Luuk Ikink: ‘Pauw moet hand in eigen boezem steken’

Luuk Ikink vindt dat Jeroen Pauw zondag in de talkshow Café Hendriks & Genee wel een beetje de hand in eigen boezem had mogen steken toen het ging over Yvon Jaspers. Dat zei hij maandagavond in RTL Boulevard. Jaspers heeft fikse imagoschade opgelopen door haar recente optreden in Pauw. Ze zat welhaast huilend aan tafel om wat kritiek op haar geschnabbel, terwijl tegenover haar slachtoffers van écht leed zaten: de nabestaanden van Anne Faber.

Pauw gaf bij Hendriks & Genee aan dat hij het eens is met de kritiek dat Japsers ongevoelig heeft gereageerd. De Boer Zoekt Vrouw-ster reageerde weliswaar ongepast, maar ook Pauw heeft hier steken laten vallen, vindt Ikink.

Ikink: “Jeroen Pauw had dus het gevoel wat heel veel mensen hadden. Alleen ik moet zeggen dat ik het ook wel een beetje opmerkelijk vind dat ze toen gekozen hebben om te beginnen met Yvon Jaspers. Ze hadden er ook voor kunnen kiezen om dat gesprek over Anne Faber als eerste te doen en dan de rest van de gesprekken.”

Nu begonnen ze met Yvon Jaspers. “En die nabestaanden zaten er tegenover, maar Yvon moet natuurlijk wel gewoon dat gesprek kunnen voeren. Het was heel pijnlijk, maar het was ook wel een beetje neergezet op de manier dat het ook automatisch pijnlijk werd.”

Ruben Nicolai: “En toch had ze zelf ook wel echt iets kunnen inzien.”

Luuk Ikink: “Absoluut, ja.”

Lees ook: Jeroen Pauw hoopte op zelfrelativering Yvon Jaspers (maandag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen