Humberto Tan gaat tijdslot delen met Dionne Stax

Een beetje bizar is het wel: het nieuwe dagelijkse middagprogramma dat Dionne Stax en Toine van Peperstraten vanaf 2020 gaan presenteren op NPO Radio 1 zal op vrijdag gepresenteerd worden door haar oud-minnaar Humberto Tan. Dat heeft Albert Verlinde vrijdagavond onthuld in 6 Inside. AvroTros koos er bewust voor om Dionne en Humberto niet samen in een persbericht te zetten. “Dit zou weer stof zijn voor speculatie en pijnlijk zijn voor Humberto en zijn vrouw Ineke.”

Er is kinnesinne bij NPO Radio 1 over het nieuwe programma van AvroTros, omdat Radio EenVandaag én Nieuws & Co een uur moeten inleveren. Daar is Nieuws & Co-host Lara Rense flink teleurgesteld over.

Begrijpelijk, vindt Verlinde. “Ik denk oprecht dat er binnen de kringen van de NPO op Radio 1 gesproken wordt van: jongens, wat zijn we hier aan het doen? Wat zijn we hier voor machine aan het inrichten? Met ineens een soort commerciële presentator met een beetje een beladen verhaal. Wat is het idee van AvroTros hierin? Ik moet zeggen dat ik Dionne Stax een fantastisch idee vind, maar Humberto is eigenlijk zo’n stap waarvan ik denk: waarom doe je dat voor die twee uurtjes per week? Waarom ga je dat aan?

Verlinde begrijpt Tan niet. “Is dit het allemaal waard? Hier gaat veel over gepraat worden de komende tijd. Die twee namen zijn inhoudelijk toch besmet. Moeten zij dit over en weer wel willen? Ik denk dat een hoop mensen zich verheugen op de perspresentatie van NPO Radio 1.

Het programma gaat van maandag tot en met donderdag Toine en Dionne heten. Op vrijdag heet de show Een Vrijdagmiddag Met Humberto Tan of Een Vrijdagmiddag Met Frits Sissing.

Wilfred Genee onthulde donderdag al dat Tan met AvroTros in gesprek was over een programma op dit tijdslot.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen