Johan Derksen kijkt Hendriks & Genee: ‘Gemiste kans’

Johan Derksen heeft zondag naar de eerste aflevering van Café Hendriks & Genee gekeken, maar zag vooral een gemiste kans. Collega Wilfred Genee had veel meer ruimte moeten geven aan topgasten Jeroen Pauw en Sybrand Buma. Dat heeft de voetbalkenner maandag gezegd in Veronica Inside. Je moet de juiste prioriteiten stellen, vindt Derksen. “Slechte gasten krijgen altijd te veel tijd. Je had twee goede gasten, maar Buma en Pauw werden heel kort gehouden.

Daar heeft Derksen een punt: Buma en Pauw zijn interessant genoeg om veel langer mee te praten. “En Jeroen was in topvorm. Als je die alle twee twintig minuten gegeven had, dan had je een topshow gehad.

Wilfred Genee: “Je kan geen twee keer twintig minuten doen, maar je kan het wel iets langer maken, dat is wel zo.

De andere gasten waren niets, aldus Derksen. “Die andere gasten waren bullshit, die hadden niets te melden. Daar was geen eer aan te behalen. Ieder woord dat Jeroen sprak had inhoud en was boeiend.

De uitzending werd geopend met Thijs Zeeman. “Dan komt er eerst een slap aftreksel van Peter R. de Vries vertellen dat hij naar een heel ver land geweest is en eigenlijk niets nieuws ontdekt heeft. Daar mag die man tien minuten over lullen.”

Ook nabestaanden van een slachtoffer van de SLM-ramp zaten aan tafel. “Die hadden geen verhaal. Het was geen moment boeiend.”

En Willie Wartaal kon hem ook niet bekoren. “Een bijzonder irritante zwarte meneer die denkt dat hij ontzettend leuk is, maar ik vond het verschrikkelijk.”

Waar schort het aan? “Ik ben bang dat de eindredacteur die jullie hebben niet zo veel begrijpt van tv-maken. Ik heb gehoord dat ze bij Koffietijd gezeten heeft. Dan weet je eigenlijk al dat ze je niet serieus nemen. Ze heeft twee programma’s in één geperst. Het was allemaal te veel van het goede: gelul bij de jukebox, sidekicks, een Nederlandstalige zanger, hoempa-hoempa. Dan denk ik: een talkshow gaat om het gesprek.”

Het kan nog wel wat worden, maar de mensen die eraan werken hebben er totaal geen kaas van gegeten.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen