Dionne Stax gaat exclusief aan de slag voor AVROTROS

Geplaatst op do 13 jun 2019 om 14:00

Dionne Stax verbindt zich vanaf oktober 2019 exclusief aan AVROTROS. Ze zal meerdere programma’s gaan presenteren voor de omroep te beginnen met DNA Onbekend. Dat heeft een woordvoerster zojuist laten weten. Stax verlaat de NOS niet alleen om amusement te gaan maken, ook krijgt ze vanaf 1 januari 2020 samen met Toine van Peperstraten een nieuw doordeweeks radioprogramma op NPO Radio 1. De show zal elke werkdag van 14.00 tot 16.00 uur te horen zijn op de zender.

Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS, is erg blij dat Dionne Stax. “Dionne heeft haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend als presentatrice van het NOS-journaal, verkiezingsavonden en documentaires. In relatief korte tijd heeft ze bewezen dat ze een uitstekende en veelzijdige presentatrice is. Het is goed nieuws voor de publieke omroep dat Dionne ervoor kiest om zich bij AVROTROS verder te ontwikkelen als allround presentatrice op televisie en radio.

Dionne Stax zelf: “Ik vind het ongelooflijk spannend om het warme bad van de NOS na 12 jaar te verlaten. Ik kijk terug op vele mooie en bijzondere momenten en ben de NOS erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Tegelijkertijd voel ik dat ik klaar ben voor een nieuwe stap. Door het brede aanbod van de programma’s van AVROTROS kan ik nog meer van mezelf laten zien. Naast DNA Onbekend zijn er andere nieuwe tv-programma’s in ontwikkeling en ik kijk er ook erg naar uit om dagelijks radio te gaan maken.

Radioprogramma

Bart Barnas is ook erg blij met de komst van Toine van Peperstraten. “Toine is al 15 jaar te horen op de radio en brengt een schat aan ervaring mee. Dionne is met haar sterke journalistieke achtergrond een aanwinst voor dit middagprogramma. Ik ben ervan overtuigd dat ze samen mooie radio gaan maken waarin het nieuws, de achtergronden, sport, maar bijvoorbeeld ook consumentenbelangen op toegankelijke wijze worden behandeld.

Toine van Peperstraten: “Ik ben zo gek op radio maken dat ik niet lang hoefde na te denken toen de kans werd aangeboden om dit -naast mijn werkzaamheden voor Fox Sport- dagelijks te gaan doen op NPO Radio 1. We gaan de komende maanden hard met elkaar aan de slag om dit middagprogramma verder te ontwikkelen. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan voor AVROTROS.

Het nieuwe radioprogramma van Dionne en Toine komt op de plek van EenVandaag Radio. Dat programma verhuist naar het tijdslot 16.00 tot 17.00 uur.

Songfestival

Het zou zomaar kunnen dat met deze overstap één van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival 2020 bekend is. Daar laat de AVROTROS nog niets over los.

Foto: AVROTROS
57 Reacties op “Dionne Stax gaat exclusief aan de slag voor AVROTROS”


 1. Wilhelm

  Die gaar dus ESC doen

 2. Vincent

  Vervelend wijf.

 3. Jelle

  Met als lokkertje de presentatie van het songfestival.

 4. Sarah

  1 van de hosts van het songfestival is bekend…

 5. Johan Derksen.

  WERELDWIJF

 6. harteloze henk

  Zou wel een stunt zijn als ze haar de rol van commentator geven ipv presentatrice. Stom wicht.

 7. Tikkie

  Gaaf wijf is het! Leuke vrouw, veel succes!

 8. Remi

  … Humberto en z’n ‘ega’ liggen lekker op de bank,
  zappen wat rond en opeens is ze er weer, vól in beeld … Dionne.

  … Opnieuw in een ‘spannend’ truitje.

  Tja … beetje ‘moeilijk’ … ;)

 9. K

  Denk dat zij het heel goed gaat doen, leuk👍

 10. Minder of Mirjam

  Hieruit blijkt dus dat de AVRO TROS niet gekeken heeft naar de extreem gênante oud&nieuw aftelklok uitzending van Dionne. Mijn hemel wat was dat slecht.

 11. C

  Heel saai tutje als je het mij vraagt. Enorm op haar afgeknapt sinds ze bij Dit was het nieuws echt niks zinnigs te melden had en ook van weinig humor leek te beschikken.

  Helaas gaat dit inderdaad wel de presentatrice van het esf worden. Dat kan haast niet anders.

 12. Ti Thismsi

  Mensen: EUROVISIE SONGFESTIVAL. Zíj presenteert het. Het is een perfecte keuze voor AVROTROS, van harte gefeliciteerd met deze beslissing! :)

 13. RichardvdA

  Wij vinden haar ook saai, en bovendien kan ik het geluid van haar maar moeilijk verteren. Maargoed, je kunt ook wegzappen. En dat doen wij altijd snel zodra we haar horen.

 14. De buurman van Tan

  Om het te vieren zetten Dionne en Humberto vannacht nog één keer het flatje aan de Zuidas op z’n kop. Het stoom kwam bij Dionne uit alle gaten en kieren.

 15. Don

  Opgeruimd staat n…….. !!! whahaha :-)

 16. Harry Haring

  Een hobbezak met grote kwarktassen, echt een volkswyf. Voor de snel tevreden ongeletterde medemens.

 17. Candun

  Goed dat ze weggaat als journaallezer. Haar gebrekkige intonatie en onprettige stem leidden enorm af. Wel een risicovolle stap naar AVROTROS. Over een paar jaar horen we er niets meer van haar. Die omroep heeft immers weinig bestaansrecht in een moderne publieke omroep.
  Hopelijk vinden ze ook geschiktere en ervarener presentatoren voor ESC. Het is straks 2020 en dan neem ik aan dat we meer zoeken dan een blond koppie in een avondjurk met louter autocue-ervaring.

 18. 123

  Wat gaat er dan gebeuren met “Van Onschatbare Waarde”?

 19. Curryworst

  @Candun,
  Niet haar intonatie en stem leiden af maar haar g0ddelijk strakke k0ntje en stoute borstjes zijn de b0oesdoeners.

 20. Harry Haring

  Wat ik al zei, genoeg mannen die vallen op boerderijdieren.

 21. RaymondVL

  Ik heb zo’n vermoeden dat Humberto Tan nu geen NOS Journaal meer gaat kijken.

 22. Wim

  Wat een domper voor Tensen.
  Die had zo graag DNA Onbekend medegenomen.
  Zeer goede keus van AVROTROS.
  En ze blijft behouden voor de NPO.

 23. Hans S.

  Mooie vrouw.

 24. #NPO kijker#

  Top en gelukkig niet gekozen voor het geld zoals Tensen en vetklep Paul.

 25. K

  Nou ik denk inderdaad dat zij ESF perfect zou kunnen presenteren,spreekt haar talen,en laten we eerlijk zijn Dionne zal zeker representatief overkomen.

 26. GeenNaam

  Humberto kijkt voortaan naar het RTL Nieuws. Wie wordt z’n volgende slachtoffer?

 27. Joost

  @GeenNaam: Jan de Hoop.
  Umberto neuckt alles.

 28. Robin

  Dionne en Jan Smit dus, dus er moeten er nog 2 bij voor het ESC, ik zeg Anniko en Danny Ghosen (moet ie wel z’n baard afscheren)

 29. Joost

  @Robin: ESF, niet ESC.
  En mede-presentatie Jan, Anniko en Danny?
  Dus als het aan jou ligt, wordt het een heikneuter-show.

 30. Sean

  Over dat ze nu ook gelijk het Songfestival gaat presenteren, maakte dat in dit geval wat uit? De AVROTROS, NOS en NPO organiseren het, dus dan had ze het al kunnen presenteren, toch?

 31. M@rk - Etten-Leur

  Goede keuze van AVROTROS om Dionne en Toine binnen te halen!
  Ook fijn dat “DNA Onbekend” bij de NPO blijft en niet naar dat verschrikkelijke RTL gaat!
  Gefeliciteerd!

 32. west*

  Kwaliteit behoort behouden te blijven binnen de kaders van de NPO !
  Dus nooit je vaste betrekking verkwanselen om bij RTL te gaan werken

 33. Nou goed

  Maakt me geen zak uit wat ze in haar leven doet, maar haar werk bij NOS leed er onder. Teveel roddelbladen en te slecht imago om nog langer neutraal over te komen. Vergelijkbaar met Ellie Lust: óf je hangt de politiewoordvoerster uit, of je wordt BN’er. Allebei tegelijk doet afbraak aan de professionaliteit.

 34. Flexi

  West, de kwaliteit van Dionne was dat ze er lekker uit zag. Daarom heeft ze ook carriere gemaakt op televisiegebied. En wie anders beweert is onrealistisch of hypocriet.

 35. Verschrikkelijk drama

  #NPO kijker#
  Thu 13 Jun 2019 om 15:22

  Caroline is begonnen bij RTL Veronique hoor, ga ergens anders je haat verkondigingen

 36. #NPO kijker#

  Nou en? Iedereen moet toch ergens beginnen! . Maar zij heeft toch het rechte pad gevonden daarna en die smerige rotzooi van de commerciële zenders verlaatten.
  En gekozen voor de kwaliteit en de inteligentie van de NPO!

 37. Jeffie

  Dus samengevat zijn we het helemaal mee eens met Candun, Curryworst en Nou_goed:
  Niet alleen “haar gebrekkige intonatie en onprettige stem leidden enorm af”. Maar ”ook haar g0ddelijk strakke k0ntje en stoute borstjes zijn de b0oesdoeners. ” en “haar werk bij NOS leed er onder. Teveel roddelbladen (lees H. Tan) en te slecht imago om nog langer neutraal over te komen”.
  Het zij zo…

 38. Verschrikkelijk drama

  Waarom hemel je dan die “smerige rotzooi” van het commerciële Talpa iedere ochtend op bij de publicatie van de kijkcijfers?

 39. jomari

  Met haar draculakleurige lenzen, opgepompte borstjes en haar halve gebleekte
  pruik was zij misschien wel een partij voor Tan maar zij kan niet in de schaduw
  staan van zijn naturel brunette, elegante, mooie vrouw.

 40. Bart

  Ze gaat natuurlijk samen met Jan Smit het Songfestival doen! Ik zei het al gelijk toen we gewonnen hadden.

 41. Claire

  Caroline Tensen moest het ook via de media vernemen:

  https://www.ad.nl/show/caroline-tensen-verbaasd-wist-niet-dat-dionne-dna-onbekend-overneemt~a46672b2/

 42. west*

  verschikkelijk drama U MOET HET WEL GOED VERTELLEN ze is begonnen vij de nog publieke omroep veronica , en stapte toen over naar RTL VERONIQUE en toen naar RTL

 43. MediaPrak

  Hehe, eindelijk een Hilversumse omroep welke niet zo spastisch doet over ‘exclusief claimen’. Dus FoxSport TV naast Avrotros radio. Leuk voor Toine. En natuurlijk is Stax de no1 om het EFS te hosten (naast vd Westerlaken). Is dit het begin van een vrolijk Omroep carrousel zomertje?? Wat doet JdM met nieuwsvoorziening (ANP)? Wie wordt er bij Talpa (radio en tv) weer uit gebonjourd. Gaat Fox liniair door of koopt Talpa FOXSport? Lukt het Slob om de wijziging mbt NPO3 en reclame stop door 2e en 1e kamer te halen of struikelt het kabinet dit najaar?

 44. #NPO kijker#

  west, vergas jezelf in je oven.
  Overblijfsel.

 45. Huub

  Zij kan dus echt niets, hè?

 46. Henk Nijman

  Kan dat vervelende wijf met d’r bescheten houdinkje niet gewoon optiefen naar SBS of een andere zender die niet in mijn zenderlijst staat?

 47. Henk Nijman

  Dan mag ze gelijk die zure rotkop Roos Moggre meenemen.

 48. #NPO kijker#

  #NPO kijker#
  Thu 13 Jun 2019 om 18:12

  Goedenavond trol

  Hier ook weer aanwezig.

 49. Hans

  Gaat ook Beste Zangers Van Nederland presenteren i.p.v Meneer Smit

 50. CreaBea

  einde langzaam van de NOS Nieuws ?

 51. #NPO kijker#

  CreaBea, Nederlands leren of meteen oprotten naar je vaderland.

 52. weethetbeter

  Harstikke leuk voor Dionne ,ik gun het haar echt ,tijd om verder te ontwikkelen .

 53. Wout

  Eurovision !!!

 54. doe

  Een vandaag en voor 2022 Wie is de mol. Denk dat Rik na een 3e seizoen Wie is de mol stopt.

  Gezellig samen met Rik het songfestival. Amber er bij en klaar.

 55. Carola

  Homewrecker Stax, vieze talentloze Brabantse worst niets meer en niets minder dan een goois matrasje…

 56. topper

  Carola, ga je opa pijpen.

 57. Moet Rop

  Rustig, mensen. Stax is vergane glorie, een typische Hollandse vrouw met een grafkop en een paardenreedt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.