Jeroen Pauw hoopte op zelfrelativering Yvon Jaspers

Jeroen Pauw is het eens met de massale kritiek op het recente optreden van Yvon Jaspers in zijn talkshow op NPO 1. De manier waarop ze zich uitte was gezien de andere gasten aan tafel misplaatst. Dat heeft de talkshowhost zondagavond gezegd in Café Hendriks & Genee. De Boer Zoekt Vrouw-ster liep hysterisch te huilen omdat ze onder vuur heeft gelegen om haar schnabbelverslaving. Aan tafel zaten ook de nabestaanden van de vermoorde Anne Faber zaten, die weten wat écht leed is.

Pauw vond het interessant om Jaspers aan tafel te hebben. “Ik vond Yvon Jaspers een ingewikkelde kwestie. Ze is een presentatrice die een verhaal heeft dat ik best graag wilde horen: ze had problemen met haar werkgever, terwijl ze de presentator is van het meest populaire programma van de publieke omroep, en ze voelde zich niet gewaardeerd.”

Al snel gebeurde er iets waarop hij niet had gerekend. “Als Yvon dan op dat moment vertelt hoe erg haar leven is, dan weet je natuurlijk dat iedereen voelt dat er aan tafel iets is wat onmetelijk veel erger is dan dat.”

Had Pauw niet moeten ingrijpen? “Ik heb daar ook wel over nagedacht, want ik voelde dat natuurlijk heel erg aan die tafel, maar ik dacht: het is nóg erger als ik nu zeg: ‘Yvon, je weet toch wel dat die mensen die tegenover jou zitten nog iets veel ergers meegemaakt hebben, waarbij álles wat jij meemaakt eigenlijk in het niet valt.‘”

Pauw rekende op het zelfcorrigerend vermogen van Jaspers, maar dat vermogen bleek niet zo groot. “Ik hoopte dat er een moment zou komen dat Yvon zou zeggen: ‘Ja, waar heb ik het eigenlijk over als ik naar deze mensen kijk.‘”

Lees ook:
Yvon Jaspers afgeslacht om hysterisch optreden Pauw (april)
Albert Verlinde rolt met ogen om Yvon Jaspers (april)
Yvon Jaspers in Pauw is ‘mediaflop van de week’ (april)
Youp vindt Yvon Jaspers een narcistische kakelkut (mei)
Özcan ziet Yvon Jaspers graag vertrekken naar SBS 6 (mei)
Yvon Jaspers hoopt imago te redden, staakt schnabbel (mei)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen