RTL 4 zet Humberto Tan op restauratieoorlog met SBS 6

Geplaatst op wo 05 jun 2019 om 8:30

RTL 4 stuurt Humberto Tan naar het front van de restauratieoorlog met SBS 6. Hij gaat voor de zender The Repair Shop presenteren. Dat heeft hij bekendgemaakt in een babbelvideootje op Instagram. The Repair Shop is een BBC-format waarin kandidaten hun geliefde objecten kunnen laten restaureren door het team van Tan. Kennelijk heeft SBS 6 naast de rechten gegrepen, want John de Mol werkt nu in alle haast aan een vrijwel identiek programma, met de naam Zo Goed Als Nieuw. 

RTL 4 en SBS 6 strijden in dit stadium dus om kandidaten en na de zomer, als beide programma’s van start gaan, ook om de kijker. Als de programma’s niet recht tegenover elkaar komen te staan, is het uiteraard vooral een prestigestrijd.

RTL-baas Peter van der Vorst liet eerder zijn enthousiasme blijken over dit format. “Ik vind het geweldig dat we deze BBC-hit naar RTL 4 brengen. Dit programma is een unieke combinatie van vakmanschap, bijzondere objecten en de verhalen die eraan vast zitten.

Het is spannend om te zien hoe die objecten worden gerestaureerd in hun oude staat, waardoor ze een nieuwe toekomst hebben en ze familiehistorie weer tot leven wekken. Het is een programma dat perfect past bij deze tijd en bij RTL 4.

Lees ook: Restauratie-oorlog tussen RTL 4 en SBS 6 op komst (11 april)

Foto: RTL
38 Reacties op “RTL 4 zet Humberto Tan op restauratieoorlog met SBS 6”


 1. critikast

  En zo zakt een ooit bekende Nederlander steeds dieper weg in het moeras van de vergetelheid. Maar ook in dit geval maakt geld blijkbaar alles goed ! Zielige man met losse handjes !

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Maarre, waarom gaat sjon ook zoiets willen maken?
  Is het niet eens tijd om te pensioneren in plaats van te kopiëren?
  Het wordt allemaal een beetje voorspelbaar zo.
  Tan z’n show flopt vanwege Tan,
  Sjon z’n show flopt vanwege SBS,
  en verder kijkt er geen hond naar.
  Wat hebben we dan met z’n allen bereikt?

  (Antwoord: inzicht verkregen, inzicht dat de kijkert thuis geen domme mongeaul is die je allerlei bagger voor kan zetten)

 3. #NPO kijker#

  Tan alleen al is een flop.

 4. Pauline

  Ik zie de Repair shop bijna dagelijks op BBC. De ingetogen presentator heeft daarin een rol op de achtergrond, de experts en de kandidaten die dierbare spullen inbrengen voor restauratie hebben de hoofdrol. Tan vind zichzelf reuze belangrijk en lult een uur in een kwartier. Dat wordt m.i. Een flop!!

 5. A.M.

  Een format van de BBC lees ik. Is het zo moeilijk om zelf eens een programma te bedenken?

 6. Sven L.

  Ik had dit programma aan Loretta Schrijver gegeven. Bloedserieus. Krijgt het programma een beetje die “MAX-sfeer” wat het nodig heeft als je naar het origineel kijkt. Schrijver heeft daarnaast ook een goede stem.

 7. Curryworst

  Humberto Tan sleept zich van b@ggerprogramma naar b@ggerprogramma.
  Dat iemand zich zo laat verne deren.

 8. Uuuh

  Humberto Tan?

  Wie bedenkt dit?

 9. Wolllllllllllter

  Een flop is geboren…

 10. achtmet

  Dat wordt dus kijken met oordoppen in en ondertiteling ! Conclusie :Tan flop nummer zoveel !

 11. Eva

  Van gevierd sportpresentator tot achtergrond-babbelaar in één-twee-drie jaar. Waar ging het mis met Humberto?
  Nance Coolen verdient die positie, en ze is leuker om naar te kijken.
  En als Nance dingen zegt dan gaat het tenminste ergens over.

 12. Meneer Kaktus

  Ik meld me aan: na het onweer des doods van vannacht moet de caravan grondig gerestaureerd worden. Het ding lekt als een malle.

 13. Virginia Rens

  Ook ik lek.

 14. John

  In het origineel wordt het programma gepresenteerd door een meubelmaker, dus iemand die ook daadwerkelijk kan restaureren. Ben benieuwd wat het hier wordt: ik heb het vermoeden dat het hier allemaal wat flitsender moet worden – en dat gaat geheid afbreuk doen aan het programma. Het origineel is langzaam en integer, dat gaat hier bij de commercielen natuurlijk never nooit niet lukken

 15. Bart

  Echt heel dom om Humberto hier op te zetten. Hij moet nog even zijn geld terugverdienen tot zijn contract afloopt. Daarna zal de Mol wel zo dom zijn om hem binnen te halen.

 16. Pauline

  @John, helemaal gelijk!!

 17. Jeffrey

  Benieuwd hoe dit format uitpakt op RTL.
  Had het liever bij de PO gezien.

 18. Sjors van Kempen

  Dit soort programma’s gedijt niet met 3 reclameblokken. Flop dus.

 19. Henk

  Wat een sensatie artikel van MC.

 20. Danny

  Ach hou toch eens op met die Tan,,,Denken ze nou echt dat het een hit word?
  Zo moe van deze nietsnut.

 21. Leo

  De NL commerciële omroepjes zijn zielige, meelijwekkende clubjes en moeten eens een voorbeeld nemen aan hun collega’s in de ons omringende landen.

 22. MediaPrak

  Het origineel is een zgn. ‘Daily Show’ waar de BBC er vele heeft. Gemaakt voor ouder publiek. O.a. Programma’s over oude objecten, de vele antiek en bric A brac uit de kofferbak markten welke GB kent. En dan komt vd Vorst met een wekelijkse show, Prime-time, voor een NL zender welke richt op Nederlander van middelbare leeftijd. Die denkt eerder IKEA dan aan ‘ouwe meuk’? Is vd Vorst wel eens in een ‘Kringloopwinkel’ geweest? Ga er eens heen en vraag je af: Hebben deze bezoekers baat, dan wel interesse in de producten waar ‘wij’ reclame voor maken.
  Tja, en het kopieer gedrag van Mol/Talpa. John heeft als lastige persoonlijkheid dat hij’niet tegen z’n verlies kan’ (heeft hem successen gebracht) en rancuneus is (RTL wil geen fusie, dus probeeert hij deze kapot te maken, Telegraaf wil niet aan hem verkopen, dus ANP overnemen, Sport7 was mislukking, dat moet nu Veronica worden). Het is alleen jammer voor hem dat je publiek niet kan kopen.

 23. Walter

  Dat is toch precies wat RTL met het BBC format doet, Leo? Wel fijn dat je deze clubjes zo goed kent…not.

 24. Deadly Viper

  @9:01 Je bent bitter

 25. Deadly Viper

  Ik ben beschimmeld

 26. Nope

  Mooi bruin lintje.

 27. Pigge

  “gerestaureerd in hun oude staat”?

  Pffff, zou hij vroeger gezakt zijn voor Nederlands?

 28. Bart

  @DV Nee ik heb gelijk! Jij bent bitter. Ga maar gewoon weer aan het werk in dat kip restaurant waar je werkt.

 29. Fred

  Het klinkt best ok en weer eens wat anders dan een zangshow. Wat ik echt niet kan begrijpen is dat ze Tan steeds inzetten. Ga eens voor John Williams, die verdient daar toch een mooie prime time plaats! Of Nance weer terug, een ander vrouwelijk gezicht.
  We blijven bij RTL maar vastzitten aan Tan, Nicolai.

 30. Ronnie

  Dit programma is een unieke combinatie van vakmanschap, bijzondere objecten en de verhalen die eraan vast zitten.”

  Waarom geef je het dan aan Tan? Dat rijmt niet echt met elkaar.

 31. julske

  Klagers, niet blijven zeuren, solliciteren is de beste optie, en bewijzen jullie allen , dat jullie het beter kunnen dan Tan. Het leven is zo mooi, en kort, maar we blijven hier dagelijks op MC misgunnende berichtjes te schrijven, op iemand die je niet aanstaat. Jullie kennen degene niet, wederzijds ook, alles is gebaseerd maar op stoken, stoken,haat, haat, en jaloezie. Die man zit niet in zijn neus te vreten,en op een zoldertje r,tzooi op het net te deponeren, over mensen die hem haten, misgunnen, of niet mogen. Wees blij voor iemand die iets van zijn leven gemaakt heeft, maar nee, jaloezie, en het zwakzinnige gedachtegang van sommige ,is ontzettend moeilijk om in bedwang te houden. Vandaag is het gesprek van de dag.

 32. Lucky Number 666

  Misschien moeten ze Yvon Jaspers deze restauratieoorlog laten presenteren. Die is volgens eigen zeggen gewend aan werken in oorlogssituaties.

 33. XXXX

  Misschien kunnen ze dat Jasperwijf restaureren……..

 34. Sven L.

  @ Julske; veel reacties zijn inderdaad om te walgen. Neemt niet weg dat RTL betere presentatoren in huis heeft dan Tan (voor dit programma).

 35. Tumberto Han

  Flitsende scenes, domme jonge grietjes die allerlei nog dommere vragen stellen, om de 5 minuten een kwartier reclame van bouwmarkten en bedrijven. En natuurlijk de beukende muziek op de achtergrond. Zo, weer een programma voor dat domme kijkvolk.

 36. Bart

  @Sven L Ja, zeg bij Julske niets over Humberto hoor! Dan krijg je het aan de stok met haar. Overigens volkomen inhoudsloos. Je komt er al vrij snel achter dat het meisje totaal niets van media weet en mensenkennis heeft ze ook niet. De meeste mensen hebben hier gewoon een baan hoor Julske.

  Julske, wat doe jij eigenlijk in het dagelijks leven?

 37. Kickel

  Geweldig programma op de BBC, de Nederlandse versie wordt vast weer een drama.

 38. Samantha

  Bah hier zijn alleen maar negatieve ik ga kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.