AD snoeihard voor Art: ‘Geprobeerd, maar niet gelukt’

Geplaatst op Tue 25 Jun 2019 om 14:00

Art Rooijakkers heeft nog negen weken te gaan, maar het AD denkt dat na één volle uitzendweek al wel duidelijk is dat het niets meer gaat worden met zijn dagelijkse talkshow op RTL 4. Dat laat mediajournalist Marcus den Blanken blijken op Twitter. Zomer Met Art begon de tweede uitzendweek maandag met een nietsontziende 181.000 kijkers (5,7 procent), veel en veel te weinig voor een talkshow op een grote zender, hoe warm het buiten ook is. Het zijn Twan Huys-achtige scores.

Sterker nog: Rooijakkers duikt nu al onder de all-time low van Huys. Zijn minst bekeken uitzending trok 188.000 kijkers. “Arme Art. Maar goed. Zomer vol maken en dan weer leuke andere programma’s maken. Geprobeerd, maar niet gelukt“, zegt Den Blanken.

Het is een duidelijk signaal van de kijker, meent Den Blanken. Temeer omdat er maandag best veel nieuws was. “Op een nieuwsrijke dag met onder meer de finale van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en de grote 112-storing leek het een ideale dag voor een actuele talkshow op de late avond.

Den Blankens beroemde AD-collega Angela de Jong liet zich eerder al negatief uit over Zomer Met Art. Het dramatische is dat RTL 4 de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens óók gaat laten maken door de makers van RTL Late Night met Twan Huys en Zomer Met Art.

Foto: RTL
52 Reacties op “AD snoeihard voor Art: ‘Geprobeerd, maar niet gelukt’”


 1. AD (Angela's Dagblad)

  Wie de F**K is Marcus den Blanken?! Er is maar 1 TV God(in) die bij het AD werkt en dat is Angela de Jong.

  Alleen de mening van Haar is belangrijk.

 2. Ron

  Tja, en op die nieuwsrijke dag wat het gisteren was probeerde Art een graantje mee te pikken, maar de kijker kiest dan gewoon genadeloos voor M en Pauw. En niet voor Art bij Artis. Je moet iets anders en unieks doen want ook met Beau straks, gaat dit kansloos falen…Ondanks Beau zelfs. Scheelt misschien een beetje dat hij het straks gaat doen, maar alles valt of staat met content.

 3. Sophie

  Art heeft niet de gunfactor. Niet een programma op RTL zal bij hem gaan werken.

 4. GaatLekker

  Beau doet het drie maanden en dan komt er weer iemand anders die
  het zeker niet gaat redden.Je kunt niet iets anders doen met een talkshow.
  Maak er maar een quiz uurtje van dan heb je iets anders.

 5. John

  Art is nep

 6. DD

  Grote zender? Huh?

 7. Pul

  RTL heeft een paar jaar geleden aan het succes geroken bij Late Night en het is zielig hoe krampachtig ze weer datzelfde succes willen behalen met de inmiddels uitgewerkte formule. Niemand zit meer op een talkshow bij RTL te wachten nu Pauw en Jinek wat lichter zijn geworden. RTL moet gewoon met iets compleet anders komen om half 11; geen talkshow of panelshow met BN’ers. De kijker walgt van die bekende gezichten, maar RTL heeft niet door dat hoe meer (gespeeld) plezier die BN’ers telkens met elkaar hebben, des te meer de kijker zich voelt buitengesloten. Alsof je naar een feestje zit te kijken waar je niet voor bent uitgenodigd.

  Gewone mensen is het sleutelwoord. Daar identificeert de kijker zich mee. Haal desnoods Man Bijt Hond naar RTL en zend het om half 11 uit.

 8. Ron

  @GaatLekker: daarom gaat dat hem ook niet worden. Ben je net gewend aan Beau, komt er iemand anders. Pauw en Jinek kunnen dit concept prima doorstaan want Pauw en Jinek, maar Beau ondanks de kwaliteiten red dat gewoonweg niet. En dan weet je ook nog niet wie het de andere maanden gaat doen…

 9. Simone

  Geef Art de tijd!

 10. Mildred

  Alsof Pauw zoveel beter is. Vooraf besluiten mensen dit al

 11. Broeder Alfred

  Weg met die vieze vuile RAT!

 12. Ron

  @Simone: nog meer dooddoeners?

 13. Sophie

  @Mildred; ja Jeroen Pauw is ongeveer een miljoen keer betere talkshow host dan Art Rooijakkers.

 14. Mogge

  Zijn geruchten gaande dat Beau na de zomer een talkshow krijgt, kan iemand dit bevestigen?

 15. LLRV

  En weer sloeg het automatisme in tv- en BNer-land toe. Als een programma goed scoort is de presentator automatisch de held. Krijgt die zo alle kansen, kan top-programma’s overnemen want … hij/zij heeft miljoenen kijkers gehad dus gaat dat natuurlijk zo weer gebeuren. NOT!

  Het toppunt van idiotie is dat stand-uppers al denken dat ZIJ iets presteren als ACHTER HUN RUG iets geils gebeurt. Natuurlijk! Rat Rooijackers heeft miljoenen kijkers gehad met WIDM, yeah. Maar HIJ? Nope, het programma! Dat Rat Rooijackers vervolgens een goed contract bij RTL tekent (hetzelfde voor Twan of wat te denken van Check Spijkerman jaren geleden) is te begrijpen. Maar dat Rat plotseling “talk show” kan is een (slechte) grap. Treurig genoeg is het niveau van Pauw en Jinek maar marginaal beter. Lichter? Zou je zo kunnen noemen. In BNer-land moet men immers positief blijven. Ik hou het liever op: “Kut, en anders nix!”

  Over positief blijven gesproken:
  – men moet het de kans geven
  – het moet nog groeien
  – het is (te) goed weer
  – het wordt elke aflevering beter
  – andere studioindeling, andere tafel
  – een ander logo links/rechts bovenin (Branding, yeah kots)

  nog iemand wat?

 16. anonymous

  Art is totaal niet geschikt.
  Hij is arrogant en kleurloos.

 17. MolTalk

  FLOP

 18. Albert Verlinken

  Is het niet goedkoper voor RTL om een grote vuurkorf te kopen, webcammetje erop en de boel brandende houden met vijf euro biljetten. Trekt meer kijkers en is nog goedkoper ook!

 19. Maarten

  Kan het niet gewoon zijn dat er niet genoeg animo voor nog een latenight talkshow is? Eerst Humberto Tan die flopte, toen Twan Huys die nog meer flopte en nu Zomer met Art die ook weer flopt. In het najaar Beau van Erven Dorens die het ook weer gaat proberen. Ik denk gewoon dat mensen niet weer op zo’n praatprogramma zitten te wachten.

 20. Huh

  Waarom niet een leuke late night show alleen op de vrijdag. Na The Voice blijven er genoeg mensen hangen en op vrijdagavond spreekt dat lichtere vaak meer aan. Maak het dan desnoods langer dan een uur met een optreden erbij. En van maandag tm donderdag geen late night talkshow, maar nieuws oid.

 21. Ida

  Huh, goed idee !

 22. J

  Ma t/m donderdag
  22:30 RTL Nieuws
  22:50 RTL Weer
  23:00 Editie NL – met verslagevers aan de desk over het (binnenlandse) nieuws

  Vrijdag & Zaterdag
  22:30 Beau Late Night (sept/okt/nov & mrt/apr/mei) / Carlo & Irene (dec/jan/feb) / Summernight (jun/jul/aug)
  23:30 RTL Nieuws

 23. Curryworst

  @ Maarten, op jou zit ook niemand te wachten pipo

 24. Uuuh

  Je mag iemand natuurlijk niet op zijn uiterlijk beoordelen, maar… naast dat Art niet de gunfactor heeft en al genadeloos door het ijs is gezakt met zijn mislukte overname bij Expeditie Robinson, is hij niet bepaald de man der mannen. Ik vind hem een ‘wannabe hetero’. Is in zijn hoofd een échte man maar heeft het lijf van een Malle Pietje. Hij loopt dat gemis voortdurend te (over)compenseren: mannelijk gaan staan, onderuit kijken en met zijn wenkbrauwen proberen te praten…. Laat u niet in de war brengen door de styling (dat haar!) en de tweeling die zijn vrouw gebaard heeft. Dat zijn slechts attributen om te onderstrepen wat hij wel graag wil zijn maar niet ís. Hij blijft een mislukte man.

  Iemand als Pauw is ook geen geweldenaar (meer) maar compenseert dit ruimschoots met het feit dat hij inhoudelijk sterk is. Tan was uiterlijk wel een geweldenaar maar inhoudelijk een lege huls en was bovendien alleen ‘geweldig’ buitenshuis. Twan is nog altijd meer man dan Tan en Art samen maar is helaas, nét over de datum.

  Blijft over Beau! Die is nog wel een tijdje houdbaar en heeft bij Boulevard bewezen de enige te zijn met een beetje inhoud. Of dat voldoende is, zal de tijd uitwijzen.

 25. west*

  @Hub wat voor de een leuk is is voor de ander slecht , feit is dat com tv zenders de mensen niet meer kunnen vermaken , het boeit niet meer ,men is ook een keer uitgekeken naar com tv zenders , daarbij komt dat ze hun eigen glazen ingooien
  met die te lange reclameblokken , het is toch dramatiish dat bij voorbeeld GTST, 1 miljoen kijkers kwijt zijn , Er zullen altijd wel een handje vol kijkers blijven
  daar staat de zender RTL verankert dus een paar honderduizen kijkers heb je altijd, ook bij Talpa . maar over 5 jaar zal RTL er niet meer zijn, als de kijkers aantallen blijven dalen. Bij Talpa zullen ze ook kijkers verliezen ,maar niet zoveel als bij RTL
  Talpa Network is als mediabedrijf groter dan RTL NEDERLAND
  Dus die kunnen het langer volhouden
  Het is voor RTL NEDERLAND maar te hopen dat ze over 5 jaar nog in de huidige vorm zullen bestaan, en het kopen van allerlei reclame diensten en platvormen/ en maar steeds nieiuwe titels toevoegen om je in te dekken
  voor de toekomst zal ook geen succes blijken kost alleen maar geld en levert weinig op

  lineaire TV mag dan ingezakt zijn maar dan alleen voor RTL

 26. MC bezoeker 26

  Triest dat er weer voor dezelfde producent gekozen is, maar nog veel en veel triester dat geen enkel programma meer de tijd krijgt om bestaansrecht op te bouwen. De TV wordt kapot gemaakt!!

 27. west*

  @LLRV u heeft een heldere blik , en u heeft gelijk

 28. west*

  @mc bezoeker 26 Heeft ook met het kostenplaatje te maken, b.circle is van RTL nederland en als ze dat moeten uitbesteden zijn ze veel meer kwijt
  De euro`s groeien niet meer aan de bomen zoals 10 jaar geleden , toen RTL zich alles kon permiteren GELD… Dat zal het probleem worden , programmas zullen zo goedkoop mogelijk gemaakt moeten worden, en dat komt niet ten goede van de kwaliteit,waardoor de kijker de zender vaarwel zegt

 29. 123

  Misschien toch maar een Linda’s Zomerweek doen. O, wacht …Die is weg.

  Hoe dan ook: misschien dat zo’n formule beter aanslaat bij de ‘gemiddelde RTL 4-kijker’? Vergeet immers niet: te licht (zoals Tan, Twan en Art) willen mensen niet. Maar te zwaar (zoals de geflopte zender “Het Gesprek”) wil men ook niet.

  Het moet een juiste balans zijn tussen alles: de juiste presentator met de juiste gunfactor met het juiste format en het juiste team. Jinek en M hebben laten zien dat dat kan. Dus dan zou RTL dat toch ook (ooit, een keer) moeten lukken? Waarschijnlijk pas alleen als Blue Circle er ver vandaan blijft, de presentator goed is én de gunfactor heeft, en het format aansluit bij wat men wil.

 30. Flexi

  123 is wereldkampioen open deuren intrappen. Als alles klopt is het een succes en als het een succes is klopt alles.
  Captain Obvious in da house.

 31. bastiaan

  Dat hele RTL bestaat uit bagger programma’s, en dit met die ART de RAT is er weer 1 van

 32. Miep Oranje

  de kijkcijfers van die vuile RAT, zijn het bewijs dat Blue Circle er niets van kan.
  Degene die Blue Circle weer heeft ingehuurd is incompetent en moet wieberen.

 33. Lieke van Lexmond Lover

  Vanavond weer niemand die kijkt omdat Nederland speelt om 21.00 uur en dat duurt tot 22.50 minstens en evt verlenging, heeft die Rat mooi het nakijken!

 34. west*

  Ik raad de onwetende lezers en reageerders aan mijn eerdere berichten te lezen en te reageren.
  Nog geen enkele reactie zie ik. Te moeilijk of bang voor discussies?

 35. Johnny👀

  Die Art is geschikt om mest van koeien te scheppen maar ongeschikt voor tv.

 36. Flits Bom

  Art veel succes met het flippen van hamburgers!

 37. Iemand

  @Maarten ik denk dat je de spijker op de kop slaat. Het zit hem niet zozeer in wie de presentator is, maar meer in dat de behoefte aan nog een talkshow er gewoon niet lijkt te zijn. Wilfred Genee ervaart hetzelfde. Het is ook logisch.. als DWDD en Pauw / Jinek de eredivisie zijn onder de talkshows, waarom zou je dan als kijker met minder genoegen nemen? Wat RTL ook zal proberen, eredivisie wordt het niet zolang de talkshows op NPO1 blijven bestaan.

 38. Woltertje

  Hey West. Jank toch niet zo achterlijk.

 39. Samuel Cohen

  Art is de verkeerde presentator op de verkeerde plek. Hij is typisch een PO man met een geschiktheid voor bv reisprogramma’s. Dat hijzelf denkt dat hij een tv koning is die alles kan, is slechts zijn eigen gedachtenwereld die niemand met hem deelt.
  Dus is er voor hem een ander programma nodig. Art is wel een beetje een duizend in een dozijn presentator. Hij is wat we noemen ge-joh n de moli seerd, en dat is een slecht iets.

 40. west*

  Mensen, Woltertje wilt aandacht! Allemaal zwaaien!

 41. Mats van Bergen Henegouwen

  West,je schrijft complete onzin.
  RTL overleeft ten alle tijden langer dan SBS.
  RTL Groep heeft niet één eigenaar die op een gegeven moment zegt dat het nu wel genoeg geld heeft gekost.
  De Mol trekt met deze vooruitgang over 1,5/ 2 jaar de stekker eruit.
  John is geen filantroop maar zakenman die geld wil verdienen.
  TALPA kan dan gewoon programma’s blijven ontwikkelen wat uiteindelijk de core business is van het bedrijf.
  Linda de Mol gaat dan gewoon weer terug naar RTL.
  RTL zal alleen meer in kwaliteit moet investeren, geen Art maar Eva om te beginnen.
  i

 42. Dominee Bonk

  Ik ben op zoek naar Lucy Banaan (wereldster) ik wil met haar bidden en andere kinky dingen doen. Alles in de kerk, achter het altaar. Amen

 43. west*

  @ mats, ik kom hier al tijd en heb reputatie. Wie ben jij uberhaubt. Je mag niet in de schaduw van mijn schaduw staan ouwe

 44. man pan

  Tja, gasten die niets te vertellen hebben… waarom zou ik kijken.

 45. Annoniemus

  Twan Huys en die bruine deden het nog beter dan starfucker Art !!!

 46. Jens Ruknel

  Het format is sleets. Weg ermee.

 47. MC bezoeker 26

  @West* Ook zo’n Producent zou eens kunnen denken: laten we het eens met een ander team proberen.

 48. BRAAK

  Art zingt in de douchecel: I’m a loser enz…. Ik schrijf al heel lang dat deze leugenachtige charlatan met de kop van een S S er uit oorlog ten gronde zal gaan en zo geschiedde!!!!

 49. Kijkcijfers

  Zou zeggen vanaf 22 Juli elke Maandag Motive s4, Dinsdag The Americans s3, Woensdag Leverage S3, Donderdag en Vrijdag suites s5&s6.

 50. Ernst

  Misschien moeten die televisie bazen eens nadenken waarom mensen uberhaupt naar een talkshow op televisie zouden willen kijken

 51. Michel

  Na Humberto weer een presentator ongeschikt gebleken voor een talkshow. Spelleiders genoeg bij RTL nu. Als de grappen en goede antwoorden maar op kaartjes en/of autocue staan, dan vallen ze nog wel te pruimen….

 52. BRAAK

  Art, Umberto, Twan en de rest van dat t u i g, hopeloze missers zijn het.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.