Olcay Gulsen heeft John de Mol nog nooit ontmoet

Talpa-baas John de Mol vereert B-sterren als Dries Roelvink en Sanne Hans regelmatig met luxe dinertjes, maar Olcay Gulsen tekende onlangs bij Talpa Network zónder de mediamiljardair überhaupt ooit te hebben gezien. Dat vertelt ze vandaag in Grazia. Gulsen voelt geen druk om voor ’s lands rijkste tv-man te werken. “Daar heb ik nul last van. Ik ken die beste man niet eens, heb hem nog nooit een hand gegeven“, aldus de presentatrice, bekend van RTL Boulevard.

Ze gaat uiteraard wel haar best doen bij Talpa. “Ik ben wel iemand die, áls ze ergens voor gaat, dan ook voor het maximaal haalbare gaat. Maar niet onder druk van een of andere hoge pief die aan het meekijken is of ik wel voldoe.”

Haar eerste Talpa-programma zal gaan over huiselijk geweld. “Dat stond hoog op mijn verlanglijstje. Ik ben zelf ervaringsdeskundige en vind het belangrijk om dit onderwerp aandacht te geven met een taboedoorbrekende serie. Mijn doel is om betekenisvolle televisie te maken. Die kans krijg ik bij Talpa.”

Dát is de grootste reden voor haar overstap, zegt Gulsen. “Niet omdat ik bij SBS6 enorm de hoofdprijs krijg, want van RTL heb ik een financieel gelijkwaardig aanbod gekregen. De focus lag daar alleen iets meer op entertainment en minder op inhoud.”

Maar bij SBS 6 gaat ze straks toch ook gewoon in Shownieuws zitten? “Daar zijn nog geen concrete plannen voor. Natuurlijk vlak ik entertainment niet uit. Dat is nou eenmaal part of the job en ik ben er redelijk goed in, denk ik, maar er moet ook een diepere laag in mijn tv-werk zitten.

Het Grazia-interview met Olcay Gulsen kunt u lezen via Blendle.

Foto: William Rutten

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen