Hannelore Zwitserlood was teleurgesteld in 5 Uur Live

Hannelore Zwitserlood maakte in 2017 een verrassende transfer: ze verliet De Coen & Sander Show om aan de slag te gaan als sidekick in de RTL 4-show 5 Uur Live. Het bleek echter geen succes: het zag er allemaal erg ongemakkelijk uit en vorig jaar lente werd ze zelfs van tafel gehaald. Daarna werd haar nieuwsblokje volledig geschrapt. “In eerste instantie was ik erg teleurgesteld, natuurlijk, maar later realiseerde ik mij dat het misschien beter was dat die keuze voor mij werd gemaakt.”

Dat heeft haar weer andere leuke nieuwe dingen opgeleverd, zegt Zwitserlood. “Ik heb een boek geschreven over mijn radioavonturen en daarna werd ik ineens gebeld door 538-dj Frank Dane. Zo zie je maar…

Het jaar bij de televisie was eigenlijk verschrikkelijk, aldus Zwitserlood. Het was niet te combineren met haar gezinsleven. “Je voelt je schouders steeds meer omhoog gaan, en die gaan dus nooit meer omlaag. Ik kreeg een korter lontje tegenover de kinderen. Het was niet meer gezellig.

Uiteindelijk krijg je dat toch op je bord. Juliette zei: ’Ga maar weer terug naar de radio, mama, want toen was je een leukere moeder.’ Een enorme eyeopener!

Het Telegraaf-interview met Hannelore Zwitserlood kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen