Dionne Stax gaat exclusief aan de slag voor AVROTROS

Dionne Stax verbindt zich vanaf oktober 2019 exclusief aan AVROTROS. Ze zal meerdere programma’s gaan presenteren voor de omroep te beginnen met DNA Onbekend. Dat heeft een woordvoerster zojuist laten weten. Stax verlaat de NOS niet alleen om amusement te gaan maken, ook krijgt ze vanaf 1 januari 2020 samen met Toine van Peperstraten een nieuw doordeweeks radioprogramma op NPO Radio 1. De show zal elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur te horen zijn op de zender.

Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS, is erg blij dat Dionne Stax. “Dionne heeft haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend als presentatrice van het NOS-journaal, verkiezingsavonden en documentaires. In relatief korte tijd heeft ze bewezen dat ze een uitstekende en veelzijdige presentatrice is. Het is goed nieuws voor de publieke omroep dat Dionne ervoor kiest om zich bij AVROTROS verder te ontwikkelen als allround presentatrice op televisie en radio.

Dionne Stax zelf: “Ik vind het ongelooflijk spannend om het warme bad van de NOS na 12 jaar te verlaten. Ik kijk terug op vele mooie en bijzondere momenten en ben de NOS erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Tegelijkertijd voel ik dat ik klaar ben voor een nieuwe stap. Door het brede aanbod van de programma’s van AVROTROS kan ik nog meer van mezelf laten zien. Naast DNA Onbekend zijn er andere nieuwe tv-programma’s in ontwikkeling en ik kijk er ook erg naar uit om dagelijks radio te gaan maken.

Radioprogramma

Bart Barnas is ook erg blij met de komst van Toine van Peperstraten. “Toine is al 15 jaar te horen op de radio en brengt een schat aan ervaring mee. Dionne is met haar sterke journalistieke achtergrond een aanwinst voor dit middagprogramma. Ik ben ervan overtuigd dat ze samen mooie radio gaan maken waarin het nieuws, de achtergronden, sport, maar bijvoorbeeld ook consumentenbelangen op toegankelijke wijze worden behandeld.

Toine van Peperstraten: “Ik ben zo gek op radio maken dat ik niet lang hoefde na te denken toen de kans werd aangeboden om dit -naast mijn werkzaamheden voor Fox Sport- dagelijks te gaan doen op NPO Radio 1. We gaan de komende maanden hard met elkaar aan de slag om dit middagprogramma verder te ontwikkelen. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan voor AVROTROS.

Het nieuwe radioprogramma van Dionne en Toine komt op de plek van EenVandaag Radio. Dat programma verhuist naar het tijdslot 16.00 tot 17.00 uur.

Songfestival

Het zou zomaar kunnen dat met deze overstap één van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival 2020 bekend is. Daar laat de AVROTROS nog niets over los.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen