Jeroen Pauw slaapt maar vijf uur na uitzendingen Pauw

Geplaatst op Fri 21 Jun 2019 om 11:30

Jeroen Pauw slaapt erg weinig tijdens de maanden dat hij zijn dagelijkse talkshow Pauw presenteert op NPO 1. Dat vertelde de presentator donderdagavond voor de camera van Boulevard. De showrubriek van RTL 4 kreeg Pauw te spreken na de uitreiking van de Ere Zilveren Nipkowschijf. Hij gaf aan erg gelukkig te zijn met de tv-vakprijs. “Ik heb even gekeken wie deze prijs allemaal hebben gewonnen: André van Duin, Kees van Kooten, Wim de Bie, Mies Bouwman, Sonja Barend.

Om zomaar wat grote namen te noemen“, vervolgt Pauw. “Dus ik ben zeer trots toch dat ik in dat rijtje sta.”

Tot nu toe is Pauw nooit echt in de prijzen gevallen, bijvoorbeeld op gala’s als het Televizier-gala. “Ik moet je eerlijk zeggen dat ik tot nu toe heel erg blij ben dat ik daar een beetje buiten ben gebleven, omdat ik denk dat ik me daar toch ongemakkelijk bij had gevoeld en bovendien ben ik ook weer niet zo’n publiekslieveling. Dan zit je daar terwijl je weet dat je ook niet wint en je doet jezelf er geen plezier mee, dus dan heb ik zoiets van: dan kan ik het maar beter helemaal aan mezelf voorbijgaan.”

Er zijn ook nadelen verbonden aan het leven als talkshowhost. “Ik lig laat in bed. Ik slaap meestal pas om een uur of half drie of kwart voor drie ‘s nachts. Ik ben vroeg wakker, altijd al om acht uur of kwart over acht, dus ik slaap weinig. Ik werk bovendien altijd met Pasen en Pinksteren en wat dan ook, dus bij dat soort bijeenkomsten ben ik meestal niet. Je hebt een ander privéleven als je elke dag op televisie bent.”

Toch is Pauw vooral heel erg blij, al houdt hij ook rekening met het einde van de talkshow. “Ik vind het heel erg leuk wat ik nu doe en ik doe het ook best leuk. Als je interviewen leuk vindt is het misschien wel de leukste job die je kunt doen, maar ik vind het ook wel weer leuk om eens van die tafel af te gaan en een beetje te reizen. Ik vind het ook leuk om langere gesprekken te maken, dus wat mij betreft zou het niet het eindstation zijn.”

Foto: RTL
11 Reacties op “Jeroen Pauw slaapt maar vijf uur na uitzendingen Pauw”


 1. X

  Erg jammer dat hij 5 jaar later niet meer doet of wilde doen.
  Komt dit overigens nog terug bij rtl?

 2. Bears’den

  Veruit de allerbeste!!
  Moet de rest van zn leven ook gewoon bij de NPO blijven én Pauw blijven maken!

 3. #NPO kijker#

  Pauw met 1 gast teken ik voor.

 4. dennis

  Maar goed dat die Witteman weg is, toen veel je erbij in slaap.

 5. Funky Phip Hop

  Paulus Witteman en Cehry Polak waren goede journalisten. Net als Frithz Barend en Henk Van Dorp. Toen was tv nog normaal.

 6. anoniem

  Wat minder vaak groupies in bed en gewoon er uitgerust uitzien op tv? :-)

 7. Erwin

  Geweldige interviewer, zeer goede host.
  Maar ‘een beetje reizen’ is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, daar draagt zijn salaris wel dik aan bij.
  Dit moet hij nóóit bij de commerciëlen proberen. NPO tot hij 80 is.

 8. Maf Kook Ketel

  Ik bewonder Pauw en zijn team. Ook het debat dat hij onlangs deed was van topniveau. Pauw mag wel een topsalaris verdienen omdat hij beeldbepalend is voor de tv. En hij is redelijk neutraal. Daarom waardeer ik hem erg. GO Pauw.

 9. Simon

  Idd, laat hem lekker een topsalaris verdienen, net als sommige anderen bij de NPO. Dat gehuil over salarissen is zo overdreven, kwaliteit kost nou eenmaal geld, zo is dat overal.

 10. van buuren

  Ik heb zo’n medelijden met dat jongetje uit Gouda die in een tentenkamp woont in Syrië en het er echt niet leuk vindt , wie haalt hem naar Nederland

 11. Ben

  Met het ranzige uur van het “programma” erbij maakt 6.
  Een walgelijke sexist en hele nare stiekemerd. Snel naar de commercie. En weer op je bek gaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.