Hélène Hendriks geeft toe: ‘Ik heb het interview verpest’

Hélène Hendriks begrijpt de kritiek op haar interview met Art Rooijakkers in de talkshow Café Hendriks & Genee. Ze heeft nog veel te leren. Dat heeft de presentatrice gezegd in Veronica Inside. Net toen haar co-host Wilfred Genee op dreef was om Rooijakkers wat nieuwswaardige uitspraken te ontlokken over zijn gelieg en bedrieg in de kwestie Expeditie Robinson, kapte Hendriks het gesprek abrupt af. Daardoor haalde ze in één keer alle spanning uit het programma.

Opiniediva Angela de Jong noemde het zelfs een doodzonde. “Ik ben weer een beetje uit mijn schulp gekropen, want ik heb natuurlijk in een hoekje zitten huilen na die column. Ik durf eigenlijk niet meer buiten te komen, maar ja“, reageert Hendriks.

Hendriks begrijpt De Jong. “Met delen van wat zij geschreven heeft ben ik het zeker wel mee eens. Ik ging ook de fout in. Ja, dan moet je ook zo eerlijk zijn en een vent genoeg zijn om te zeggen dat het ook zo was.”

Wilfred Genee: “Laten we het stukje even horen. Het is ook geen doodzonde. Ik probeerde Art Rooijakkers uit de tent te lokken over Dennis Weening, die een akkefietje hebben gehad. Toen leek het erop dat er toch iets aan de hand was tussen de twee. Je onderbrak het. Dat kan toch een keer gebeuren?

Hendriks: “Je kunt niet zeggen dat ik geen gesprek kan afkappen.”

Genee: “Dat kan je zeker, ha ha. Maar zonder gekheid: ik vind het een beetje flauw om daar nu een doodzonde van te maken. Ik heb het niet als een doodzonde ervaren, Hélène. Ik heb je nog gebeld om te zeggen: ‘Volgens mij komen wij er prima uit als we er nog een paar keer gezeten hebben.‘”

Hendriks: “Ik was natuurlijk met Jan-Joost een duo en dat heeft ook wel echt even geduurd. Jij bent ook gewoon echt een stuk verder in dat soort interviews. Ik moet gewoon nog veel leren. Ik vind de kritiek allemaal prima en sommige dingen ook hartstikke terecht. Daar gaan we gewoon aan werken, klaar.”

Hoe lang krijgt Café Hendriks & Genee de kans? Genee: “Wat John vorige keer tegen me zei is: ‘Ga nou even niet naar de kijkcijfers kijken. Ga de komende weken eerst eens kijken hoe je het programma vorm kan geven. Dan bekijken we na de zomerstop hoe we het het beste neer kunnen gaan zetten.’

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen