Maarten van der Weijden zit vanavond in talkshow M

Maarten van der Weijden is op deze warme zomerdag te gast in de talkshow M van Margriet van der Linden. Hij komt vertellen over de heroïsche elfstedenzwemtocht die hij de afgelopen dagen zwom voor het goede doel. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Van der Weijden werd gevolgd door camera’s van de NOS. Zijn finishmoment werd maandag live uitgezonden in M en trok op het hoogtepunt 2 miljoen kijkers. Dat is een ongekend hogere score voor een warme zomeravond.

Normaal gesproken kijken er in deze tijd van het jaar om half acht ’s avonds zo’n 800.000 mensen naar NPO 1, maar dankzij Van der Weijden waren dat er maandag dus ruim twee keer zo veel.

Mogelijk gaat hij vanavond wéér voor een kijkcijferexplosie zorgen, als hij daadwerkelijk aanschuift bij Van der Linden. “Wat zijn we trots op Maarten van der Weijden! Met zijn monstertocht, het lijden, de mooie momenten aan de Friese waterkanten en natuurlijk zijn strijd voor meer geld naar kankeronderzoek. Hoe heeft hij de afgelopen dagen ervaren?

De concurrerende talkshows Pauw en Zomer Met Art hebben het nakijken. Zomer Met Art gaat vanavond iets met het nieuws van gisteren doen: de 112-storing. Mensen die last hadden van die storing worden nu opgeroepen om zich te melden bij de redactie.

M is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen