Harry ‘AH’ Piekema wordt voice-over voor SBS 6

Geplaatst op Mon 24 Jun 2019 om 13:45

Harry Piekema, die jarenlang in de reclamespotjes van Albert Heijn speelde en recentelijk te zien was in de SBS 6-show It Takes 2, gaat aan de slag als voice-over voor dezelfde zender. Hij gaat een documentaireserie inspreken. Dat heeft Talpa Network laten weten. SBS 6 begint volgende week dinsdag op prime time met de Britse documentaireserie Secret Life of the Zoo, waarvoor tien maanden lang is gefilmd in de populairste dierentuin van Engeland: Chester Zoo.

Dit gaat tv-kijkend Nederland boeien, denkt SBS 6. “Van geboortes tot sterfgevallen, maar ook nieuwe liefdes en verhuizingen. Het zijn bijzondere en hartverwarmende momenten die met behulp van gespecialiseerde camera’s op een prachtige wijze in beeld zijn gebracht.

Piekema is de kerst op de taart. “Met de stem van Harry Piekema, onder andere bekend van zijn rol als supermarktmanager in de reclamespotjes van Albert Heijn en zijn deelname aan It Takes 2, als voice-over is Secret Life of the Zoo een onvergetelijke televisieserie voor jong en oud.”

Chester Zoo biedt onderdak aan 20.000 dieren en loopt voorop in de bescherming van de met uitsterven bedreigde diersoorten. De ruim zevenhonderd werknemers van het park werken dagelijks met liefde en passie om alle dieren gezond en gelukkig te houden.

Secret Life of the Zoo is vanaf volgende week dinsdag (2 juli) elke week om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS
17 Reacties op “Harry ‘AH’ Piekema wordt voice-over voor SBS 6”


 1. Sabeltandtijger

  Werkelijk nog nooit van gehoord.

 2. Wisthet

  De KERST op de taart. Hahahahahahahahahahahahahahaha

 3. Jelte

  Hmm. Zoiets hebben we toch ook gehad met Nederlandse dierentuinen en ook nog serie over alleen Burgers Zoo? Lijkt me veel interessanter.

 4. Dartsfan

  Ik ga kijken!

 5. Cola met Kip Light

  “een onvergetelijke televisieserie voor jong en oud”

  Typische SBS6 terminologie. Alleen nog even aftellen van 10 naar 0 en het SBS6 feestje is compleet.

 6. Gwendolyn

  Aan de kop dacht ik dat hij station voice zou worden, maar dat is dus niet zo.

 7. Job

  Typisch zomer tv. Goede aankoop.

 8. Dennis

  KERST op de taart; Amateurisme ten top hier op deze site 😂😂 Daarnaast begrijp ik als ik de titel van dit artikel lees, dat hij zenderstem wordt van SBS 6, maar het blijkt alleen voor deze docu te zijn. Lijkt me een leuke docu overigens 👍🏻

 9. 123

  @Jelte: Sterker nog: op NPO1 heb je elke zondag om 21:30 uur “Het Echte Leven In De Dierentuin”! 🙈

 10. tom

  het echte leven in de dierentuin is net hetzelfde programma. Dat is ook Secret Life Of The Zoo!

 11. MediaPrak

  Stel je heet Paul Römer, telg van een beroemd acteur/televisie geslacht. Ooit mede bedenker van “Big Brother” en baas van gerespecteerde omroep NTR. In je nadagen van je werkbare leven ga je nog even cashen bij omroepbedrijf “Exemplum”, wat op zich ook geen doodzonde is. Maar als je als RTV-hoofd verantwoordelijk bent voor een aangekochte serie uit UK. Een serie welke in land van herkomst “ergens-in-de-middag-beetje-goedkope-shit-want-we-hebben-geen-grote-adverteerders” aankoopt en zonder enige gene wegzet als “een Richard Attenborough waardig alternatief” dan ben je wel heel erg van ‘je padje’. En bij gebrek aan spectaculaire beelden (als de BBC serie van eerder genoemde Attenborough serie) opgeeft onder de voice over van een supermarkt uitbater… ik zou zeggen; monteer een camera op het dak van de Rietlanden, richt ‘m op ‘t IJ en verkoop de beelden aan je publiek als “Dutch Jaws” met voice over door Sylvie Meis….!

 12. Cola met Kip Light

  Mediaprak is de eerste MC reaguurder met een zonnesteek

 13. goedkoop zonder ah erlebnes

  Hahaha ik moet hier echt om lachen.

  Wat hebben ze bij Talpa toch een krankzinnige smaak. Als het maar plat, populistisch en geen kwaliteit heeft en je bent gek op geldgraaien dan mag je direcht aan de bak bij deze bagger zender.

  Hier krijg je echt de gunfactor niet mee.

 14. Samuel Cohen

  Talpa heeft ook sinds Erland er is steeds meer een spruitjeslucht gekregen. Onfris allemaal.

 15. Jelte

  @123
  Dat wist ik niet. Moet je nagaan!

 16. KekkeKarel

  Wollah ik vind helemaal mooi

 17. Anonymous

  Misschien kan die Piekema ook een hok krijgen in de Chester Zoo. Wat is dat trouwens voor k*tprogramma, zoiets zend je toch niet uit op prime time? Als ik beesten wil zien ga ik zelf wel naar de dierentuin.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.