Jan Slagter: ‘Arie Slob meet met twee maten’

Geplaatst op di 25 jun 2019 om 14:45

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt dat mediaminister Arie Slob meet met twee maten als hij zegt dat hij de reclame beperkt bij de NPO om kinderen te beschermen. Dat zegt hij in zijn column in MAX Magazine. Slob gaat alle reclame bij de publieke omroep tot acht uur ’s avonds afschaffen, maar dat is eigenlijk de zoveelste verkapte bezuiniging op de NPO. Van de redenering van Slob – hij wil kinderen beschermen voor reclame – gelooft Slagter dan ook helemaal geen snars.

Slagter vindt het ongeloofwaardig. “Waar ik me best wel zorgen over maak, is dat de tv-reclame voor 20.00 uur wordt geschrapt, zogenaamd om kinderen te beschermen. Zijn die spotjes van Albert Heijn en Jumbo dan zo schadelijk voor de kinderziel?

Er zijn veel ergere dingen waar kinderen mee in aanraking komen, vindt Slagter. “Laat de minister eens optreden tegen alle verderfelijkheid waarmee de jeugd op internet wordt geconfronteerd!

Het beperken van de reclame gaat zo’n 80 tot 90 miljoen euro kosten en de overheid springt maar voor 40 miljoen euro bij. “Het staat gelijk aan het verbranden van geld, want, zo leert ook de ervaring in Frankrijk, die adverteerders gaan vervolgens rechtstreeks naar Google en Facebook.”

Foto: Stef den Boer, MAX
30 Reacties op “Jan Slagter: ‘Arie Slob meet met twee maten’”


 1. Enzo Voorthuijsen

  Jan Slagter ziet dat de kip met de gouden eieren geslacht wordt

 2. Curryworst

  Als het aan m0pperk0nt Jan Slagter had gelegen dan was alles bij het oude gebleven: lid worden van een omroep met op tafel de tv-gids.
  Jaja, toen was geluk nog heel gewoon.

 3. Sjaak

  Stop maar met het publieke omroep. Is volledig uit de tijd.

 4. Sjaak

  Stop met het publieke omroep bestel. Is volledig uit de tijd.

 5. L.

  Jan heeft helemaal gelijk. Kinderen kijken ook amper nog naar het ouderwetse medium tv. Maar dat krijg je met grijze conservatieve mannen in onze regering.

 6. White Angel.

  Jan Slagter…ben je nog niet aan hun leugens gewend?

  Ik wel hoor, …..en ik haat leugenaars en huichelaars verschrikkelijk.!!

 7. Oaul Vercruijssen

  Echt zo in en in triest dat dit gaat gebeuren.
  Valse argumenten om het positieve derde net te vernietigen
  Niemand gaat nog naar NPO 3 voor de regionale zenders
  En de reclame afschaffen voor het tere kinderzieltje is iets uit de jaren 70
  Mensen stop deze minister en allen die onze geweldige publieke omroep bewust te gronde willen richten
  Eeuwig zonde gewoon !
  Ik kijk nu nog naar pareltjes en waar zie ik die na de sloop nog ???

 8. Paul

  Geen reclame op NPO, alleen cultuur. Dus zappen onzs
  kindertjes weg naar de commercielen, die dan de kinderkrenten hebben overgenomen. Met reclame!
  You Tube: reclame, Netflix denkt over reclame, Facebook, Whatsapp denken aan reclame.
  Nee hoor kinderen zien geen reclame!

 9. Pennywise

  Arie Slob laat zich in met de farizeeërs van de VVD. Onder valse voorwendselen wordt er bezuinigd. Slagter prikt daar (ook uit eigenbelang) doorheen. Twee geloven (God/Economie) op één kussen, daar slaapt de duivel tussen. ;)

  Volgens mij gelooft ie het zelf niets eens. Doet me denken aan hoe die Jetta Klijnsma de participatiewet zo verdedigde als iets positiefs voor arbeidsgehandicapten… we zien allemaal wat voor een leugen dat is gebleken. Ze zijn keihard genaaid vanwege een ordinaire bezuining zodat de rijken weer rijker kunnen worden en politieke partijen zich weer fijn konden nestelen op het pluche.

 10. 123

  @Pennywise: Idd, helemaal mee eens!

  Maar Jan, die is en blijft voor mij een held! Ik had verschillende lidmaatschappen bij verschillende omroepen, maar die van MAX blijf ik houden, omdat ik Jan, en het hele team daarachter, steun in alles waar zij voor staan. Jan heeft al vaker Den Haag het nakijken gegeven, dus blijf zo doorgaan Jan!

 11. boer zonder land

  Het wordt tijd dat de commerciele omroepen op hun plaats worden gezet.

 12. halve zool

  Nou dat wordt dan opnemen van wedergeboorte NPO3 in de partijprogramma’s want de kans dat CU stemmers Slob’s wanbeleid zullen afstraffen is nihil. Dus onderwerp volgende coalitie besprekingen…..

 13. ad

  gewoon weer beschermen van de christelijke waarden en normen.
  Geen tv, geen reclame, geen inentingen.

 14. Donald Dumb

  Ad.
  Geen inentingen? Ben je wel lekker in je hoofd?

 15. Samuel Cohen

  Jan jammert veel en dat is logisch.
  Door indikking, zal er veel verbeteren.
  De PO lantevantert behoorlijk.
  Ach er is niks mis met een beetje updaten al denk ik zelf dat er nog maar weinig wordt toegevoegd aan het medialandschap als je nog denkt in een “zender/kanaal” oude stijl. Alles is ingehaald door Youtube. Mijn advies is om alle zenders gewoon via youtube door te geven, dan is het overal bereikbaar en kan je meedoen aan de strijd om de kijker. Prima toch?

 16. Samuel Cohen

  We maken ook in de land van alles een probleem. Dat vind ik.

 17. Wolllter

  Dit fossiel is volstrekt irrelevant.

 18. Frits bonne

  Hoe commercieel zijn de commerciële tv zenders eigenlijk, volgens mij worden die gefinancierd door de reclame gelden die wij met z’n allen ophoesten, met deze m.i. z net zulk ‘publiek ‘ geld krijgen we bij de commerciële zenders louter spelletjes en nietszeggende tv. Godzij dank dat er bij de publieke zenders nog eens een programma met inhoud gemaakt wordt en ja dat kost geld, daar betaal ik graag voor, niet voor een klok, weerbericht, spelletjes e d mede mogelijk gemaakt door : KPN, UNIVE, COCA-COLA, of wat dan ook

 19. Leo

  Frits bonne, je lijkt wel een wijf met je gezeik.

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Arie Slob is een farizeeër, dat is ons oordeel en daar moet U het mee doen

 21. JesseJames

  Natuurlijk is het een leugen, het heeft niks met kinder-reclames te maken. Maar in Den Haag denken ze dat we gek zijn.

  Zo las ik vandaag op teletekst : “de energie-rekening gaat netto omlaag”. De energiebelasting op elektriciteit gaat met 5 cent omlaag en die op gas met 10 cent omhoog. Hoe dan je energie-rekening omlaag kan gaan is me een raadsel, want ongeveer 80 procent van je energie-rekening bestaat uit kosten voor gas.

 22. Ettertje

  Jan Slagter, dat is toch die man die zou stoppen met … ? Laat maar, next!

 23. Benny Downhill

  Zolang op die zenders geen gordon, wendy, patty, roelvinket@ringkjes te zien is het toch prima?

 24. DirkSter

  Het is goed hierbij te vermelden dat Jan Slagter lid is van het Bestuur van de Ster. Aldus is Jan Slagter niet onbevangen en die t het belang van de Ster.

 25. Freek

  Het ‘plan’ van Arie Slob is dan ook helemaal geen plan.
  Wat is het probleem? Er kijken te weinig mensen van onder de 30 naar de publieke omroep. Is dit dan de oplossing, minder reclame en het derde net ‘regionet’. Nee, het zijn rare doelloze veranderingen die geen hout snijden.
  De toekomst is nu en is on-demand in de breedste zin van het woord. Daar moet je in perfectioneren. Leer van Netflix, Prime en alle andere spelers.
  Die drie netten zijn het probleem helemaal niet. Daar kun je altijd een selectie van je on-demand programma’s laten zien. Over een jaar of tien zal dat ook verdwijnen. Het zal nog even de echt oudere kijker bedienen.

  We zijn gewoontedieren, ik zie nog steeds mijn vriendin op het 20:00 uur journaal wachten. En klaarzitten voor Boer zoekt Vrouw. Gewoon omdat ze dat gewend is.
  Maar het is hopenloos ouderwets.

  Onze kinderen begrijpen daar niets van en zullen dat nooit doen, wachten totdat er een programma begint.

 26. Geert de Jonge

  Je kunt van de NPO vinden wat je er van vindt. Over het algemeen zijn de programma’s kwalitatief vele malen beter dan van RTL4, RTL5, RTL7, RTL8,, SBS6, Net5, Veronica en SBS9. En als je de reclame afschaft op de publiek omroep tot 20.00 uur voor de kinderen vanwege beïnvloeding van wat ook dan moet je dat doen voor alle zenders. Dus ook voor de commerciëlen. Dat gebeurt niet want het kabinet Mark Rutte vangt van de commerciëlen belastingen en dat gata natuurlijk voor een eventuele beïnvloeding van kinderen. Dus duidelijk meten met twee maten.

 27. Geert de Jonge

  Je kunt van de NPO vinden wat je er van vindt. Over het algemeen zijn de programma’s kwalitatief vele malen beter dan van RTL4, RTL5, RTL7, RTL8,, SBS6, Net5, Veronica en SBS9. En als je de reclame afschaft op de publiek omroep tot 20.00 uur voor de kinderen vanwege beïnvloeding van wat ook dan moet je dat doen voor alle zenders. Dus ook voor de commerciëlen. Dat gebeurt niet want het kabinet Mark Rutte vangt van de commerciëlen belastingen en dat gaat natuurlijk voor een eventuele beïnvloeding van kinderen. Dus duidelijk meten met twee maten.

 28. sport

  De ChristenUnie meet altijd met twee maten, maar wel als het hun goed uitkomt. Slob en consorten zijn helemaal de weg kwijt. De publieke omroep heeft prima programma’s ipv die bagger shows van de RTL zenders, behalve RTL7, die is nog wel redelijk. Allemaal dezelfde zeik gezichten die weer even op het scherm verschijnen want het moet toch niet zijn dat we ze vergeten. Ga eens shows maken met de mensen die er voor zorgen dat jullie sowieso nog in de lucht zijn, de kijkers dus en een keer niet met de zogenaamde bekende Nederlanders. NPO is beter en kan nog een tandje beter.

 29. sport

  En……laten al die religies een keer een eigen zender achter de decoder gaan maken, dan hoef ik dat hypocriete gezeik van hen ook niet meer te horen. Hoe haal je het in je hoofd om een programma zoals De weg naar Ramadan op TV te vertonen. Zijn we al zo ver doorgeschoten dat de Ramadan onze TV avond moet verknallen/ Ben helemaal niet geinteresseerd in de Ramadan en wat daar voor komt kijken. Weet wel dat het allemaal veel geld kost. Ze worden ziek, hoeven niet te werken, als ze dat al sowieso doen etc etc etc.

 30. BRAAK

  Jan, je moet eens ophouden met die enge egotrip in Moldavië, je Engels stelt ook al niets voor trouwens. Hoe kan je met jezelf leven met dat griezelige uitdelen van tasjes en je gebedel. Je bezoekt landen waar er meer geld naar defensie dan naar arme sloebers gaat, je moet de verantwoordelijken aanspreken als je een vent ben, nu ben je een slecht Engels sprekende kerstman met zoveel lak in zijn haar dat het wel een helm lijkt, enne waar slaap jij na een paar uur tussen die mensen te hebben doorgebracht, in een 4**** of 5***** hotel waar je in een aangenaam bad de dag van je af kan spoelen en van een riante maaltijd en een goed glas geniet in een geairconditioneerde zaal….. nee, ik vreet die egotrip van je niet Jan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.