RTL 4 zet Humberto Tan op restauratieoorlog met SBS 6

RTL 4 stuurt Humberto Tan naar het front van de restauratieoorlog met SBS 6. Hij gaat voor de zender The Repair Shop presenteren. Dat heeft hij bekendgemaakt in een babbelvideootje op Instagram. The Repair Shop is een BBC-format waarin kandidaten hun geliefde objecten kunnen laten restaureren door het team van Tan. Kennelijk heeft SBS 6 naast de rechten gegrepen, want John de Mol werkt nu in alle haast aan een vrijwel identiek programma, met de naam Zo Goed Als Nieuw. 

RTL 4 en SBS 6 strijden in dit stadium dus om kandidaten en na de zomer, als beide programma’s van start gaan, ook om de kijker. Als de programma’s niet recht tegenover elkaar komen te staan, is het uiteraard vooral een prestigestrijd.

RTL-baas Peter van der Vorst liet eerder zijn enthousiasme blijken over dit format. “Ik vind het geweldig dat we deze BBC-hit naar RTL 4 brengen. Dit programma is een unieke combinatie van vakmanschap, bijzondere objecten en de verhalen die eraan vast zitten.

Het is spannend om te zien hoe die objecten worden gerestaureerd in hun oude staat, waardoor ze een nieuwe toekomst hebben en ze familiehistorie weer tot leven wekken. Het is een programma dat perfect past bij deze tijd en bij RTL 4.

Lees ook: Restauratie-oorlog tussen RTL 4 en SBS 6 op komst (11 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen