Historische tv-flop 6 Inside begint aan laatste week

Geplaatst op ma 24 jun 2019 om 14:30

De historische televisieflop 6 Inside begint vanavond aan zijn laatste uitzendweek. Nog vijf dagen lang gaan Albert Verlinde en zijn insiders anderhalve man en een paardenkop vermaken met lauwe entertainmentnieuwtjes. Als de tv-ster op vrijdag afzwaait, dan heeft hij het 126 afleveringen volgehouden en dat is al een prestatie op zich, aangezien na 5 afleveringen al wel duidelijk was dat dit het niet ging worden. Verlinde zal er niet wakker van liggen, want zijn gage zal er niet om gelogen hebben. 

Tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf, die zijn onafhankelijkheid opgaf door deskundige te worden in 6 Inside, vindt het jammer. “Deze week markeert het einde van 6 Inside. Als een van de insiders had ik het leuker gevonden als het SBS6-programma niet de nek was omgedraaid, maar de beslissing om te stoppen zal niet al te moeilijk zijn geweest: ondanks verschillende ingrepen bleef de kijker weg.”

6 Inside werd met veel bombarie in de markt gezet. Het zou RTL Boulevard wel even een poepie laten ruiken. Het enige wat de redactie rook was kijkcijferdiarree.

Goossens: “Het programma was een belangrijk onderdeel van de ambitie van Talpa om de grote concurrent RTL te achterhalen. Door één flop is die droom niet ineens in duigen, maar het omgaan met teleurstellingen is doorgaans wel een belangrijke succesfactor. Zeker voor John de Mol, die veel dankt aan zijn perfectionisme, maar in dit geval zijn ongeduld moet zien te beteugelen.”

De op vier na laatste uitzending van 6 Inside begint vanavond om 18.00 uur op SBS 6. En wat gebeurt er volgende week? Dan begint Nicolette van Dam met haar kookshow.

Foto: SBS
31 Reacties op “Historische tv-flop 6 Inside begint aan laatste week”


 1. Dennis

  Nou Albert, we zien je vast en zeker terug komend najaar op de late avond van SBS 6.

 2. M.

  Je moet wel een heel rot leven hebben, wil je zo’n stukje vulgaire, ordinaire, negatieve tekst willen schrijven. Komt uit een afgedankt, eenzaam, ongelukkig nicht uit de MC redactie. Zo triest dit hé! Nou om 18 ga ik naar binnen tijd voor 6 Inside, buiten is niet meer vol te houden, veel te warm!

 3. Dwight Power

  Vanavond weer voetbal. Gelukkig zitten er bij Zweden wel een paar die eruitzien als vrouwen. Kosovare Asllani, mmmm! Morgen de laatste twee splеetoogteams er nog wel even uitwerken alsjeblieft.

 4. MM

  M.
  Mon 24 Jun 2019 om 14:41
  Ben jij dit Albert ?

 5. Rietlandpony

  Op de redactie van Shownieuws wordt niet uitgekeken naar de mogelijke komst van Albert, Patty (en andere Insiders) in de late uitzendingen van Shownieuws.

 6. prrrrrrrrrr

  Het punt is natuurlijk dat zowel Albert als Jan wekenlang RTL Boulevard afzeikten, iedereen meldde dat het een top programma zou worden en ze wel even zouden laten zien hoe het zou moeten. Tja… als je het dan niet waarmaakt dan is het ook niet gek dat alle pers negatief is. Overigens is het geen slecht programma.

 7. west*

  Geen echte kans gekregen. Programma heeft verbeterpunten maar potentie is er

 8. Curryworst

  Werdt tijd ook! Kwalbert is niks meer dan een schim van de man die hij was

 9. #NPO kijker#

  Nee, want er kan maar EEN Historische tv-flop zijn en dat was Twan.

  Een persoon op de verkeerde plek is nog dommer dan dom.

 10. Evelien

  En wordt opgevolgd door de zoveelste flop Eet Smakelijk van Nicolette.. Haha

 11. Bobby Eden

  Wie is toch die Rob Goossens die hier te pas en te onpas voorbij komt?

 12. Ron

  Volgende week gewoon weer EditieNL kijken….

 13. MediaPrak

  Oeiii, dat is wel een heel zuur stukje, MC? Nu is de hoon wel verklaarbaar, zeker als je de torenhoge verwachtingen aanzwengelt door vooraf zo af te geven op je conculega rubriek. En als Exemplum-content nu eens originele programma’s aanbied en niet steeds maar weer die A tegen B (schijtlollige)kwisjes, afgelikte formats van je collega’s overneemt wordt het misschien nog eens wat. Te beginnen met een volwaardig (ANP!) nieuws op de vooravond en enige structuur in je avond programmering.

 14. Sjors

  Ik vraag mij af hoeveel verder deze site nog gaat afglijden zoals het aan het doen is. Niet normaal meer!

 15. Bert

  @Ron als Steef is er wel die Robbie vind ik zo niks.

 16. Cola met Kip Light

  Na NSE Nieuws nu 6 Inside. Hart van Nederland ingestort qua kijkcijfers, ANP overgekocht en ongetwijfeld wordt daar ook de onafhankelijkheid de nek omgedraaid.

  Nee Talpa is goed bezig op jounalistiek gebied.

 17. Gerard

  Bij de NPO zijn jaren geleden al alle journalistieke waarden zoals neutraliteit en eerlijkheid de nek omgedraaid, dus Talpa is geen uitzondering. Ook bij RTL heerst politieke correctheid en dus leugen en bedrog.

 18. Joris

  Het enige wat de redactie rook was kijkcijferdiarree.
  HAHAHAHA geweldig dit!!

 19. Johnny👀

  @14.41. ‘Naar binnen om dat Inside te kijken enTe warm’..Wie is nou de nicht hier?

 20. Lau B

  Ergens ook wel jammer dat het niet gelukt is. Stom dat ze geen gebruik hebben gemaakt van Shownieuws, dat is een prima merk om te verbeteren.
  Had Albert hieraan toegevoegd en hem afgewisseld met de andere showdeskundigen. Hij had dan ‘rustig’ kunnen beginnen, niet van de toren hoeven blazen. Een paar jaar geleden zat dit, voor Utopia, om 19.00 uur op zo’n 500.000 kijkers.
  Met een goede nieuwsvoorziening ervoor moet dat op dit tijdstip op termijn haalbaar zijn.

 21. Erick doetse

  M C: wat moeten jullie zonder 6 Insdie?
  Waar kunnen jullie nu jullie negativiteit over uitstorten?
  Dit wordt een kille zomer voor jullie
  In gedachten. Ben ik bij jullie

 22. Ron

  @Bert: eens, die Robbie is te nichterig voor dit programma. Het liefst zie ik gewoon Jeroen Latijnhouwers daar weer terug.

 23. Samuel Cohen

  Het programma is op zich niet slecht en de uitzendtijd is ook oke… alleen de presentatie is het zwakke punt en het format.
  John de mol, de oude tv maker, had daar wel schot in gekregen. Talpa is zo groot geworden dat john de mol, de enige met echt talent, de boel niet meer kan draaien.
  Toch onderschat ik John niet.. als zijn bedrijf weer klein genoeg wordt en hij weer lekker meestuurt, dan komen de goeie ideeen als een badeend weer bovendrijven.

 24. Samuel Cohen

  Wat zou ik doen in John zijn schoenen?
  Ik zou onbekend talent zoeken voor de presentatie.
  Het geneuzel eruit halen.
  Het qua redactie veel groter maken en actueler.
  Ik zou nog een aantal dingen doen, die ik hier niet vertel….
  Ik weet zeker dat het dan een relevant programma wordt.
  Ik wou dat de jonge john de mol weer terug kwam, want die deed het veldwerk ook omdat hij het leuk vond en erg betrokken was. John trekt veel personeel aan met een hoog bassie en adriaan gehalte. :)

 25. Bart

  @Ron Ik denk dat Jeroen Latijnhouwers een van de nieuwe gezichten van SBS Nieuws gaat worden.

 26. Bart

  @ Lau B, jij weet alles goed he. Bussinesman! En morgen weer vakken vullen.

 27. Broeder Alfred

  Zelden zo’n K U T programma gezien JdM heeft geld maar totaal geen visie, de parvenu!

 28. Doge

  Much flop, such sbs, very end…

  Wow.

 29. Erwin

  Die naam alleen al.
  Alvert Verbinde zou dit programma wel even dragen.
  Nou, contract opzeggen, studio afbreken (panelen zien we vast terug bij TV Gelderland ofzo) en nooit meer proberen.

 30. MolTalk

  FLOP

 31. Freddie

  Het programma heeft voldoende tijd gehad, het wilde niet lukken ondanks diverse aanpassingen.
  Een kopie van het origineel (boulevard) wordt bijna altijd slechter bekeken en er is tijd genoeg geweest om te bouwen en is niet de nek omgedraaid, dat heeft het zichzelf gedaan.

  Het is wel, samen met Late Night, de tv flop van het afgelopen seizoen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.