Johan Derksen kijkt Hendriks & Genee: ‘Gemiste kans’

Geplaatst op Tue 04 Jun 2019 om 10:15

Johan Derksen heeft zondag naar de eerste aflevering van Café Hendriks & Genee gekeken, maar zag vooral een gemiste kans. Collega Wilfred Genee had veel meer ruimte moeten geven aan topgasten Jeroen Pauw en Sybrand Buma. Dat heeft de voetbalkenner maandag gezegd in Veronica Inside. Je moet de juiste prioriteiten stellen, vindt Derksen. “Slechte gasten krijgen altijd te veel tijd. Je had twee goede gasten, maar Buma en Pauw werden heel kort gehouden.

Daar heeft Derksen een punt: Buma en Pauw zijn interessant genoeg om veel langer mee te praten. “En Jeroen was in topvorm. Als je die alle twee twintig minuten gegeven had, dan had je een topshow gehad.

Wilfred Genee: “Je kan geen twee keer twintig minuten doen, maar je kan het wel iets langer maken, dat is wel zo.

De andere gasten waren niets, aldus Derksen. “Die andere gasten waren bullshit, die hadden niets te melden. Daar was geen eer aan te behalen. Ieder woord dat Jeroen sprak had inhoud en was boeiend.

De uitzending werd geopend met Thijs Zeeman. “Dan komt er eerst een slap aftreksel van Peter R. de Vries vertellen dat hij naar een heel ver land geweest is en eigenlijk niets nieuws ontdekt heeft. Daar mag die man tien minuten over lullen.”

Ook nabestaanden van een slachtoffer van de SLM-ramp zaten aan tafel. “Die hadden geen verhaal. Het was geen moment boeiend.”

En Willie Wartaal kon hem ook niet bekoren. “Een bijzonder irritante zwarte meneer die denkt dat hij ontzettend leuk is, maar ik vond het verschrikkelijk.”

Waar schort het aan? “Ik ben bang dat de eindredacteur die jullie hebben niet zo veel begrijpt van tv-maken. Ik heb gehoord dat ze bij Koffietijd gezeten heeft. Dan weet je eigenlijk al dat ze je niet serieus nemen. Ze heeft twee programma’s in één geperst. Het was allemaal te veel van het goede: gelul bij de jukebox, sidekicks, een Nederlandstalige zanger, hoempa-hoempa. Dan denk ik: een talkshow gaat om het gesprek.”

Het kan nog wel wat worden, maar de mensen die eraan werken hebben er totaal geen kaas van gegeten.

Foto: RTL
25 Reacties op “Johan Derksen kijkt Hendriks & Genee: ‘Gemiste kans’”


 1. Jables

  Hij sloeg de spijker op de kop. Tijs Zeeman heb ik nu wel genoeg voorbij zien komen met zijn Ivana-verhaal.

 2. Miuc

  Sneue jaloerse vent. Ik heb mij prima vermaakt met het programma.

 3. #NPO kijker#

  Ik vond de opzet heel goed.

  Sleutelen de komende weken en in het najaar net zoals M beginnen aan een nieuw sterk seizoen.

 4. Gwendolyn

  Op deze foto ziet die Derksen eruit als een tien jaar geleden doodgeschoten hond Samson. Zo, dat is gezegd.

 5. Remi

  … Een Thijs Zeeman had inderdaad niéts nieuws te melden.

  Verder wel een bezienswaardige zondagavondshow.
  Ga zo door !

 6. maatje te groot

  Eerlijk verhaal. Waar Guinee hopelijk iets mee gaat doen. En vooral dat onverstaanbare drankorgel Frequin eruit mieteren..

 7. anoniem

  johan

  wilfrec gennee

  is zo vaak op TV en publiciteit

  ik wordt er misselijk van

 8. dirk

  Helene Hendrik ( wéér een pot op tv – we hebben er al zat ? ) had geen toegevoegde waarde en zat er voor spek en bonen bij.

 9. Bart

  Johan heeft helemaal gelijk.
  Terug naar 2 of 3 gasten en voer met hen langere gesprekken.
  Kijkers vragen gewoon net als bij VI tussendoor.
  Die barmannen er uit. Zet gewoon net als bij VI, Escha achter de bar (hoeft geen gesprek mee)
  Wilfred en Helene meer naast elkaar aan tafel i.p.v. een aan het hoofd en een aan de zijkant. En elkaar meer de ruimte geven.
  Gesprekjes bij die jukebox er uit.
  Frans niet steeds het zelfde laten zingen.
  Willibrord kan er op zich best in blijven maar dan moet hij vooraf niet zoveel drinken en ook echt wat te vertellen hebben en niet gewoon maar wat roepen.

 10. ome H

  Johan had gewoon gelijk

 11. pippeloentje

  Tijs Zeeman is al helemaal niks met zijn programma,s verder was het een waardeloos programma op Pauw en Buma na natuurlijk.

 12. Ronald

  Pauw had meer ruimte moeten krijgen. Maar verder leuke show, verfrissend ! Eindelijk eens een nieuwe opzet !

 13. Johan

  Johan heeft gelijk met zijn kritiek, maar het valt me op dat Johan heel erg de schuld legt bij de eind(redactie). Ik denk dat Wilfred persoonlijk in grote mate zijn stempel op dit programma heeft gedrukt, en zelfs net zo verantwoordelijk is als de rest van het team voor de invulling van het programma. Maar de mannen zijn veel te bang om weer ruzie met elkaar te krijgen zoals vroeger regelmatig gebeurde. Daarom durven ze elkaar niet meer hard aan te pakken.

 14. Trudy

  JOHAN DERKSEN HAD GELIJK Wat doet die enge Willibrord daar was al dronken de zuiplap en dan die Frans de zanger …..vreselijk ordinair programma alleen de polonaise ontbrak eraan !!!!!!zegt veel over Genee niveau Hazes en tokkie Rioolvink!!!!

 15. anoniem

  Johan zeg aan Jack

  niet huilen

  het staat in AD

  4 euro 4 weken

  dieper kan de krant van Angela en hans

  niet vallen

 16. Ton

  Derksen heeft gelijk maar hij praat wel de algehele opinie na.Minder gasten Frans Duits naar huis , Genre wat minder en Helene wat meer en dan komt het goed. In ieder geval beter dan naar de zoveelste voetbal praat show te kijken van Tan en consorten.

 17. Ja toch niet dan?

  Waarom die lachzakken van de radio??
  Wat hebben die mannen ooit te melden gehad in 21 jaar radio?
  NIKS!!
  Thijs Zeeman is lekker op pad geweest maar uiteindelijk niks nieuws te weten gekomen, nutteloos item.
  SLM item was ook net niks, drie mensen die slecht uit hun woorden kwamen.
  Jeroen Pauw verdiend een uur tv, vrije geest en intelligent.
  Hélène kan volgende week wel thuis blijven, net als Willibrord, lachzakken en Frans Duijts.
  Genee heeft simpelweg niet de rust en sociale intelligentie om een relevante talkshow te maken.

 18. Ja toch niet dan?

  Blijft dus bij 6/8 afleveringen.
  Buma ook leuke vent.

 19. Enzo Voorthuijsen

  Het programma draait alleen om Wilfred Genee, de rest is overbodige ballast.
  Een gemiste kans voor Talpa.

 20. critikast

  Slechte start. Helemaal eens met Derksen. Probeer je nu via Frans Duijts een ingang te krijgen bij het “gewone volk”? En waar blijft dat drammerige, unieke, gedurfde, bijzondere, doortastende, opzienbarende interview? Het was drie keer niks. Een uurtje Pauw met leuke filmpjes, niet onderbroken door welke rampzalige artiest dan ook en met een flirterige Helène die Pauw met haar decolleté in verwarring had kunnen brengen, was beter geweest. Genee: je hebt een spannende vrouw in huis, die zo graag meer van zichzelf wil laten zien en horen, maak gebruik van dit goud en breng mannen in verlegenheid met haar ! Dat zou gewaagd, opzienbarend, uniek en bijzonder zijn ! Nu was het nogmaals drie keer niks ! Na een half uur ben ik vertrokken naar een andere zender.

 21. Bart

  @critikast Door die laatste zin klopt eigenlijk de rest van je stukje niet meer. Heb je er überhaupt wel iets van gezien?

 22. Ron

  Johan sloeg deels wel de spijker op zijn kop, ook dat verhaal van die eindredacteur die van Koffietijd komt. Zo gaat dat in het wereldje. Je wordt op een programma gedumpt waar je totaal geen verstand van hebt. En dan krijg je dit soort gasten. Zelfde als bij Blue Circle met hun Late Night Show debacles op RTL 4.
  Verder vond ik zijn argument over 1 of 2 gasten niet helemaal kloppen bij het programma wat je wil uitstralen, dat moet wat gezellig en is er niet zoveel ruimte voor lange gesprekken want het moet vooral leuk en gezellig zijn. Daarom is het ook een vrij vlot programma wat ik per definitie nog niet eens zo’n slechte insteek vind. Maar inderdaad al die nietszeggende items zoals die jukebox en die lachzakken wieberen…

 23. Zomaar

  Niet in alles, maar Johan had wel een aantal kritieken die terecht zijn

 24. Dorus

  Het is gewoon zielig om zo”n Willibrord zo te zien brallen. Moest gelijk weer aan de #hoofdenaffaire denken. Willibrord had ‘ontdekt’ dat er in menselijke hoofden werd gehandeld. Dit was destijds echt #nepnieuws. Maar #Willibrord bracht het als een grote primeur. De Amsterdamse politie sloeg zelfs op tilt. Nu weet ik hoe die hoofden op sterk water eruit zagen. Zie Willibrord.

 25. Multicrapti

  Ja ja Dorus, echt iedereen kent dat verhaal wel. Dat hoef jij niet nog eens op te lepelen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.