3FM-baas vindt Sander Hoogendoorn grootste talent

Geplaatst op Mon 24 Jun 2019 om 14:00

NPO 3FM-baas Sharid Alles vindt haar ochtendspits-dj Sander Hoogendoorn het grootste talent dat nu bij de jongerenzender werkt. Dat heeft ze gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1, is te lezen op RadioFreak.nl. Hoogendoorn is de topper van de zender, vindt Alles. Hij is dan ook niet voor niets op de ochtendshow gezet. “Het is wel een beetje met het pistool op m’n hoofd, maar Sander doet nu een tijdje de ochtendshow. Ik ken hem al van vroeger, toen ik bij 3FM werkte.”

Hij heeft het gewoon, stelt Alles. “Het is een creatieve radiomaker en weet heel erg vanuit zichzelf radio te maken. Zonder dat het megalomaan of vervelend wordt.”

Alles is nu een jaar zendermanager en heeft de koers van 3FM uitgezet. “We draaien alternatieve muziek voor een doelgroep die houdt van festivals, concerten en wil bij blijven bij wat er gebeurt in de wereld.

Er luistert echter geen krekel naar. Ook het nieuwe Serious Request is een drama. “We hebben iets nieuws bedacht: The Life Line. Als ik daar op terugkijk, denk ik: we hebben een mooie blauwdruk neergezet, maar ik wilde ook dat we veel te veel communiceerden in één keer. Dat is een fout geweest.

Als 3FM over twee jaar nog steeds 2,5 procent marktaandeel heeft, dan stapt Alles op, zei ze onlangs. “Maar meer targets geef ik niet, want ik wil niet dat iedereen zo in m’n nek zit.

Foto: BNNVARA
20 Reacties op “3FM-baas vindt Sander Hoogendoorn grootste talent”


 1. Sophie

  Stap maar vast op dan.

 2. Remi

  We moeten heel even een beetje naar beneden scrollen ;)

  https://nationaalluisteronderzoek.nl/update-luistercijfers/

 3. Ron

  Niet slim om dit te zeggen. Zo wordt je al snel bestempeld als het ‘liefje van de baas’ als ze dit over je zegt. Verder was het hele interview met Alles tenenkrommend en totaal niets toevoegend aan wat we al weten.

 4. liefkleinhertje

  Iemand is nogal snel een talent als je het tegen Frank Van Der Lende moet opnemen.
  Die Van Der Lende is gewoon een pratende beerput die zit alleen maar bij de radio omdat hij zo’n rare moeder heeft.
  Ik begrijp niet dat ze die gozer geen uitkering geven daar zijn die dingen voor.
  Die Van Der Lende heeft de zelfde onderkin als zijn moeder dus wat die gozer nou op TV moet ???

 5. Zonder Naam

  Om de een of andere reden zegt Sharid in elk interview grotendeels hetzelfde. Het is net een grijsgedraaide plaat.

 6. Zonder Naam

  …dat gedeelte staat hier dan niet, maar dit stond nog op Radiofreak: ““Het eerste half jaar was erg zwaar. 3FM heeft een aantal jaren gehad dat er geen zendermanagers waren, of dat er interim-zendermanagers waren, en dat er vaste dj’s weg gegaan zijn. Alle kaarten waren geschud, maar er was niemand om het opnieuw in te delen. De organisatie was zoekende en de sfeer was niet goed.” Het marktaandeel kelderde dramatisch. “Ik voelde heel duidelijk dat ik er weer een team van moest maken.” En dat betekende dat ze met veel mensen om tafel ging. “Ik moest zeggen: we zijn aan het bouwen. En dat was niet de meest ontspannende periode van m’n leven, want je zit in een verbouwing. Er raakten mensen geïrriteerd. Ik heb heel erg op de sfeer gezeten. Dat iedereen blijer werd en meer vertrouwen kreeg.” Er mocht niet meer gemopperd worden, stelt Sharid. — Die hebben dus al vaker gehoord.

 7. Henk

  Ik ben het wel met haar eens. Leuke presentator, vlot programma. Vindt het wel een succes zo op de ochtend.

 8. MM

  Er wordt gewoon geen goede muziek voor de tieners gemaakt,vandaar dat 3FM het zo moeilijk heeft. In mijn tienerjaren was het soul en disco. Een hele grote groep
  hield hiervan en 3FM draaide het vaak. Nu met die flut rappers en dat pseudo R&B geneuzel van Beyonce en consorten en die Tiesto zooi is er toch geen zak meer aan.
  Het wordt tijd dat de disco weer terugkomt en er ook weer een mooie dans film
  zoals Grease of Saturday Night Fever komt.
  En svp niet die oude disco platen gaan remixen met een harde beat eronder of zo.
  Gewoon de oude disco dreun door nieuwe groepen.
  Gelukkig kan deze oude gek terecht op Joe 80 en Joe 70 en ook op NPO 2.
  Zij weten wat muziek is.

 9. Zonder Naam

  @MM – Die tieners vinden die ‘Tiesto zooi’ en dergelijke (al zou je het in 2019 eerder ‘Martin Garrix zooi’ noemen) wel degelijk leuk. Net als allerhande slechte urban, véél slechter dan die van Beyonce. Alleen is gebleken dat 3fm alsnog geen jongeren aantrekt als ze dat veel gaan draaien. Maar met de iets alternatievere koers van nu lukt het ook niet. Eigenlijk lukt het nérgens mee.

 10. Bobby Eden

  Als dat je grootste talent is kan je de boel wel sluiten. Wedden dat de helft van de luisteraars nog denkt ook dat Sander Hoogendoorn die ene bekende DJ is (aka Sander van Doorn).

 11. MediaPrak

  Even goed lezen, dus deze ‘Sander’is hét talent van 3FM. Zegt dat iets over de oorverdovende niets wat uit de overige DJ’s komt? Ofwel Ïn het land der blinden is éénoog koning”. Als je 3FM complementerend (moeilijk woord voor aanvullend) maakt aan de Urban zender FunX. Haal die zender en DJ’s dan weg uit Hilversum. Bouw een leuke studio in agrarisch Nederland (lees de NoordOostPolder, Achterhoek of Brabant). Niet meer hijgerig de nieuwe bandjes draaien. Niet meer zeiken over Paradiso en Melkweg, maar G’woon Doewn Gek-kenoeg. Plaat-n Draai-n

 12. Jos

  Sander is inderdaat een leuke, originele, creatieve radiomaker. Prettig om naar te luisteren.

 13. Danny

  Voor mij is 3FM allang dood, na het vertrek van de volgende djs Rob Stenders, Giel Beelen, Gerard Ekdom, Ruud de Wild, Coen en Sander, Michiel, Domien, Paul, Annemieke en nog veel en veel meer. Nu is het een soort kleuterradio geworden. Doe mij maar NPO Radio 2

 14. 192 EEN GOED IDEE

  alles beter dan 538 de pulpzender

 15. Samuel Cohen

  De programmering is van veel zenders baghger. Bestuurders zijn als oude sloffen uit de jaren 60. Er is alleen maar meer van hetzelfde. Er is een woord voor: jhondemoli sering… het overvoeren van onnohzele tv bagh ger en radio fruk. Gerard Ekdom is hierop een uitzondering.

 16. Samuel Cohen

  e programmering is van veel zenders bacherdebag. Bestuurders zijn als oude sloffen uit de jaren 60. Er is alleen maar meer van hetzelfde. Er is een woord voor: jhon dem oli sering… het overvoeren van onnohzele tv bagh ger en radio fruk. Gerard Ekdom is hierop een uitzondering.

 17. Samuel Cohen

  Jammer dat het 3fm niks meer uit de tros of veronica tijd heeft overgehouden.

 18. Bart

  Sander is zeker niet de slechtste dj van de zender en verdiend beter dan 3FM maar was Mevrouw Alles voor de rest weer heeft uitgekraamd in het programma is een totaal gebrek aan visie en leidinggeven aan zo’n zender. 3FM kan gewoon niet langer zo doorgaan. Geef Radio 5 die frequentie en ga op het kavel wat dan over blijft een nieuwe pop/rock zender lanceren met maar een paar dj’s in de stijl van Studio Brussel en zonder deze mevrouw aan het roer. Laat die zender maar optuigen door Eric Corton of Rob Stenders.

 19. Annoniemus

  Hij is dan zo goed dat er niet geluisterd word naar zijn programma!

 20. StefanV

  Ik vind het gewoon lachwekkend wat die mevrouw Alles heeft te vertellen. Ze zegt over 3FM: “We draaien alternatieve muziek voor een doelgroep die houdt van festivals, concerten en wil bij blijven bij wat er gebeurt in de wereld.”

  Wie de playlist van 3FM volgt – en dat doe ik zeer regelmatig – ziet gewoon dat het van geen kanten klopt. Ze draaien ontzettend veel mainstream en veilige muziek; ze springen bovendien van de hak op de tak. Als je één leuke plaat op 3FM hoort, kun je bijna de klok erop gelijkzetten dat er twee platen achteraan komen die niet jouw smaak zijn.

  Qua nieuwe muziek loopt 3FM achter de feiten aan; ze missen van alles en ze schotelen een zeer, zeer beperkte selectie uit het ruime aanbod voor. Bovendien hoort 3FM er ook helemaal niet alleen te zijn voor festivalgangers, maar voor *alle* jongeren.

  Het grootste probleem is gewoon dat de flow mist. Te veel baggermuziek per uur, te veel van de hak op de tak. Ook al laat je Sander Hoogendoorn 24 uur per dag presenteren, dan los je die problemen nog niet op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.