NPO en Maastricht ontkennen handjeklap over ESF

Geplaatst op vr 31 mei 2019 om 11:30

De NPO en Maastricht ontkennen dat ze er al samen uit zijn over de keuze voor de gaststad van het Eurovisie Songfestival. De bewering van Giel Beelen klopt van geen kant. Dat hebben beide partijen laten weten. Beelen stelde donderdag op de radio dat Maastricht al rond is. “Ik heb uit zeer betrouwbare bron dat ik weet dat het Maastricht is. Ja. Het is niet honderd procent, maar eigenlijk hoorde ik mensen erover praten, dat ik dacht: ik moet even mijn oor hier te luisteren leggen“, geeft hij aan.

De selectieprocedure voor de gaststad is doorgestoken kaart, meent Beelen. “Ze doen nu net officieel alsof je je nog kan aanmelden, zoals dat gaat. Het is als een sollicitatie waarbij je al lang weet wie de baan gaat krijgen.”

De NPO ontkent deze bewering van Giel Beelen. “Het organisatieteam van de publieke omroep benadrukt dat er nog geen enkel besluit is genomen ten aanzien van de gaststad. Dat wat Giel Beelen stelt in zijn ochtendprogramma zijn dus aannames die nergens op zijn gebaseerd en dit doet ook geen recht aan het zeer gedegen selectieproces dat op dit moment in voorbereiding is.”

Rob van der Wiel, directeur van de beurshal MECC Maastricht, zegt ook van niets te weten. “Wij zijn kandidaat en ik hoop dat we favoriet zijn en de uitingen van Giel dragen daar aan bij. Echter, de procedure moet gewoon doorlopen worden en dat is een professionele procedure. Daar gaan wij ons voor inspannen.”

Wat ik hoop, is dat Giel gelijkt heeft, en ik hoop dat hij ongelijk heeft over de waarde van de procedure, maar ik hoop dat hij uiteindelijk gelijkt krijgt dat door het doorlopen van de procedure het de stad Maastricht gaat worden.”

Koos van Plateringen, ook wel bekend als show-Koos, denkt dat Maastricht goede kans maakt. “Maastricht is wel de meest enthousiaste stad. Ze zijn zelfs al met een vlaai naar de directeur van AvroTros gegaan, Eric van Stade.

Albert Verlinde meldde in 6 Inside dat Amsterdam al is afgevallen vanwege de drukte in die stad. Het is niet bekend waarop hij die informatie baseert.

Giel over het Songfestival:

Foto: AVROTROS








45 Reacties op “NPO en Maastricht ontkennen handjeklap over ESF”


 1. Eva

  Giel, ga weg. Please. Je was heel lang geleden cool. Nu doe je er al jaren niet meer toe. Met je geld en je auto en je kleertjes en je metamorfose. Niemand heeft het meer over je. Allemaal fans vroeger en nu vind iedereen je treurig

 2. E. Hartsma

  Maastricht lijkt me een uitstekende keus en prima uitstraling. Amsterdam heeft het niet zo op toeristen.

 3. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Maastricht is gewoon de beste optie. Mooie internationale stad.

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Maastricht is een uitstekende keus.

 5. alexh

  Ik zou persoonlijk liever Amsterdam of Rotterdam hebben, maar Maastricht heeft natuurlijk met het MECC prima faciliteiten en het is qua stad natuurlijk ook best een mooi visitekaartje (mooie stad en zeer Europees).

 6. TikTak

  Wint Nederland het festival, gaan ze het in een ander land organiseren….Limbabwe, bekend van de corruptie en de onverstaanbare mix tussen Vlaamse en Duitse dialecten.

 7. Erwin

  Het rellen is begonnen. Dit wordt het grootste zeikjaar ooit. Houd gewoon je dikke waffel, Giel, je probeert relevant te zijn. En straks “zie je wel ik had gelijk”. Aandachtsh*er.

 8. BEUK DE BOOM

  Kortom:
  Giel: ‘Het is niet 100%, maar het wordt waarschijnlijk Maastricht.’
  NPO: ‘Giel liegt, want er is nog geen officieel besluit genomen.’

  Lijkt me duidelijk, afgaande op de reactie van de NPO, dat Maastricht het wordt.

 9. Daniel

  Maastricht is veel te ver weg en ook de luchthaven is niet geschikt voor de hoeveelheid mensen die op het songfestival afkomen. Wat betekent dat iedereen die via Schiphol aankomt eerst nog zo’n 3 uur in de auto/bus moet zitten.

 10. TikTak

  Er komen een paar duizend mensen op af. Dat is heel makkelijk af te handelen.

 11. Paolo

  Maastricht= Internationale allure. Grote namen van weleer kwamen er bijelkaar, verdagen werden er gesloten. MECC= Goede locatie met dito ligging. Tenslotte Maastricht=goed eten, goed drinken, goed verblijven door de bourgondische inslag die wel bij bij Limburg hoort maar door het Franse verleden van Maastricht ooit geheel eigen geworden aan die stad. Dus. Weer 44 jaar wachten is geen optie, nu of nooit.

 12. Dwight Power

  Dat zou betekenen dat de NPO zeer onbetrouwbaar is en transparantie en integriteit veinst.
  Nee, toch? Niet de publieke omroep…..

 13. Jantje

  Amsterdam valt natuurlijk af. Je wil toch niet dat toeristen daar worden opgelicht en opgesloten in en zolderkamer ter grote van een WC voor 1000E per nacht? Bovendien kan men de reguliere toeristenstroom al niet aan en heeft men hoge standaarden voor klimaat doelen dus geen onnodige vliegbewegingen die niet bij dragen aan de hub functie van Schiphol.

 14. Ron

  Het wordt gewoon Amsterdam, dat is al lang besloten.

 15. happie

  Maastricht heeft ook veel ervaring opgedaan met de jaarlijkse concertreeksen van Andre Rieu op het vrijthof. Eigenlijk zou het songfestival ook op het vrijthof moeten plaats vinden. dat zou een stunt en een prachtig decor zijn.

 16. Mousy

  Giel is niet in z’n eerste leugen gebarsten. Lekker weer even rellen.

  Maar buiten dat, zou ik Maastricht een prima keuze vinden, om diverse redenen.

 17. Moud

  @Daniel, onzin. In de directe omgeving (landen) liggen nog enkele vliegvelden , met beduidend kortere afstand dan vanaf Schiphol.

  Bovendien in anderen landen liggen ook niet altijd de vliegvelden naast de deur c.q. van de plek / gebouw waar het georganiseerd wordt.

 18. StefanV

  Al houden ze het Songfestival in Stadskanaal, ik vind echt alles best zolang het niet Amsterdam wordt. Als het al zo nodig in West-Nederland moet, lijkt Rotterdam me bij uitstek de meest geschikte locatie.

  De Songfestival op Nederlandse bodem vonden plaats in Hilversum (1958), Amsterdam (1970), Den Haag (1976) en nogmaals Den Haag (1980). Er is heel wat te zeggen om nu eens voor een plek buiten Holland te kiezen.

  Maastricht heeft een sterk Europees karakter en een uitstekende ligging nabij Duitsland en België, met een vliegveld om de hoek. Ik zou echt prima kunnen leven met Maastricht als locatie.

 19. Paolo

  Niet te vergeten ( bij calamiteiten) het UMC (AZM) als buur.

 20. Marco

  Het hoort gewoon in onze hoofdstad Amsterdam thuis. Misschien leuk om de letters “I Eurovison” toe te voegen op het station en elders in de stad? 🤣🤣🤣

 21. Telegraaf

  Utrecht, beste optie in de Jaarbeurs. Alle faciliteiten in de buurt op loopafstand

 22. Ramon

  Toevallig weet ik vanuit 2 betrouwbare bronnen die dichtbij het EBU staan dat het
  ESC 2019 inderdaad reeds is toegewezen aan Maastricht (MECC).

  Deze keuze hangt vooral samen met de uitstraling en samenwerking in de Euregio Maastricht-Aken-Luik/Hasselt.
  Vanuit Belgie en Duitsland zal er bovendien financieel worden bijgedragen aan de organisatie (niet onbelangrijk) en daarnaast zal Maastricht’s rol binnen Europa (verdrag van Maastricht en lancering Euro) worden benadrukt in symbolische zin.

  Uiteraard kan dit nu nog niet officieel worden bekendgemaakt en loopt er een bidbook-procedure voor de vorm/buitenwacht, maar de kogel is dus al door de kerk.

 23. Wop

  De EBU moet goedkeuring geven voor de stad, dat beslist de npo niet, de EBU komt ergens volgende maand pas voor het eerst in Nederland om dingen te bespreken.

  De stad is dus nog niet bekend. Daarbij voldoen de hallen in Maastricht niet aan de eisen van wat ze zoeken. Maastricht heeft zich leuk op de kaart gezet maar ze maken geen schijn van kans.

  Komt er ook nog bij dat het een stuk goedkoper is om het festival in ahoy te laten doen vanwege de infrastructuur die aanwezig is. De EBU is niet fan van het organiseren op plekken waar normaliter dit soort evenementen ook niet plaats vinden. Dus de grootste kans is voor ahoy, daarna Amsterdam. Tenzij ze het er voorover hebben om een goeie zak met geld mee te nemen zal Maastricht geen kanshebber zijn.

 24. Oud-Zuid

  Kunnen we niet gaan Polderen?

  Eurovision Songcontest goes Dutch.. Met meerdere podia in het land

 25. o.p. lichter

  Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat het het verenigings gebouwtje van Appingedam word .

 26. E-Online

  Ik heb zelf sterk het gevoel dat het tóch Amsterdam wordt. Vooral qua aantallen hotelkamers wordt het in andere steden al lastiger.

  Zelf zou ik voorstander zijn van Rotterdam of Den Haag. Je laat dan écht even iets anders zien van ons land.

 27. Char(latan)

  zit er een H in de naam, yes

  is it Hilversum, no

  is there an U? Yes there is

  Ugchelen? No

  is there an R, Yes

  UTRECHT

 28. MediaPrak

  Goh, werkt Giel nog steeds bij de radio?

 29. Erwin

  Chatlatan heeft zn pillen niet in rot toch op

 30. Kijkcijfers

  Maastricht is prima. Amsterdam graag bioscopen waar je het festival op hetde groete doek kan zien voor maximaal € 17,50 per kaartje inclusief 1 drankje.

 31. Michael

  Je gaat zo’n groot evenement toch niet in een middelgroot provinciestadje houden in een uithoek van het land? #Rotterdam2020 !!

 32. XXXX

  Maastricht is een achterlijk provinciestadje vreselijk. Heel Limburg is trouwens vergeven van de criminelen, het is tuig dat er woont, een stel armoedzaaiers,alleen maar total loss auto’s rijden daar rond.Achter mij op de snelweg vloog zomaar even een auto in de fik.Je mag 120 rijden op de A2 maar iedereen rijdt 90 om benzine te sparen,gevolg: files. Ze hebben daar een vliegveld, maar niemand mag daar landen, ze korten gewoon de landingsbaan in wegen overlast van 1 of 2 grotere vliegtuigen.Maastricht is een logistiek rampgebied.Ze moeten niks van Hollanders hebben, en nu opeens wel?? NIET DOEN DUS.

 33. XXXX

  Ik weet waar ik het over heb, ik ben er gaan wonen in een vlaag van verstandsverbijstering maar binnen een jaar was ik weer terug in de Randstad, het enige normale deel van NL. Wat een begrafenissfeer hangt er bij die Limbo’s, en dan dat domme dialect, ik kan geen zachte G meer horen. Het ESF moet in de Randstad anders komt er niks van terecht.

 34. XXXX

  Ik weet waar ik het over heb, ik ben er gaan wonen in een vlaag van verstandsverbijstering maar binnen een jaar was ik weer terug in de Randstad, het enige normale deel van NL. Wat een begr*fenissfeer hangt er bij die Limburgers, en dan dat d*mme dialect, ik kan geen zachte G meer horen. En Andre Rieu zeker als pauzenummer….Het ESF moet in de Randstad anders komt er niks van terecht en staan we internationaal voor schut.

 35. Joop55

  Giel Beelen, die zit wel naast meer dingen.

  Is Coca-Cola soms weer daadwerkelijke coke?

 36. Wauter

  Giel maakt een leuke ochtendshow, niet zo afgeven op hem.

 37. geld teveel

  Waarom zou je dit op een plek organiseren waar heel veel van de hotelovernachtingen vlak over de grens zullen plaatsvinden? Waarom de Belgische en Duitse economie helpen, terwijl de kosten voor ons zijn? Oplossing: Rotterdam. Dat kan prima meer toerisme gebruiken en heeft de ruimte.

 38. Fons

  Relnicht Beelen heeft niets meer op de radio te zoeken, hij is geen schim meer van zijn programma bij 3FM.

  Het songfestival is niet geschikt om in Amsterdam te organiseren. Daar zijn tal van argumenten voor, die door de lokale overheid zijn bedacht.

  Heel Nederland mag van mij mee dingen. Ik hoop alleen dat de @NPO een goede keus maakt en het songfestival onder geen beding gunt aan de stad en gemeente Amsterdam.

  Waarom dan niet, vraag je jezelf misschien af. Maar het antwoord is simpel!

  Al jaren voert het college van Burgemeesters en Wethouders een anti-toerisme beleid voor de stad Amsterdam.

  I Amsterdam moest weg omdat het een symbool was voor het massatoerisme in de gemeente Amsterdam.

  Een grote toeristische attractie, The Red Light District, onlosmakelijk met toerisme verbonden, wordt aan banden gelegd. Rondleidingen mogen niet meer, ramen gesloten, ja ja, onder het mom van de vrouwenhandel voorkomen. Maar veel toeristen komen ook gewoon voor het Red Light District.

  De toeristenbelasting is al flink gestegen en er zijn plannen om dit nog verder, fors, te verhogen.

  Het verhuren van airBnB wordt beperkt en kan op sommige plekken verboden worden omdat er sprake is van massatoerisme.

  Opstapplaatsen van rondvaartboten moeten het centrum uit.
  Touringcars mogen niet meer binnen de ring komen, toeristen moeten maar met het fijnmazige OV netwerk.
  Cruiseschepen en hotelboten zijn niet langer welkom aan de kades van het Amsterdamse IJ of überhaupt in Amsterdam.

  Als je vindt dat de kraan harder loopt en je niet harder wil dweilen (Eberhard van der Laan) en je van alles wil doen tegen toerisme moet je dan een dergelijk evenement naar je stad willen halen?

  Welke argumenten gaan de miljoenen die nodig zijn rechtvaardigen? Je wil Amsterdam op de kaart zetten voor het toerisme?

  Dat laatste kan natuurlijk niet een argument zijn als je Amsterdam al te druk vindt als gemeente, als je moeite doet om het toerisme te beperken.

  Nee…. er is één stad die geen aanspraak moet en kan maken op dit evenement en dat is de gemeente/stad Amsterdam!

 39. JohanV

  A.U.B niet Maastricht, een stad zonder allure. Gewoon Amsterdam of Rotterdam, die hebben de juiste uitstraling en bekendheid voor dergelijke grote internationale evenementen.

 40. Dokter Miranda

  Je weet niet eens dat van der Laan niet meer onder ons is Fons?

 41. Pro Du Cent

  Beste XXXX,

  Waarschijnlijk vinden veel van de sympathieke Limburgse medemensen het absoluut geen gemis dat jij weer terug bent gegaan naar dat stukje Nederland waar de meerderheid van onze landgenoten nog niet begraven willen worden, laat staan er moeten wonen.
  Iedere Randstedeling die wel empathie heeft voor het noordelijke, oostelijke of zuidelijke deel van ons land is van harte welkom! (En onze dialecten of streektaal is echt wel te leren!)
  Goed Gaon, Ajuu,Houdoe, en Kom bi-j ons de knien ok us zien!

 42. sport

  Hoe help ik het ESF om zeep? Hoe help ik het Sinterklaasfeest om Zeep? Er is maar 1 antwoord mogelijk en dat is met vriendelijke groeten van de NPO, de Nederlandse staatsomroep die de Ramadan voor moslims veel belangrijker vind dat het bezoek van het Koningspaar aan West Betuwe van afgelopen week. Eerlijk gezegd kan die ramadan me gestolen worden beste NPO. Iedere keer als er iets op tv verschijnt over moslims op de Nederlandse zenders van de staatsomroep, zap ik weg. Ook de eindeloze zielige verhalen uit Syrië, Eritrea, Soedan etc etc etc. Ga uw blik eens gooien op de duizenden mensen in dit land die nauwelijks kunnen rondkomen mede door toedoen van dit graaikabinet want dat is ronduit gezegd nog veel erger en zielig.

 43. sport

  Amsterdam behoort als hoofdstad van dit land het ESF te organiseren ondanks wat die communistische burgemeester daar van vind.

 44. Rob

  Wel, wel, beste xxxx, ’t is me nogal wat, die hekel aan Maastricht en haar inwoners. Natuurlijk ben jij geen randstedeling maar een dorpeling binnen een straal van 10-20 km bij Maastricht vandaan, waar iedereen een bloedhekel aan Maastricht en haar inwoners heeft. Ja, het predicaat dorps-kneuter is niet leuk. Uiteraard zijn er mensen die niks met Maastricht hebben, maar dat geldt toch niet voor de meesten. En geloof me: na jaren beroepsmatig de BeNeLux en Duitsland te hebben bereisd weet ik waar ik het over heb. Kom vriend(in) verlaat je haatmodus en verleg je interesse naar positieve aangelegenheden.

 45. Gull

  Maastricht en ZIJN inwoners, Rob.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.