Hélène Hendriks geeft toe: ‘Ik heb het interview verpest’

Geplaatst op wo 12 jun 2019 om 11:05

Hélène Hendriks begrijpt de kritiek op haar interview met Art Rooijakkers in de talkshow Café Hendriks & Genee. Ze heeft nog veel te leren. Dat heeft de presentatrice gezegd in Veronica Inside. Net toen haar co-host Wilfred Genee op dreef was om Rooijakkers wat nieuwswaardige uitspraken te ontlokken over zijn gelieg en bedrieg in de kwestie Expeditie Robinson, kapte Hendriks het gesprek abrupt af. Daardoor haalde ze in één keer alle spanning uit het programma.

Opiniediva Angela de Jong noemde het zelfs een doodzonde. “Ik ben weer een beetje uit mijn schulp gekropen, want ik heb natuurlijk in een hoekje zitten huilen na die column. Ik durf eigenlijk niet meer buiten te komen, maar ja“, reageert Hendriks.

Hendriks begrijpt De Jong. “Met delen van wat zij geschreven heeft ben ik het zeker wel mee eens. Ik ging ook de fout in. Ja, dan moet je ook zo eerlijk zijn en een vent genoeg zijn om te zeggen dat het ook zo was.”

Wilfred Genee: “Laten we het stukje even horen. Het is ook geen doodzonde. Ik probeerde Art Rooijakkers uit de tent te lokken over Dennis Weening, die een akkefietje hebben gehad. Toen leek het erop dat er toch iets aan de hand was tussen de twee. Je onderbrak het. Dat kan toch een keer gebeuren?

Hendriks: “Je kunt niet zeggen dat ik geen gesprek kan afkappen.”

Genee: “Dat kan je zeker, ha ha. Maar zonder gekheid: ik vind het een beetje flauw om daar nu een doodzonde van te maken. Ik heb het niet als een doodzonde ervaren, Hélène. Ik heb je nog gebeld om te zeggen: ‘Volgens mij komen wij er prima uit als we er nog een paar keer gezeten hebben.‘”

Hendriks: “Ik was natuurlijk met Jan-Joost een duo en dat heeft ook wel echt even geduurd. Jij bent ook gewoon echt een stuk verder in dat soort interviews. Ik moet gewoon nog veel leren. Ik vind de kritiek allemaal prima en sommige dingen ook hartstikke terecht. Daar gaan we gewoon aan werken, klaar.”

Hoe lang krijgt Café Hendriks & Genee de kans? Genee: “Wat John vorige keer tegen me zei is: ‘Ga nou even niet naar de kijkcijfers kijken. Ga de komende weken eerst eens kijken hoe je het programma vorm kan geven. Dan bekijken we na de zomerstop hoe we het het beste neer kunnen gaan zetten.’

Foto: SBS
34 Reacties op “Hélène Hendriks geeft toe: ‘Ik heb het interview verpest’”


 1. Edward

  Ze werd ervoor betaald door John de Mol.

 2. HalloJumbo

  Overal op TV duikt dit wicht op.

 3. MediaPrak

  Komkommertijd begint vroeg dit jaar.

 4. Bart

  Wat een lekker wijf

 5. Wolter

  En toch doet Veronica het beter

 6. Lieke van Lexneus

  Wat heeft ze toch een raar hoofd.

 7. Michel

  Ah joh…. hoort allemaal bij het leerproces. Je kan niet ineens een Jeroen Pauw of Eva Jinek zijn qua interviews. Komt wel goed

 8. Enzo Voorthuijsen

  Niemand kan een Molhost bedenken die het beter doet dan HH.

 9. peter

  Ze moeten meer rust brengen in het programma. Er is veel te veel omheen. Die barmannen, Frans Duits, die bel. Ik snap dat ze willen afwijken van een degelijk goede talkshow zoals Pauw en Jinek, maar er is ook een tussenweg. Het komt allemaal erg onrustig en rommelig over.

 10. Remi

  Opiniediva Angela heeft (opnieuw) gelijk, maar dit hoort bij het leerproces.
  Komt goed.

 11. anoniem

  sorry

  vrouwen

  ik sea ik sea wat jij niet ziet

  Eva

 12. Bart

  Angela heeft gelijk maar aan de andere kant moet Helene ook wel de kans krijgen om te groeien. Een doodzonde gaat wel erg ver. Dit programma krijgt nog wel even de kans. Zoals Johan zegt ze moeten al die losse dingen er uit laten. Dat met die jukebox, de zanger die steeds het zelfde zingt en Willibrord voegt op deze manier ook niet zoveel toe. Verder is de tafel heel raar. Helene zit heel gek aan de zijkant waardoor het lijkt dat er geen totaal shot van haart en Wilfred gemaakt kan worden en de gast zit heel ver bij ze vandaan. De barmannen kunnen op zich wel blijven. Ik zei vorige week nog knal ze er uit maar ze ik vond ze de 2e keer wel meer een toevoeging. Misschien het programma ook wat langer maken. Ze hadden beter in september met het programma kunnen beginnen.

 13. #NPO kijker#

  Top om een heel klein foutje toegeven

  Daar kan d i k b i l Angela de jong nog veel van leren.

 14. Dorus

  Ze is te vroeg in het diepe gegooid. Jammer….

 15. Hans S.

  Geef haar de tijd, het komt best wel goed met Hélène, leuke vrouw en houdt van humor.

 16. GW

  Jeroen Pauw was ook niet Jeroen Pauw vanaf dag 1. Je moet nu eenmaal vlieguren maken als interviewer en als tv-presentator doe je dat nu eenmaal en plein public.

  Top dat ze zelfkritisch is. Getuigt van klasse.

 17. v

  Mensen praten elkaar maar na. Hélène maakte een foutje, kan gebeuren. Ze is ad rem en het komt met haar, als ze de tijd krijgt, goed. Eva werd genomineerd voor de Sonja Barend Award voor het interview met Paay. Daarin prikte ze door geen enkele leugen van Paay. Ze gaf zelfs een podium voor valse beschuldigingen aan het adres van de buurman. Eva is echt geen AAA.

 18. q8

  heerlijk eerlijke meid,
  echt een nuchtere brabantse,
  geen poeh ha
  en wilfred helpt haar zeker verder,prima gozer,

 19. Sjaak

  Waarom moet ik naar een amateur kijken die het vak nog moet leren? Ga dan eerst naar school.

 20. Jim

  Ja nee, samen komen ze er prima uit. Een collega die je on air nog even laat horen wat je fout deed. Wat een enorme hufter ben je dan. Gelukkig luistert er geen hond naar Radio Veronica.

 21. Bobby Eden

  Helene zit daar niet voor haar interviewskills. Gewoon een lekker wijf op leeftijd, lekker ad rem, tikkie volks (goed voor herkenbaarheid) en brengt sjeu. Prima naast een scherpe, maar ook wat saaie zuigende presentator. Prima toch?

 22. anonymous

  Helene is eigenlijk ook gewoon niet geschikt om te presenteren en te interviewen.

 23. L.

  Goed van Hélène dat ze zich hierover uitspreekt en zich zo opstelt. Daar kunnen heeeeeel wat bn’ers nog wat van leren! ;)

 24. TonKas

  Ik hou niet van kroeg-types.

 25. valerie

  Helene durft fouten toe te geven, dat geeft aan dat ze zelfreflectie heeft, en dat kunnen alleen de echte toppers

 26. JaBroer

  Het is dat het Hélène was. Ieder ander was de huid vol gescholden door Wilfred.

 27. HansR

  Gisteren bij Pauw weer een lekker ding, maar wat ziet die Derksen eruit

 28. HansR

  @JaBroer

  Genee is als de dood dat zijn ,nu al bijna, tv talkshow met Helene van de buis wordt gehaald. Hij kruipt haar zowat in de ….

 29. Pieter

  Die is dus ook klaar. Nog ff en dan is zij ook van de buis, net als Twan Huys.

 30. weethetbeter

  Het komt heus goed met die twee ,geef ze gewoon de ruimte om zich te ontwikkelen het is beter dan die RTL kliek allemaal de zelfde koppen en geen enkele zelfkritiek !!

 31. Dwight Power

  Misschien is Helene wel ongeschikt voor dit beroep, ik snap niet waarom er wordt gedaan alsof het vanzelfsprekend wel goed komt. Alsof het enkel ligt aan niet genoeg ervaring hebben.

 32. aammehoela

  Komt wellicht wel goed. Iedere CO-zender heeft af en toe een programma dat wel de moeite waard is om te bekijken. Het is een zeldzaamheid, maar bij de NPO heb je af en toe een programma dat ook niets is. Zag de promo’s van de nieuwe talkshow van Tim den Besten voorbij komen. Dat is dus een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet of hooguit eenmalig uitzenden. Die Tim met zijn ADHD gedrag mag van mij per direct naar SBS 6 toe.

 33. Jordao

  Hendriks wordt een beetje te overmoedig. Ze is een goede sportpresentatrice maar de vele opgeklopte schouderklopjes doet haar denken dat ze nog veel meer kan, dus niet. Beide beentjes op de grond blijven….Het is dat ze het goed kan vinden met Derksen en visa versa anders werd ze door Derksen de grond ingeboord zoals hij dat met vele anderen wel doet welke hem niet liggen of geen vriendjes met hem zijn. Genee is een dwingmatige interviewer, hij is totaal niet oprecht geïnteresseerd in de mens maar probeert hem/ haar in een valkuil te lokken en dan compleet af te maken. Enge vent! En dan die 2 side kicks, het zijn vooral dikke hiele likkers. Ooit bij destijds Tan’s Late Night samen met Evers en nu bij radio- VI praten ze lekker mee met Genee met lachsalvo’s als ie het over Tan heeft. Goed slijmen bij de Mol anders zaten ze nog steeds in de WW.

 34. Anoniem

  Is die vrouw wel normaal, ze kijkt wel heel vreemd op die foto.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.