Hélène Hendriks verpest tv-interview: ‘Kardinale fout’

Het is heel stoer dat Hélène Hendriks als vrouw haar plekje heeft verworven in de door mannen gedomineerde voetbaljournalistiek, maar een spannende talkshow presenteren kan ze beter aan Wilfred Genee alléén overlaten. Dat schrijft AD-diva Angela de Jong in het AD. Hendriks verpestte zondag het enige spannende moment in hun talkshow Café Hendriks & Genee: terwijl Genee bij Art Rooijakkers iets los probeerde te krijgen over Pinokkio-gate, kapte Hendriks het bruut af.

Het was het enige nieuwswaardige moment van de uitzending en de uitspraken van Rooijakkers haalden ook RTL Boulevard, maar er was veel meer uit te halen geweest als Hendriks de confrontatie niet had afgekapt.

De Jong denkt dat Hendriks zich wilde bewijzen, nadat ze in de eerste aflevering vooral als Genee’s sidekick fungeerde. “Daarom was er – vermoed ik – zondag afgesproken dat zij de leiding zou nemen tijdens het interview met Art Rooijakkers.

Het gevolg? Een retesaai interview, vindt De Jong. Daarom brak Genee af en toe in met een spannende vraag, bijvoorbeeld over de Expeditie Robinson-rel. “De kwestie ‘is Rooijakkers de kwade genius achter het ontslag van Weening bij Expeditie Robinson?’ sleept immers al maanden in showbizzland.

Toen maakte Hendriks ‘een kardinale fout’, vindt De Jong. “Ze kapte haar collega af – ‘even verder’ – en begon over kijkcijferdruk en zijn ambassadeurschap voor Stichting Vluchteling. Weg moment, weg spannende tv, weg kansen dat het nog wat wordt met deze show.”

De Jong hoopt dat het programma verder gaat als Café Genee. “Het is een miskleun dat Genee deze talkshow, zijn langgekoesterde wens, niet alleen doet of wilde doen.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen