Maastricht neemt optie op 3.000 hotelkamers voor ESF

Het MECC Maastricht houdt er serieus rekening mee dat het Eurovisie Songfestival niet naar de hoofdstad Amsterdam, maar naar de grootste stad van Limburg komt. Het congrescentrum heeft een optie genomen op 3.000 hotelkamers. Dat zegt directeur Rob van de Wiel bij 1Limburg. Van de Wiel wil op deze manier garanderen dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor iedereen die naar het Songfestival afgevaardigd wordt, zoals de buitenlandse artiesten en hun teams.

Van de Wiel noemt het uniek dat dit meteen samen wordt opgepakt door het MECC en de Stichting Samenwerkende Hotels Maastricht (SAHOT). Als het evenement níet naar Maastricht komt, dan kunnen de kamers kosteloos worden ingeleverd.

De AvroTros heeft een officiële procedure voor de keuze van de gaststad en het MECC is daar al op voorbereid. “We zijn er al mee bezig. Wij doen dit wekelijks om evenementen en congressen binnen te halen. De tijd die we voor het bidbook nodig hebben, is afhankelijk van de eisen. We hopen dat we worden uitgekozen.”

Giel Beelen beweert dat er al voor Maastricht is gekozen. “Het is een serieuze en zware procedure, die Beelen bagatelliseert. Zo komt er ruis op de zender. Hij had nooit moeten zeggen dat de procedure niets voorstelt. Hij doet de omroep en de procedure tekort.

Lees ook: NPO en Maastricht ontkennen handjeklap over ESF (vorige week)

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen