertussen heeft Annrmieke ook weer een hele mooie rol op Radio2 te pakken. Hele vorige week nog 18-20.”

  Ze verving Wouter v/d Goes, die dan weer Ruud de Wild verving. Grappig genoeg is ze als inval in de show van Wouter leuker dan in haar eigen programma. Maar dat kan ook komen doordat ze een slap aftreksel heeft van het programma van Stenders.

 18. Bart

  @Leo Een overstap en zich aansluiten bij Talpa daar wint de AVROTROS juist alles mee. Ze kunnen dan alle activiteiten die ze willen en deden gewoon blijven doen in de toekomst. Zelfs als 2 afzonderlijke merken. Amusement is altijd het grootste anker van beide omroepen geweest. Iets waar bij de NPO steeds minder ruimte voor is gekomen en wat iets wat nog minder is zal gaan worden. Om de eigen indentiteit van zowel AVRO als TROS weer meer terug te krijgen is juist de oplossing om commercieel te gaan. Talpa heeft alles in huis zodat iedereen die mee wil ook mee kan. Ook de radio en de nieuws en actualiteiten afdeling. Er zullen ook mensen zijn die hun baan verliezen bij zowel Talpa als AVROTROS maar daar ontkom je niet aan. Ook kan AVROTROS de commerciële merken Sterren.nl en Muziekfeest gewoon blijven voortzetten in de toekomst. AVROTROS kan zich nog meer laten zien op zowel tv, radio, blad, internet en in het land. En Talpa heeft 2 sterke merken in huis. Nu valt AVROTROS steeds minder op in de NPO bestel kunnen ze steeds minder doen waar ze voor staan. Dus zoals hierboven al gezegd voor Talpa en AVROTROS een win win situatie. Het zou slim zijn om nog eens met elkaar aan tafel te gaan zitten.

 19. Bart

  @Albert Verlinken Helemaal mee eens! Hier het zelfde. Heb ik ook als die stem van Dolf Jansen hoor op zaterdagmiddag. Het cabaret is ook niet meer zo grappig als dat het ooit was bij Spijker met koppen. Het hoeft niet weg maar het hoort wel op Radio 1 thuis inmiddels en niet meer op Radio 2.

 20. Rww

  Wat een dom artikel. Avrotros heeft namelijk op alle punten gelijk gekregen van de onafhankelijke geschillencomissie

 21. Don

  Wordt tijd dat ze die clubjes eens radicaal in één keer gaan opheffen! Zo erg vorige eeuws.. zo’n naam alleen al… AVROT-ROS.. pppfffff hahaha

 22. Bart

  @Rww Alleen hebben ze geen gelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.