Hommeles bij NPO Radio 1 vanwege komst Dionne Stax

De komst van Dionne Stax naar NPO Radio 1 zorgt voor flink wat beroering. Nu zij samen met Toine van Peperstraten namens de AvroTros een dagelijks programma gaat maken in de middag, moeten twee andere programma’s een uur zendtijd inleveren: Radio EenVandaag en Nieuws & Co. Vanuit het kamp van Radio EenVandaag wordt niet geklaagd – dat programma is immers ook van AvroTros – maar de presentatrice van Nieuws & Co (NOS/NTR), Lara Rense, is niet zo blij.

Dionne en Toine zijn vanaf 1 januari 2020 elke dag van 14.00 tot 16.00 uur op zender, het tijdstip waarop nu Radio EenVandaag nog uitzendt. Dat programma verhuist naar het tijdslot 16.00 tot 17.00 uur en pakt daarmee een uur af van Nieuws & Co, dat vanaf dan van 17.00 tot 18.30 uur te horen zal zijn.

Deze zag ik even niet aankomen”, reageert Lara Rense in NRC Handelsblad. “Wij balen er heel erg van dat we een uur dreigen kwijt te raken. Persoonlijk snap ik de gedachtegang niet. Maar goed, het is Hilversumse logica, die valt soms niet te begrijpen. We gaan nu bijkomen, brainstormen en moedig voorwaarts.

NPO’s audiodirecteur Jurre Bosman begrijpt de teleurstelling. “We begrijpen goed dat mogelijke wijzigingen onzekerheid kunnen veroorzaken bij programmamakers, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om met elkaar te werken aan een nog sterker NPO Radio 1.

In de zomer wordt er een definitief besluit genomen over de programmering van NPO Radio 1 in 2020.

Lees ook: Dionne Stax gaat exclusief aan de slag voor AVROTROS (gisteren)

Foto: Omroep MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen