Patty Brard: ‘Niet meer die gezellige dikkerd op tv’

Patty Brard is door haar enorme gewichtsverlies niet meer ‘die gezellige dikkerd’ op televisie. Dat zegt de Talpa-diva met gevoel voor understatement in De Telegraaf. Na Hotter Than My Daughter is Brard nu ook te zien met een emo-programma op TLC: Expeditie Schoonmoeder. Waarom gaat ze ineens de empathische kant op? Ze denkt zelf dat het komt door haar gastric bypass. “Ik denk dat dat een beetje te maken heeft met al die kilo’s die ik ben afgevallen. Het zijn er inmiddels 40.”

Mensen kijken anders tegen je aan als je dun bent, aldus Brard. “Ik ben niet meer ’die gezellige dikkerd’, dus ik hoef ook niet meer steeds het feestbeest uit te hangen.”

Brard voelt zich als herboren op tv. “Ik heb mezelf opnieuw uitgevonden. In feite had ik altijd al die interesse in ’gewone mensen’, maar vroeger had ik letterlijk een olifantshuid. Ik liet het allemaal minder ’binnen’.”

Ze besluit: “Nu die laag is afgepeld, durf ik mezelf ook te laten zien en mezelf open te stellen voor anderen. Dat voelen mensen en dan durven ze zelf ook.”

Het Telegraaf-interview met Patty Brard kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen