NPO en Maastricht ontkennen handjeklap over ESF

De NPO en Maastricht ontkennen dat ze er al samen uit zijn over de keuze voor de gaststad van het Eurovisie Songfestival. De bewering van Giel Beelen klopt van geen kant. Dat hebben beide partijen laten weten. Beelen stelde donderdag op de radio dat Maastricht al rond is. “Ik heb uit zeer betrouwbare bron dat ik weet dat het Maastricht is. Ja. Het is niet honderd procent, maar eigenlijk hoorde ik mensen erover praten, dat ik dacht: ik moet even mijn oor hier te luisteren leggen“, geeft hij aan.

De selectieprocedure voor de gaststad is doorgestoken kaart, meent Beelen. “Ze doen nu net officieel alsof je je nog kan aanmelden, zoals dat gaat. Het is als een sollicitatie waarbij je al lang weet wie de baan gaat krijgen.”

De NPO ontkent deze bewering van Giel Beelen. “Het organisatieteam van de publieke omroep benadrukt dat er nog geen enkel besluit is genomen ten aanzien van de gaststad. Dat wat Giel Beelen stelt in zijn ochtendprogramma zijn dus aannames die nergens op zijn gebaseerd en dit doet ook geen recht aan het zeer gedegen selectieproces dat op dit moment in voorbereiding is.”

Rob van der Wiel, directeur van de beurshal MECC Maastricht, zegt ook van niets te weten. “Wij zijn kandidaat en ik hoop dat we favoriet zijn en de uitingen van Giel dragen daar aan bij. Echter, de procedure moet gewoon doorlopen worden en dat is een professionele procedure. Daar gaan wij ons voor inspannen.”

Wat ik hoop, is dat Giel gelijkt heeft, en ik hoop dat hij ongelijk heeft over de waarde van de procedure, maar ik hoop dat hij uiteindelijk gelijkt krijgt dat door het doorlopen van de procedure het de stad Maastricht gaat worden.”

Koos van Plateringen, ook wel bekend als show-Koos, denkt dat Maastricht goede kans maakt. “Maastricht is wel de meest enthousiaste stad. Ze zijn zelfs al met een vlaai naar de directeur van AvroTros gegaan, Eric van Stade.

Albert Verlinde meldde in 6 Inside dat Amsterdam al is afgevallen vanwege de drukte in die stad. Het is niet bekend waarop hij die informatie baseert.

Giel over het Songfestival:

Foto: AVROTROS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen