Historische tv-flop 6 Inside begint aan laatste week

De historische televisieflop 6 Inside begint vanavond aan zijn laatste uitzendweek. Nog vijf dagen lang gaan Albert Verlinde en zijn insiders anderhalve man en een paardenkop vermaken met lauwe entertainmentnieuwtjes. Als de tv-ster op vrijdag afzwaait, dan heeft hij het 126 afleveringen volgehouden en dat is al een prestatie op zich, aangezien na 5 afleveringen al wel duidelijk was dat dit het niet ging worden. Verlinde zal er niet wakker van liggen, want zijn gage zal er niet om gelogen hebben. 

Tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf, die zijn onafhankelijkheid opgaf door deskundige te worden in 6 Inside, vindt het jammer. “Deze week markeert het einde van 6 Inside. Als een van de insiders had ik het leuker gevonden als het SBS6-programma niet de nek was omgedraaid, maar de beslissing om te stoppen zal niet al te moeilijk zijn geweest: ondanks verschillende ingrepen bleef de kijker weg.”

6 Inside werd met veel bombarie in de markt gezet. Het zou RTL Boulevard wel even een poepie laten ruiken. Het enige wat de redactie rook was kijkcijferdiarree.

Goossens: “Het programma was een belangrijk onderdeel van de ambitie van Talpa om de grote concurrent RTL te achterhalen. Door één flop is die droom niet ineens in duigen, maar het omgaan met teleurstellingen is doorgaans wel een belangrijke succesfactor. Zeker voor John de Mol, die veel dankt aan zijn perfectionisme, maar in dit geval zijn ongeduld moet zien te beteugelen.”

De op vier na laatste uitzending van 6 Inside begint vanavond om 18.00 uur op SBS 6. En wat gebeurt er volgende week? Dan begint Nicolette van Dam met haar kookshow.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen